Transparent
Inloggen
Sluiten

Noussair Mazraoui: 'Als de voorwaarden goed zijn, is het akkoord, en zijn we er zo uit'

21 september 2021 13:12 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Noussair Mazraoui: "Als de voorwaarden goed zijn, is het akkoord, en zijn we er zo uit"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Noussair Mazraoui aan dat het vooral een financiële reden is dat zijn contract bij Ajax nog altijd niet is verlengd. "Ik doe er niet geheimzinnig over. Als je als speler zeventien jaar bij een club speelt, wil je op alle vlakken een bepaalde waardering voelen. Dat betreft dan ook het financiële verhaal", aldus Mazraoui. "Als de voorwaarden goed zijn, is het akkoord, en zijn we er zo uit. Maar zolang we nog niet op dat punt zijn aanbeland, weet je gewoon niet wat de toekomst brengt."

Sinds kort is Mino Raiola de zaakwaarnemer van de rechtsback. Veel spelers van Raiola vertrokken de afgelopen jaren juist uit Amsterdam. "Ik kan niet over andere spelers oordelen, ik kijk alleen naar mezelf en wat ik wil richting de toekomst", zo geeft hij aan. "Dat telt, welke zaakwaarnemer ook mijn zaken doet. Marc Overmars weet dat ik bij Mino Raiola zit en hij weet dat ik graag wil blijven. Zo sta ik erin, de rest laat ik aan hen over."

Zelf is Mazraoui helemaal niet bezig met een nieuw contract. "Ik ben volledig gefocust op het voetbal en verneem wel van Mino Raiola of Marc Overmars welke kant het op gaat", zegt hij daarover. "Dat is aan hen, voor mij tellen mijn prestaties. Die moeten top zijn."

Meer op VI.nl




Tags

mazraoui raiola overmars aanbeland geheimzinnig verneem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Zou dit nog een stukje oud zeer zijn, uit de tijd dat hij op amateurbasis bij Jong Ajax zat? Dat nu hij van waarde is, hij de waardering ook financieel wil voelen nu? Kan hem daar eigenlijk niet eens ongelijk in geven. Marc, betaal die jongen gewoon een mooi salaris en geef hem een goede afkoopsom in zijn contract, voor wanneer hij de volgende stap dan toch wil zetten. Want dat hij van meerwaarde is (geweest) voor Ajax, is voor iedereen duidelijk. Bovendien een win win voor beiden komende zomer of in 2023.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja duidelijk.
In elk interview dat hij gegeven heeft sinds hij bij de A selectie zit proefde je het.
Voelde zich altijd achtergesteld bij zijn leeftijdgenoten zolang hij al bij Ajax speelt.
+1/-0

2 jaar geleden
Mazraoui is ook lang geblesseerd geweest en Ajax heeft hem ondanks zijn blessureleed nooit opgegeven. Uiteraard heeft Mazraoui veel kwaliteiten en de potentie om voor (andere) grote clubs te spelen, dat mag beloond worden met een beter salaris. Echter kwam Brobbey met precies dezelfde verhalen als Mazraoui. Het begint inmiddels ook een trend te worden dat spelers hun contract uitzitten bij de club voor een dikke tekenbonus. Daar profiteert die dikke pizza bakker natuurlijk graag van mee. Hopelijk schaadt Mazraoui niet het vertrouwen van Ajax zoals Brobbey dat wel deed.
+6/-1

2 jaar geleden
Ik vind dat iedere speler het volste recht heeft om transfervrij uit zijn contract te lopen en een mooie tekenbonus te pakken bij zijn volgende werkgever. Natuurlijk investeert Ajax in je maar in eerste instantie betaal je dat terug door je prestaties op het veld. Dat transferwaardes voor clubs zo belangrijk zijn is zeker zo maar het betreft nog altijd jouw leven als speler.

Dat gezegd hebbende; ik vind dit soort woordspelletjes zo flauw; hij laat het aan de zaakwaarnemer en de club, focust zich 100% op het voetbal, je weet niet wat de toekomst brengt. Doe toch niet alsof je zelf geen mening hebt, verschuil je niet achter de zaakwaarnemer en de club. Ben dan ook een vent.
Om nog maar te zwijgen over dat gezwets over 'waardering' willen voelen. Als je je opties open houdt ben je gewoon zakelijk bezig dus moet je ook niets anders dan een zakelijke aanbieding van Ajax wensen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hij zegt toch ook gewoon dat geld een van de redenen is dat het nog niet rond is...

"Dat betreft dan ook het financiële verhaal", aldus Mazraoui.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hij doet het voorkomen of hij gewoon 'waardering' (ugh) wil zien in dat financiele aanbod en dat het dan goed komt omdat hij bij Ajax wil blijven. Als je dat gelooft is er niets mis mee, nee.
Ik lees dezelfde loze praatjes als voorheen bij andere spelers waarvan de zaakwaarnemers al een mooie deal elders aan het zoeken was. Ik zal wel paranoia worden.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Nou, anderen houden het bij mooie woorden en durven het woord geld/financieel plaatje niet te gebruiken. Of hij straks nou verlengt of transfervrij vertrekt maakt mij als supporter niet veel uit, al zie ik hem nog graag blijven. Rensch staat inmiddels ook al klaar om hem te vervangen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies, rensch staat al klaar dus denk niet dat overmars de financiële waardering zal bieden die mazraoui tevreden zal stemmen.
+1/-0

 
'Ik vind dat iedere speler het volste recht heeft om transfervrij uit zijn contract te lopen en een mooie tekenbonus te pakken bij zijn volgende werkgever'

Nou ik vind het redelijk egoïstisch.
De club die hem opgeleid heeft, hem altijd het vertrouwen heeft gegeven, waar hij kansen op het alle hoogste niveau in Europa heeft gekregen en waar hij nu al miljonair is geworden leeft van transfers.
Om dezelfde kansen te kunnen geven zoals hij heeft gehad aan de volgende generatie talenten zal Ajax elk jaar transferinkomsten nodig hebben.
Als iedereen straks maar inzet op een transfervrij vertrek dan is het snel klaar met de ambitieuze plannen om Ajax terug te brengen naar de Europese top.
Nu is het straks vooral de zaakwaarnemer en zijn waarschijnlijk nieuwe Italiaanse club die de waarde van zo'n jongen in zijn zak steekt en Ajax blijft berooid achter.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind het vooral egoistisch om als supporter te verwachten dat een voetballer zich een mooie premie, salaris en sportieve stap hogerop mogelijk door de neus boort, omdat de club waar ik voor juich daardoor financieel hinder ondervindt.

Ajax heeft hem opgeleid, hij heeft zich daarvoor op het veld altijd ingezet. Verder hoeft hij zich er niet druk over te maken of en waarom Ajax hem niet hetzelfde kan of wil bieden als andere clubs, als dat zo blijkt te zijn. Er zijn nu eenmaal clubs die niet afhankelijk van transfergelden zijn.
+1/-0

 
Hoeveel spelers ken jij die Ajax bewust transfervrij verlieten en vervolgens een sportieve stap omhoog zette?
Ik niet veel, ook niet van de vele jeugdspelers die Ajax voor het geld verlieten.
Brobbey is nu 4e spits bij Leipzig, is dat een sportieve vooruitgang?
Als hij vorig jaar rond deze tijd gewoon duidelijkheid had gegeven en bij had getekend dan had Ajax Haller niet gehaald, had hij nu na het voorbeeld van Kluivert, Bergkamp, van Basten eerste spits geweest in een fantastisch draaiend elftal wat heel Europa in de gaten houd, niet in de laatste plaats omdat er gepresteerd word in de CL.
Had dat niet beter voor zijn carrière geweest?
Kwa salaris kan Ajax met veel clubs mee tegenwoordig, het is puur een paar miljoen aan tekengeld wat zo`n Mazraoui en Raiola willen verdelen, uiteraard ingeluisterd door die laatste.
Maar dan accepteer je als speler ook gelijk dat je risicoloos handelswaar ben voor je volgende club, de 3e back van Inter of de 4e van Juventus hij zal ongetwijfeld een mooie club op papier voor je vinden.
Alleen zal de back waar ze wel serieus geld voor hebben betaald altijd de voorkeur krijgen.
Als een club Mous over 2 jaar koopt bij Ajax voor pak en beet 15 miljoen euro dan heb zo`n club wel een plan, je word dan als eerste man gehaald en heb sowieso veel meer credit wat de kans op slagen veel groter maakt.

Al dat schijnonderhandelen en al die mooie praatje over intenties en hoeveel hij van de club houd en hoop dat ze eruit komen daar word ik al helemaal misselijk van.
Zeg dan gewoon mijn intensie is om niet bij te tekenen want ik heb niet voor niks mijn zaakwaarnemer aan de kant geschoven en Raiola ingeschakeld.
Maar dat doet hij natuurlijk niet want hij is veel te bang dat hij dan een jaar op de bank terecht komt en dan staat hij niet meer in de etalage om er straks zoveel mogelijk uit te halen.
Wat dat betreft is het nog altijd Ajax wat hem groot maakt, daar wil hij vooral van profiteren en buiten het sportieve wat hij goed doet veder niets voor terug geven.
+4/-0

2 jaar geleden
Gaan we weer. Laat 'm lekker opkrassen naar een Sampdoria ofzo. Zie je 'm over 3 jaar weer eens terug bij FC Utrecht. Denkt geloof ik dat hij echt een sterkhouder is, maar is gewoon een heel modaal backje.
+7/-6

 
2 jaar geleden
Welnee. Je doet je naam wel eer aan zo. Door te stellen dat Mazraoui een doorsnee voetballer is heb je volgens mij iets gemist. Noem maar eens een andere back op die afgelopen weekend op de Europese velden net zo knap scoorde als Mazraoui? De tijd gaat nu in
+1/-0

2 jaar geleden
Zo moe van dit soort gasten. Ze verdienen ook zo weing he.
+8/-5

2 jaar geleden
Vorig jaar helemaal niets laten zien. Vervolgens Rioolpad kiezen om asap weg naar e zijn en op de bank in Italië te zitten. Gelukkig hebben we Rench.
+6/-2

2 jaar geleden
De speler praat mooie woorden ,maar die woorden zijn al gesproken door andere Ajacieden
die op de bank belanden .maar toch een goed gevoel hebben geld maakt hun gelukkig.
Wie voor Raiola kiest is niet met voetbal bezig.
+5/-1

2 jaar geleden
Precies! Het zijn elke keer dezelfde verhalen maar Raiola is altijd bezig om spelers weg van Ajax te brengen en liefst naar clubs waar hij vet kan vangen (Italië!) Ook bij Ittaharen doet hij dat. Ooit meegemaakt dat hij een speler ondersteunt om juist bij een club te blijven? Nee want dan verdient hij niks. Nous is weg volgend seizoen voorspel ik.
+6/-0

2 jaar geleden
Is niet zo moeilijk zegt Maz.
Een mooi contract op alle vlakken en we zijn eruit.
A piece of cake.
Ik heb er na deze tekst niet veel vertrouwen in dat het gaat gebeuren.
Daarbij duurt het mij zo sachies an te lang.
Het zou jammer zijn als hij moet vertrekken.
De potentie van een topper op zijn plek.
Twee klassen beter als Dumfries wat een hollend paard is.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat dus om geld.
Ik moet steeds als er zoiets weer gebeurd aan het liedje denken van Dick Swidde over geld, na 55 seconden wordt het ook nog leuk voor ons.

https://www.youtube.com/watch?v=l1RGKL1W2W0link
+2/-0

 
2 jaar geleden
€22,5 miljoen uitgeven aan Haller en over een miljoentje meer voor Mazraoui wordt moeilijk gedaan?!
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Snap ik ook weinig van. Al snap ik wel dat we Rensch achter de hand hebben. Die jongen zouden ze meer speelminuten moeten geven want gebeurt te weinig. Dat begrijp ik dan weer niet. Misschien kan Ten Hag per wedstrijd vaker rouleren want ook verdedigend zit de Ajax selectie er goed bij.

Maar goed, hopelijk weten ze Mazraoui te behouden. De man straalt iets onverzettelijks uit waar menig aanvaller tegenop ziet. Belangrijk dergelijke spelers. Martinez nog zo eentje en heeft gelukkig verlengt. Degelijke spelers heb je nodig. zeker voor de CL. Mazraoui, het ga je goed. Hopelijk teken je een jaar of iets langer bij omdat je een salaris krijgt die je hebt verdient.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Tsja, je wilt natuurlijk zo veel mogelijk munten hebben als speler, da's logisch.

Het jammere is dat hij dan ergens gaat banken en in een paar jaar dan terugkomt als matige NAC speler.
+2/-0

2 jaar geleden
We weten gewoon niet wat voor absurd bedrag Riola vraagt.
+2/-0

2 jaar geleden
In aanvallend opzicht is Mazrazoui wat verder maar verdedigend kun je hem prima vervangen met Rensch. Dus komt wel goed met ons. Denk overigens niet dat er veel grote clubs staan te springen om een speler die geregeld heeft gekwakkeld met vorm en blessures.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Daarom heeft ie dan ook Raiola in dienst. Als hij naar een grote club wil, regelt die bolle dat wel even. Juventus bijv. moet volgens mij een beetje op de centjes letten en dan is zo'n transfervrije back meer dan welkom.
+1/-0

2 jaar geleden
Er zijn weinig backs van ajax in het buitenland succesvol geweest. Hij kan ook als middevelder goed uit de voeten. Hopelijk blijft hij nog 2 jaar, zodat we verder kunnen bouwen aan dit team wat toch weer gaat swingen net als enkele jaren geleden.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Geruchten zijn dat zijn zaakwaarnemer miljoenen tekengeld vraagt en een zelfde salaris als de grootste verdiener binnen de selectie.
Argument is: "Als hij transfervrij weggaat krijgt hij ergens anders ook dat tekengeld."

Kortom: het Brobbey-scenario.
Kortom: die is weg.

Onana gaat, zoals ik al diverse keren schreef, straks transfervrij naar Inter, heeft Raiola achter de schermen gesouffleerd. (dat laatste zijn geruchten)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Bizar hoe Raiola steeds maar weer ajax dwars zit en de spelers wegpusht uit de club.

Hopelijk is Mazraoui verstandig......
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hij heeft ruzie gehad met Cruijff en ongetwijfeld nog wat andere mensen binnen Ajax. Ook werkt Ajax niet mee aan de standaard 30-40% van de toekomstige transfersom die Raiola voor zichzelf wil hebben, iets dat PSV wel aan meewerkt. Natuurlijk liggen Ajacieden altijd goed in de markt, maar de mate waarin Raiola Ajacieden bewerkt om uit hun contract te lopen lijkt meer op rancune.

Als Mazraoui verstandig was zou hij niet over zijn gestapt naar Raiola want dat doe je maar met één enkel doel. Zaakwaarnemers die gewoon een gunstige contractverlenging er uit slepen voor een basisspeler bij een grote club zonder bijna de helft in eigen zak te steken zijn er genoeg.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als dat zo is ben je toch Marc die dit tegen kan gaan, in de zin dat Overmars hier op kan inspelen. Of zie ik dit soms verkeerd?
+1/-0

2 jaar geleden
Veel is reeds gezegd in bovenstaande commentaren. Het zou geweldig zijn als hij blijft maar men schakelt niet voor niets de pizzabakker in. Helaas zal het er op aankomen dat hij vertrekt en hetzelfde lot te wachten staat als Kluivert, Brobby en al die andere grotendeels mislukte spelers die grotendeels op de bank belanden (Hakim en Donny bijvoorbeeld).

Al deze spelers zitten natuurlijk financieel geramd en dat is mooi het jammere is dat ze hun geweldige hobby, voetbal, niet meer wekelijks 90minuten of langer mogen laten zien op het hoogste niveau.

Maar alle mooie praatjes ter zijde het is gewoon mensenhandel en de financieel onafhankelijke slaafjes laten het bepalen door hun (mensen) handelaar..ach wat is er eigenlijk veranderd de afgelopen 200 jaar? Of ben ik nou TE zwartgallig ? lol
+2/-0

 
2 jaar geleden
Welke zaakwaarnemer je ook hebt, als je goed bent en bij Ajax zit heb je Raiola ook helemaal niet nodig...

Dit is de misvatting.

Spelers als de ligt, zlatan, frenkie, Gravenbergh, Mazraoui hebben Raiola helemaal niet nodig.

Sommige spelers misschien wel, zoals ithharren, bouy, sierhuis, lammers, Vincent Janssen, van der meyde, etc etc.

Als je goed bent kom je er wel.
Daarnaast verdien je asociaal veel per maand vandaag de dag....

Er is helemaal geen issue voor Mazraoui of wie dan ook.

Het issue is wel dat Donny, Brobbey, Kluivert, zelfs Ziyech in principe gewoon 2e viool spelen.

Bouy ging naar juventus.... Op jonge leeftijd... Zijn hele carrière is mislukt.

Drenthe ging naar Real....

Odegaard ging naar Real...
Wat heb je er nou aan?
5 x verhuurd worden.


Bij Ajax spelen en succes vol zijn is veel specialer en steeds meer spelers merken het. Daardoor blijven ze en komen ze terug.

Berghuis had er kapot veel over.
Dat zegt genoeg.

Geld verdien je al genoeg....
Maar plezier, voldoening, gelukkig zijn als speler, mens, is veel meer waard.
Wordt rijkelijk onderschat.

Moge Mazraoui de juiste beslissing nemen.
Nog 2 jaar bij Ajax en hij vertrekt op zijn 25e naar Real, Bayern als een vedette.
+1/-0

2 jaar geleden
Hij is top, miste gisteren ook kansen net als Haller ! We kunnen t blijkbaar hebben! Ik zou hem sowieso een goed contract bieden en ook Onana ! De ene hand wast de ander ! Voor alle partijen t beste ! En dat we Rensch hebben is een luxe die je internationaal moet hebben! T programma is druk zat!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal