Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract'

24 september 2021 20:30 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

André Onana: "Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft André Onana aan een nieuw contract bij Ajax zeker niet uit te willen sluiten. "Ik heb met Edwin, Marc en Erik ten Hag een geweldige relatie. Maar het is niet in mijn handen", aldus Onana. "Een nieuw contract met een gelimiteerde transfersom? Alles is bespreekbaar. Ajax moet datgene doen, dat goed is voor Ajax. Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract."

De doelman staat echter ook volop in de belangstelling van buitenlandse clubs. "Ik kon naar Olympique Lyon, heb ook veel gesprekken gevoerd met Peter Bosz en voor mij is het een eer dat zo’n club me wilde contracteren. Helaas konden we uiteindelijk niet tot een akkoord komen", zo geeft hij aan. "Hetzelfde geldt voor OGC Nice. Er zijn vijftien clubs die me in de zomer van 2022 transfervrij willen hebben."

De geruchten dat Onana al akkoord zou zijn met een andere club kloppen niet. "Het is toch logisch dat ik eerst Ajax de kans bied om het gesprek aan te gaan?", reageert hij daarop. "Binnenkort komt Albert Botines naar Amsterdam en dan hoor ik het wel. Ik wil me alleen op mijn terugkeer focussen. Maar alles is mogelijk. Laten Ajax en mijn agent snel om tafel gaan en kijken wat er gebeurt."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

onana albert bespreekbaar bosz botines contracteren eer hag lyon nice ogc telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Om in de woorden van El Nico zijn cluppie te spreken... Geen woorden maar daden. Ik geloof er niets van. Laat eerst maar zien dat je zo graag eerherstel wilt. Dan kijken we wel of genade er in zit. Onana heeft bij een groot gedeelte van het publiek zijn krediet en geloofwaardigheid verspeeld. Mag het nog zo'n goede keeper zijn...
+2/-2

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat moet je hier nou van denken. Het is waar dat wij niet alle details kennen dus het is lastig om een mening hierover te vormen. Toch lijkt het erop dat Onana dit niet echt netjes speelt. Waarom zijn de voorwaarden voor een nieuw contract die voorheen was geboden niet goed? Ajax heeft hem altijd gesteund dus je zou zeker ook wat terug verwachten van hem. Ik hoop eigenlijk dat hij zijn contract verlengd en dan door een aantal wedstrijdem goed te keepen weer wat goodwill kan kweken bij de fans. Op dit moment staat hij met 1-0 achter.
+4/-0

2 jaar geleden
Onana begint langzaam te beseffen met deze vorm van Ajax dat er weleens een fantastisch resultaat valt te behalen op alle fronten. Uiteraard wil hij hier ook deel vanuit gaan maken, kijk maar eens wat er momenteel bij Barcelona gebeurt.
+3/-0

2 jaar geleden
Mooie woorden in de hoop op speeltijd.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zo is dat. Vergeet het verkeerde tabletje en alle stompzinnigheden. Een hoop heisa van verspilde energie die er bij om de hoek kwam kijken. Verleng spoedig zijn contract en waardeer zijn salaris op. Omdat het in dit geval gaat om een keeper met expliciete kwaliteiten. Er zijn Überhaupt weinig keepers in de omloop die zijn niveau kunnen evenaren. Ajax heeft er eentje in huis.

Ik kan het ook anders stellen. Als er één keeper rondloopt die door een fabuleuze redding er voor kan zorgen dat Ajax overwinterd in de CL? Dan is het Onana en heb je de winst er al weer uit. Mocht dit scenario daadwerkelijk plaatsvinden? Dan zie ik na 7 december de supporters graag terug die het niet met mij eens waren.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Exact, desnoods met gelimiteerde transfersom van 10 Mio ofzo.
+1/-0

2 jaar geleden
Voor ons is het het beste dat het beste elftal speelt met uiteraard de beste doelman op dat moment. Of dit nu Onana of Stekelenburg is maakt niet uit. UIteindelijk is het aan Eric om dit alles goed te managen.
+4/-0

2 jaar geleden
Voor ons supporters die kijken vanaf de zijlijn is dit toch onbegrijpelijk. Ajax heeft te maken met een probleem: de eerste en tweede keeper zullen hoogstwaarschijnlijk over een jaar niet meer voldoen aan de eisen. Eigenlijk is alleen Gorter de enige gegadigde op langer termijn, terwijl deze niet genoeg getest is. Een andere goede keeper gaat ontzettend veel geld kosten. Dus natuurlijk wil Overmars met Onana verder. Onana wil blijkbaar zelf ook verder. Dan kan je eigenlijk maar naar een man wijzen: de zaakwaarnemer. Dat zijn toch inmiddels echt de luizen in de pels. Ongetwijfeld dat hij er alles aan doet om Onana gratis de deur uit te laten lopen. Nare spelletjes zijn het.
+3/-0

2 jaar geleden
Waarom zou je van Ajax naar Lyon of Nice gaan? Geen ambitie?
+3/-0

2 jaar geleden
In voetbal weet je het maar nooit.

Griekenland wint het EK
Messi verlaat Barca
Leicester wint de premier league
Cruijff ging naar Feyenoord

En Onana staat op goal in de finale en wint met Ajax de CL van 2021-2022.

Hoe bizar zou dat zijn? Maar nogmaals in voetbal weet je het maar nooit.

We gaan het allemaal zien.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Financieel zou het top zijn
Sportief zou het top zijn
Qua investering zou het top zijn

Maar van mij hoeft het niet - eerst Ajax als gruis behandelen en als het dan niet lukt ineens de onschuld spelen en zeggen dat je wel graag bij wilt tekenen. Neem je verlies, selecteer door en ga over op het volgende plan, kan Onana lekker cashen bij de subtop in Italie, daar zijn ze pillen slikkers wel gewend.
+1/-0

 
2 jaar geleden
ALS het klopt dat hij inderdaad bij eerdere onderhandelingen, voor de schorsing in beeld kwam, een vergelijkbaar salaris wilde als Ziyech en Tadic vind ik dat niet heel gek, dat waren op dat moment wel de drie steunpilaren van een zeer succesvol Ajax. Dat je er dan niet uitkomt is dan niet onlogisch. Dat je dat mee laat wegen in de nieuwe situatie waarin je een keuze hebt tussen bij tekenen en ergens anders WEL dat grote salaris krijgen als je je contract uitloopt vind ik ook niet zo gek. Mocht hij nu toch bijtekenen is hij wat mij betreft gewoon weer van harte welkom
+1/-0

reactie verwijderd

2 jaar geleden
Ajax (lees Overmars) moet even zijn trots aan de kant zetten en in het belang van Ajax Onana gewoon laten teken voor 5 jaar met een riant salaris conform Tadic, Blind en Haller. Geen clausules erin voor eventuele transfers dan hebben wij de komende 5 jaar voor ca 20 miljoen een top keeper een andere keeper van dit niveau kost al gauw 30 miljoen plu salaris dus reken maar uit. Sorry hoor maar Stekelenburg en Pasveer dat kan echt niet meer in Europa.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal