Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: "Teveel simpel balverlies'

11 september 2021 21:46

Ajax-trainer Erik ten Hag was content met de zege maar het vertoonde spel kon hem weinig bekoren. "We hadden veel teveel simpel balverlies", legde hij uit, "PEC kreeg toch niet echt veel grote kansen maar het bleef zodoende dreigend. Maar het was te hectisch bij ons."

De trainer was blij met zijn spits. "Haller scoort altijd, zijn statistieken zijn fenomenaal. Toch hadden we eerder de 0-2 moeten maken." Over Steven Berghuis, spelend op een voor hem nieuwe positie, was hij gematigd tevreden. "Hij moet wat meer geduld opbrengen soms maar ik zag ook goede dingen zoals bij die 0-1, een zeer goede overlap. Het moet nog groeien. Antony was ook vergeten hoe hij positie moest kiezen als de bal vanaf links kwam. Hij speelde onwennig, tegen Vitesse was het iets anders in de veldbezetting. En ik wilde geen risico nemen na die gele kaart."

Van excuses wilde hij niets weten. "Na een interland zie je veel onwennigheden. We hadden veel vaker de kantwissel moet zoeken. Een lastige wedstrijd? Eigenlijk wel."

Over aanstaande woensdag, er zijn wat spelers niet fit. "Voor Klaassen en Stekelenburg wordt het een race tegen de klok." Ook sloot hij niet uit dat Berghuis opnieuw op het middenveld zal spelen. "Hij kan dat, dat hebben we vandaag weer gezien. Zeker tegen Sporting Portugal zou dat een optie kunnen zijn."




Discussieer mee op de forums


Tags

balverlies hag berghuis antony fenomenaal gematigd haller hectisch kantwissel onwennig onwennigheden overlap pec portugal spelend sporting stekelenburg veldbezetting vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.257 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey derk elsimao gaal godts goedkopere handel hato henderson johanssen kiki kpmg kroes medic mislintat nahoj praag rensch rulli rvc sosa sutalo teze twente voorkennis wijs