Transparent
Inloggen
Sluiten

Ryan Gravenberch: 'De Gouden Schoen wil ik ook winnen'

31 juli 2021 08:53 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ryan Gravenberch: "De Gouden Schoen wil ik ook winnen" ; image source: Pro Shots

Na het winnen van de Johan Cruijff Prijs als grootste talent van de Eredivisie wil Ryan Gravenberch niet meer beoordeeld worden als talent. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Nu ben ik talent af. De Gouden Schoen wil ik ook winnen. En ik ga er mijn best voor doen om dat doel te bereiken", aldus Gravenberch. "Maar het teambelang gaat altijd voor het individuele belang. Daarom zijn kampioen worden, de beker winnen en overwinteren in de Champions League de belangrijkste doelen."

Overwintering in het Miljardenbal is een belangrijke doelstelling voor de club. "Vorig seizoen waren we daar al heel dichtbij. En zoals het er nu naar uitziet, lijken we onze basis van vorig jaar bijeen te houden en met Steven Berghuis hebben we er een goede speler bij gekregen", zo geeft hij aan. "In het seizoen dat Ajax de halve finale van de Champions League haalde, wist ik al dat dit het podium is waarop ik wil spelen. Mijn doel is ooit de Champions League te winnen. En als dat met Ajax kan, is dat een ultieme droom."

Gravenberch wordt regelmatig vergeleken met Frank Rijkaard of Paul Pogba, maar wordt daar zelf niet moe van. "Dat mensen me met zulke grootheden vergelijken, zie ik als een compliment en bezorgt me geen extra druk", zegt hij daarover. "Ik vind wel dat ik vooral moet proberen mezelf te zijn. Als er over tien jaar tegen jonge voetballers wordt gezegd dat ze op Ryan Gravenberch lijken, dan heb ik het goed gedaan in mijn carrière."




Discussieer mee op de forums


Tags

gravenberch schoen berghuis bezorgt eredivisie grootheden miljardenbal moe pogba rijkaard teambelang telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal