Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Hier en daar moesten we risicootjes nemen'

1 juni 2021 16:43 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Hier en daar moesten we risicootjes nemen"; image source: Pro Shots

In een interview met Voetbal International blikt Daley Blind terug op afgelopen periode. Een blessure tegen Gibraltar leek een streep te zetten door zijn seizoen bij Ajax en het EK, maar uiteindelijk lijkt de verdediger toch inzetbaar te zijn op het eindtoernooi. "De angst was eerst dat er iets met mijn knie aan de hand was. Na de wedstrijd werd meteen duidelijk dat het iets anders was", aldus Blind. "Op de wedstrijdbeelden zie je dat ik eerst naar de zijkant van mijn kuit grijp. En het bleek dus mijn enkel te zijn. Het gaf een heel naar gevoel."

Blind gaat verder: "In mijn gedachten was het erger dan het uiteindelijk bleek te zijn. Ik besef heel goed dat het erger had kunnen aflopen. Ik mag niet klagen. Eerst was het puur de emotie die overheerste. Maar na de diagnose van de artsen, zijn we een schema in elkaar gaan zetten. Daaruit bleek dat er toch hoop was."

Hij greep het uiteindelijk met beide handen aan. "We zijn er vol voor gegaan", zo geeft hij aan. "Hier en daar moesten we risicootjes nemen. Natuurlijk wel op een verantwoorde manier, maar we hebben de grenzen opgezocht. Dan is het zaak dat je niet over die grenzen heengaat, zodat het kwartje alsnog de andere kant opvalt."

Ook mentaal was het een flinke beproeving voor de verdediger. "mdat je er niet bij kunt zijn als alles wordt beslist. Als voetballer vecht je het hele jaar voor de titels. Als je juist dan niet kan meespelen, doet dat pijn. Zeker als je bedenkt dat je van waarde had kunnen zijn, in de competitie en in de Europa League", zegt hij daarover. "Toch voelen het landskampioenschap en de KNVB-beker ook als míjn titels. Al heb ik het op dat moment niet zo euforisch gevierd en gevoeld. Van al mijn kampioenschappen was dit de minst gevierde, voor mij persoonlijk."

Meer op VI.nl




Tags

blind risicootjes artsen bedenkt beproeving diagnose euforisch gevierde gibraltar heengaat kampioenschappen klagen knvb kuit kwartje landskampioenschap mdat opgezocht overheerste wedstrijdbeelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Gun het Blind van harte, hoop niet dat het mis gaat.
+1/-0

2 jaar geleden
Had liever dat hij geen risico nam en fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Dit Nederlands elftal met vooral ego’s en een trainer met sociale tekortkomingen (zonder plan b) zal het met of zonder blind niet halen tot de kwartfinales.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja, zo sta ik er ook in, maar kan me voorstellen dat Blind dat anders ziet. Voor spelers is het spelen van een EK of WK natuurlijk toch het hoogst haalbare.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik gun Daley uiteraard een geweldig EK maar mijn gevoel zegt: Daley, het is beter dat, gezien dus je blessure, je dit EK overslaat.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik vind het altijd maar weer apart dat aan de ene kant wordt beweerd dat je enkel en alleen spelers meeneemt die fit en veel hebben gespeeld (recent) en in vorm zijn en aan de andere kant doe je die bewering weer teniet door blind (pun intended) te vertrouwen op een (niet wedstrijd) fitte Daley Blind.

Tuurlijk is het geweldig dat hij weer mee traint echter heeft hij GEEN wedstrijd ritme en de vorm kan er ook niet zijn dus kan dat ook teleurstellingen met zich meebrengen.
Voor zo een jongen natuurlijk een fijne opsteker om er bij te zijn maar als hij gaat spelen dan zal er altijd een stukje angst blijven i.p.v. onbevangen spelen.

Ik hoop en met mij velen natuurlijk dat hij direct inzetbaar is en de 'oude' vorm gewoon nog heeft want dan is hij een bijna onmisbare kracht in dit toch van ego-tjes vervuld Nederlands Elftal.

PS: De keuze van Promes snap ik TOTAAL niet!??!!!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal