Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax weet wat het te doen staat donderdag in Italië

13 april 2021 19:01

Voor Ajax staat er donderdagavond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. In Italië moet de ploeg van Erik ten Hag de 1-2 thuisnederlaag tegen AS Roma goed zien te maken om een plek te krijgen in de halve finale van de Europa League. Mocht het daar in slagen zou het de derde halve finale in een Europees toernooi zijn in de laatste vijf seizoenen. Iets wat alleen Arsenal en Manchester United ook kunnen halen.

Gekeken naar de historie kent Ajax wisselvallige resultaten in Italië. Al 21 keer eerder reisde het af naar het land voor een Europese wedstrijd. Tot nu toe werd er 5 keer gewonnen, 6 keer gelijk gespeeld en 10 keer verloren. Eerder dit seizoen werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Atalanta, terwijl in april 2019 Ajax voor een enorme stunt zorgde door te winnen op bezoek bij Juventus. De laatste zes duels in Italië gingen voor Ajax niet verloren.

AS Roma was één keer eerder de tegenstander van Ajax in Europees verband. In het seizoen 2002/2003 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de tweede groepsronde van de Champions League. Het duel begon spectaculair want dankzij een treffer van Andy van der Meijde stond Ajax in de eerste minuut al op voorsprong. De thuisploeg wist halverwege de eerste helft op gelijke hoogte te komen en de 1-1 bleek uiteindelijk de eindstand.

Om een plek in de halve finale te krijgen en het op te mogen nemen tegen Manchester United of Granada zal dit keer gewonnen moeten worden. Aangezien uitdoelpunten nog altijd dubbel tellen in Europa zou ook een 0-1 overwinning bovendien niet genoeg zijn.




Tags

roma andy arsenal atalanta granada groepsronde hag historie juventus meijde thuisnederlaag uitdoelpunten wisselvallige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal