Transparent
Inloggen
Sluiten

Drie punten opstrijken en vlug de bus in

11 april 2021 19:01
Foto: Pro Shots

Drie punten opstrijken en vlug de bus in; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax speelde een zeer zwakke wedstrijd bij RKC Waalwijk maar wist door een atletisch hoogstandje van Sébastien Haller toch met 0-1 te winnen. De Amsterdammers kwamen aanvankelijk goed voor de dag maar naarmate het duel vorderde zakte het niveau af naar een bedenkelijk peil. Devyne Rensch viel uit met een hamstringblessure.

Trainer Erik ten Hag had ervoor gekozen om weinig te sleutelen aan de formatie die drie dagen eerder tegen AS Roma was aangetreden. Alleen Sébastien Haller kwam in de ploeg voor David Neres waardoor Dusan Tadic weer vanaf links begon. Vooraf was het al de vraag hoe scherp de koploper dit tussendoorpotje in Waalwijk zou benaderen maar iedere vrees in die richting bleek aanvankelijk ongegrond. Ajax begon namelijk goed en liet RKC kansloos achter de bal aanhollen. De uitstekend leidende Bas Nijhuis floot niet voor de vele schreeuwende buitelaars waardoor er lekker veel vaart in het spel kwam. Na een klein kwartier scoorde Ajax, en hoe! Na een afgemeten voorzet van Tadic was het Haller die op Zlataneske wijze zijn been uitstak richting de half hoge bal en met de punt van de schoen de verre hoek wist te vinden: 0-1. Een fantastische goal.

RKC leek rijp voor de slacht, Ajax combineerde er lustig op los. Davy Klaassen scoorde de tweede goal op aangeven van, wie anders dan, Tadic maar hij stond een halve meter buitenspel. Ajax werd echter op een gegeven moment steeds slordiger. Zo zaten Ryan Gravenberch en Antony totaal niet in de wedstrijd, werkelijk zo ongeveer alles mislukte. Edson Alvarez liet zich dom provoceren door een zich constant aanstellende Lennard Daneels en had geluk dat Nijhuis zijn tikje in de nek van de Belgische aanvaller afdeed met een gele kaart. De leidsman gaf overigens ook geen strafschop toen RKC-verdediger Paul Quasten per ongeluk Antony haakte, dat viel te billijken.

Na de pauze wilde Ajax nog even druk zetten om snel de tweede treffer te produceren maar het veldspel werd alsmaar zwakker. Werkelijk iedere pass in de laatste fase van een aanval was onzuiver of betekende een verkeerde keuze. Hoewel RKC totaal niet gevaarlijk werd was het echt zo’n duel dat je dacht: zo meteen ontstaat de gelijkmaker. En die had ook kunnen vallen uit een vrije trap toen Cyril Ngonge een fantastische traptechniek etaleerde en Ajax mazzelde omdat de bal via de lat weer terug het veld insprong. Keeper Kjell Scherpen hoefde uiteindelijk deze middag geen enkele redding te verrichten maar als deze bal tien centimeter lager was gekomen had het wel gewoon 1-1 gestaan op dat moment.

Bij Ajax kwam Mohammed Kudus in de ploeg voor, gek genoeg, Davy Klaassen want Ryan Gravenberch (zeer zwak spelend) en Edson Alvarez (geel op zak) kwamen daar veel eerder voor in aanmerking. Devyne Rensch moest eraf met een pijnlijke hamstring waardoor Sean Klaiber nog even mee moest doen. Ook Jurriën Timber hinkelde in de slotfase. Het was symbolisch voor het hele team want het was extreem moeizaam wat de lijstaanvoerder op een gegeven moment liet zien. Toch had het allang makkelijk 0-2 kunnen worden maar Kudus, Neres en Haller maakten er bij tijd en wijle een chaos van. De opluchting was dan ook groot toen Nijhuis na ruim 94 minuten affloot. De drie punten waren binnen, douchen en naar huis. De titel kan Ajax niet meer ontgaan maar ondertussen hoopt iedereen ook nog stiekem op een stunt over vier dagen in Rome.




Discussieer mee op de forums


Tags

rkc haller nijhuis tadic alvarez antony gravenberch kudus neres opstrijken rensch sebastien vlug aangetreden aanhollen aanstellende afdeed affloot afgemeten alsmaar betekende billijken buitelaars chaos daneels douchen etaleerde haakte hag hinkelde hoogstandje insprong klaiber leidende leidsman lennard lijstaanvoerder lustig mazzelde naarmate ngonge ongegrond ongeluk onzuiver pauze peil quasten roma rome scherpen schoen schreeuwende sean slacht slordiger spelend symbolisch tikje timber titel tussendoorpotje uitstak vaart verrichten vorderde wijle zak zlataneske

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal