Transparent
Inloggen
Sluiten

Eric Gudde: 'Clubs hebben vorige week dinsdag al bericht gehad'

7 april 2021 10:35 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Eric Gudde: "Clubs hebben vorige week dinsdag al bericht gehad"; image source: Pro Shots

In een reactie aan de NOS heeft directeur betaald voetbal Eric Gudde laten weten verbaasd te zijn over de reacties van de voetbalclubs dat zij verrast waren over de berichtgeving dat er weer publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden. "Dat zij niet op de hoogte waren, klopt helemaal niet", aldus Gudde. "Vorige week dinsdag hebben alle clubs bericht gehad dat het veiligheidsberaad groen licht had gegeven hiervoor."

Mogelijk wordt Ajax-AZ nog vervroegd. Die wedstrijd staat voor zondag 25 april om 20:00 uur gepland, maar dat kan problemen geven indien er op dat moment nog steeds een avondklok is. "We zijn op directieniveau met Ajax daarover in contact. De details moeten nog ingevuld worden, dus het zou ook nog 14.30 uur kunnen worden", zo geeft Gudde aan.

Publiek bij de bekerfinale is nog niet toegestaan. "Dat is doodzonde natuurlijk, maar dat is een gegeven. Daar kon absoluut geen sprake van zijn", zegt hij daarover. "De spelregels waren al heel vroeg duidelijk en die waren dat er tot 20 april geen activiteiten zoals deze mogelijk zouden zijn."

Meer op NOS.nl




Tags

gudde avondklok bekerfinale directieniveau groen nos spelregels veiligheidsberaad voetbalclubs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Deze man hoort niet op Ajax Netwerk. Hup, weg ermee!
+7/-0

3 jaar geleden
Zonder de ins en out te kennen, ik geloof de clubs direct.
KNVB is echt een zooitje.
+3/-0

3 jaar geleden
Wat is de KNVB toch een amateuristische bende.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik geloof eerder de clubs dan de KNVB.
Zelf denk ik dat bij alle clubs de mails van de KNVB in de spam bak terecht komen en dan kan je idd heel makkelijk verkondigen dat zij het al een week wisten.
+2/-0

Tim1983 (geschorst)
3 jaar geleden
Beetje onzin Gudde, bij Nederland-Letland op 27 maart waren er ook 5000 toeschouwers aanwezig en dat werd pas op 16 maaart bekend gemaakt. Dus ik geloof niks van je spelregels.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal