Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Komst van Sébastien Haller was doorslaggevend in de titelrace'

5 mei 2021 11:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Komst van Sébastien Haller was doorslaggevend in de titelrace"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Erik ten Hag aan dat de komst van Sébastien Haller doorslaggevend was in de titelrace. "Dat was heel belangrijk, want met hem gingen we makkelijker voetballen", aldus Ten Hag. "Ik hoor de kritische geluiden ook, maar op Ajax is altijd kritiek en op de spits van Ajax helemaal. Hij was toch wel een missing link."

Ten Hag gaat verder: "Met Haller beschikken we over een extra aanspeelpunt voor de lange bal, we hebben body in de zestien. In het drukzetten heb je iemand die dat beheerst. Hij beheerst sowieso heel veel facetten en heeft rendement. Elf goals en zeven assists is ook een goede score."

Ook Edson Álvarez en Lisandro Martínez vormden een belangrijke rol. "Álvarez heeft aan de bal grote stappen gemaakt, is veel zekerder, is gegroeid in zijn oriëntatie op het veld. En met vertrouwen laat hij steeds meer zien", zo geeft hij aan. "Met Martínez was het een iets ander verhaal. We hadden in de eerste seizoenshelft gewoon vier uitstekende spelers voor drie posities: Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Lisandro Martínez. Wie je ook eruit had gehaald, het leverde vraagtekens op. Terecht, want het zijn vier prima spelers."

Martínez moest dus geduld hebben. "Dat is niet makkelijk, maar je ziet dan dat zoiets wordt beloond. In de tweede seizoenshelft stond hij er, op een prima manier. En dan komt mijn stokpaardje weer tevoorschijn…", zegt Ten Hag daarover. "Een vaste basiself is kroegpraat geworden, leuk om met elkaar aan de bar over te praten. Maar niet meer van deze tijd. Als je op drie fronten wil strijden, zul je gewoon een brede selectie moeten hebben. En daarin moet je als trainer variëren. Ook om de jongens die minder spelen geregeld voldoende minuten te geven, zodat ze er kunnen staan als dat gevraagd is. Daardoor maak je de selectie sterker."

Meer op VI.nl




Tags

hag haller martinez sebastien alvarez beheerst aanspeelpunt bar basiself blind body drukzetten facetten fronten gravenberch kroegpraat orientatie stokpaardje tagliafico tevoorschijn varieren zekerder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Eens met deze uitspraak, ik heb het van de week op ook op het forum gezegd.
Maar iedereen kan deze conclusie trekken.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat de verkoop van Promes doorslaggevend was in de titelrace
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal