Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitwedstrijd tegen RKC de volgende hobbel in prijzenregen die moet gaan volgen

10 april 2021 10:17

Het is al langere tijd niet meer de vraag of Ajax weer kampioen wordt, maar simpelweg wanneer de landstitel definitief wordt binnengehaald. Ook het uitduel van zondag tegen RKC zal daarin geen problemen mogen opleveren. De Waalwijkers staan op een veertiende plaats en hebben met nog zes wedstrijden te gaan een gaatje van vier punten op de plek die aan het eind van het seizoen play-offs voor promotie/degradatie zou betekenen.

Ajax speelde 24 keer eerder een uitwedstrijd tegen RKC voor de competitie en kan daarin uitstekende cijfers overleggen. Tot nu toe werd er 16 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en slechts 1 keer verloren. Die ene nederlaag was bovendien meteen in de eerste ontmoeting in het seizoen 1988/1989. Sindsdien werd er niet meer verloren in Waalwijk, waarbij de 0-5 uit het seizoen 1992/1993 de grootste overwinning is.

Vorig seizoen verliep het duel in Brabant een stuk moeizamer omdat er maar met 1-2 werd gewonnen. Treffers van Dusan Tadic en Quincy Promes zorgden voor de drie punten. De thuiswedstrijd in Amsterdam werd met 3-0 gewonnen dit seizoen, terwijl een oefenwedstrijd in de voorbereiding nog tot een 6-1 overwinning leidde.

De selectie van RKC Waalwijk kent ook enkele voor Ajax bekende spelers. Vurnon Anita tekende afgelopen zomer een contract in Waalwijk, terwijl Kostas Lamprou in het doel staat. Trainer Fred Grim heeft zowel als speler en als (jeugd)trainer ook een lang verleden bij Ajax.




Tags

rkc hobbel prijzenregen anita binnengehaald degradatie gaatje grim kostas lamprou landstitel moeizamer ontmoeting promes promotie tadic vurnon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos