Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohammed Kudus: 'Het gaat hartstikke goed met mijn knie, ik ben topfit'

21 juli 2021 12:06 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mohammed Kudus: "Het gaat hartstikke goed met mijn knie, ik ben topfit"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Mohammed Kudus aan uit te kijken naar het nieuwe seizoen. "Het gaat hartstikke goed met mijn knie, ik ben topfit!. De voorbereiding tot nu toe verloopt heel goed, maar ik had ook niet anders verwacht", aldus Kudus. "In de laatste maanden van vorig seizoen heb ik me ook goed gevoeld en ben ik steeds sterker geworden. Ik denk in het veld totaal niet meer aan mijn blessure, alles gebeurt weer op een natuurlijke manier. Dat voelt heerlijk, ik ben helemaal vrij in mijn hoofd."

Volgens de Ghanees is hij afgelopen seizoen mentaal getest toen hij lang uit de roulatie was met een knieblessure. "Het klinkt misschien gek want een voetballer moet voetballen, maar de blessure was goed voor mijn ontwikkeling. Als sportman en als mens", zo geeft hij aan. "Ik was nog nooit in mijn leven geblesseerd geweest. Alles was vanzelfsprekend. Als ik een bal zag, kon ik erachteraan rennen, mezelf uitleven, zonder dat ik ergens pijn voelde."

Nadat hij hersteld was van zijn blessure kwam hij vorig seizoen nog sporadisch in actie. "Dat was ook nieuw voor me. De knie was hersteld, maar het was midden in het seizoen. Om de paar dagen was er een wedstrijd, ik moest vooral geduld hebben", zegt hij daarover. "Toch voelde het al heerlijk weer op het veld te staan, tijdens trainingen met de bal bezig te zijn, te dollen met mijn teamgenoten, onderdeel te zijn van het team. Dat had ik gemist."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

kudus topfit dollen erachteraan sportman uitleven verloopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Maakte vorig seizoen echt een geweldige start.
Hopelijk komt die vorm terug.
Dan ben ik benieuwd hoe het middenveld eruit gaat zien.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker want met Kudus, Blind, Alvarez en Gravenberch heb je vier toppers. Middenvelders hebben we dus niet meer nodig want met Blind en Mazraoui kunnen we ook nog schuiven terwijl Taylor tot nu toe ook een goede indruk maakt.
Voorin met Tadic, Haller, Antony en Berghuis ook vier keer prima en Neres zal wel ingeruild worden voor iemand met ook het juiste nivo.
Achterin met Nico, Blind, Timber,Martinez, Rensch, Mazraoui en Schuurs achter de hand ook niets aan de hand want gaat daar iemand weg dan weet ik zeker dat Marc zijn lijstje al klaar heeft.
Twee keepers met ervaring en een groot talent daarachter mankeert ook niets aan.
Kortom, laat het seizoen maar snel beginnen. Vorig jaar voorspelde ik twee vingers in de neus voor het kampioenschap en dit jaar zal het niet anders zijn. Deze selectie is veel te sterk voor de Nederlandse competitie.
Hopelijk/waarschijnlijk hebben we een bliksemstart en durft onze trainer wat meer lef te tonen in Europa want daar schort het nog wel aan. Met zo veel talent kunnen/moeten we gewoon wat aanvallender spelen. In dat opzicht verwacht ik veel van onze vriend Kudus want dat ventje kan echt goed voetballen. Dat is een van de grootste talenten van de Europese velden.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Gravenberch-Klaassen-Kudus.
Stofzuiger Alvarez kan mooi rouleren met Kudus.
+1/-0

 
2 jaar geleden
In wedstrijden waarin de tegenstander met een type Dzeko/de Jong speelt kan Alvarez ook een linie zakken en Timber naar rechts verhuizen.
Daarnaast krijgen we weer heel veel wedstrijden voor de kiezen en rouleren kan alleen goed functioneren met enigszins gelijkwaardige krachten.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos