Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA schaft uitdoelpuntenregel vanaf komend seizoen af

24 juni 2021 17:30 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

UEFA schaft uitdoelpuntenregel vanaf komend seizoen af; image source: Pro Shots

De UEFA heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat vanaf komend seizoen de uitdoelpuntenregel komt te vervallen. Als beide ploegen in een kwalificatie of een knock-outfase evenveel doelpunten hebben gemaakt over beide wedstrijden zal een verlenging en eventueel nog een strafschoppenreeks volgen. Bovendien zal dit ook geen criterium meer zijn als twee of meer ploegen in de groepsfase met evenveel punten eindigen.

De uitdoelpuntenregel werd in 1965 al ingevoerd. Statistieken hebben echter aangetoond dat de verschillen tussen thuis- en uitwedstrijden steeds kleiner zijn geworden. Omdat er vanuit coaches, spelers, supporters en andere belanghebbenden steeds meer de vraag werd gesteld of het nog wel eerlijk is, is de regel komen te vervallen. "De regel werkte nu haaks op de oorspronkelijke bedoeling, omdat het de thuisploeg in de eerste wedstrijd weerhield om aan te vallen. Dit vanwege de angst voor een tegendoelpunt", aldus UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin. "Bovendien was er ook kritiek op de op de oneerlijkheid, zeker in de verlenging. De thuisploeg moest dan twee keer scoren als de uitploeg een doelpunt had gemaakt."

Čeferin gaat verder: "Het is daarom fair om te zeggen dat het thuisvoordeel tegenwoordig niet meer zo belangrijk is dan het ooit is geweest. Om die reden heeft het uitvoerend comité van de UEFA besloten dat het niet langer gepast is dat een uitdoelpunt zwaarder weegt dan een thuisdoelpunt."

Meer op UEFA.com




Tags

uefa uitdoelpuntenregel ceferin schaft verlenging aleksander belanghebbenden comite criterium gepast haaks kwalificatie oneerlijkheid outfase strafschoppenreeks tegendoelpunt thuisdoelpunt uitdoelpunt uitploeg weegt weerhield zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Goed nieuws, dit is een stuk eerlijker!
+1/-0

2 jaar geleden
Wat zonde!? Geeft juist een mooie dynamiek aan wedstrijden.
+2/-0

2 jaar geleden
Alles prima, zolang ze doelpunten niet afschaffen :-P
+1/-0

2 jaar geleden
Was een mooie regel, uit scoren is knap en dat is eerlijker dan penalty’s met verlenging! De thuisploeg heeft al een enorm voordeel!
+1/-0

 
2 jaar geleden
vandaar dat je allebei een wedstrijd thuis mag spelen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Je snapt toch dat de laatste wedstrijd t thuispubliek heeft in verlenging en strafschoppen dan ? Thuis ploeg in laatste wedstrijd heeft te veel voordelen! Ik vind t niks
+1/-1

 
2 jaar geleden
Daar is de uitdoelpuntenregel nooit voor bedoeld, ben trouwens ook benieuwd of thuisploeg echt ook zoveel vaker de shootout winnen.

Het idee was dat uitploegen zich anders massaal ingroeven om thuis pas de aanval te zoeken. Maar in de praktijk was het gevolg dat nu de ploeg die een uitdoelpunt in de pocket heeft zich al snel ingraaft in de thuiswedstrijd, en zie je vrij vaak dat de tweede wedstrijd amper nog spannend is vanwege gemaakte uitdoelpunten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gewoon de verlenging afschaffen en direct naar penalty's.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Of penalty's afschaffen en gewoon eeuwig doorspelen.
+1/-0

2 jaar geleden
Als dit de ENIGE spelregel is die ze gaan aanpassen dan is dat niet veel. Het zal mijn inziens niet Al te veel verschil maken. Er zijn in de commentaren reeds verschillende voorbeelden gegeven die voor zich spreken!

1)Laat ze een soort van basketbal regel (binnen een bepaalde tijd schot op doel) in gaan voeren dat zal het eeuwige heen en weer getik positief veranderen.

2) Geen ingooi meer maar in trap

3) VOLLEDIGE speeltijd, dan 'tackel' je direct dat irritante tijdrekken.

4) Groene, gele en rode kaarten zoals in het hockey waar een gele en rode kaart voor een TIJDstraf staat (Groen waarschuwing). Daarmee wordt de wedstrijd ook niet direct verpest en zal het team dat een rode kaart krijgt 5 of 10 min met minder spelers moeten spelen.

5) 5 corners= penalty lol nee geintje of toch niet?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos