Transparent
Inloggen
Sluiten

Tegenstander AS Roma kent een zeer onrustige periode

6 april 2021 23:12

Donderdag wacht voor Ajax de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League. In een tweeluik moet afgerekend zien te worden met AS Roma. De Italiaanse topclub kent echter een zeer onrustige periode. Inmiddels zijn ze in de Serie A afgezakt naar een zevende plek en diverse Italiaanse media berichten over onvrede binnen de selectie van de Romeinen.

Ajax trof in Europees verband AS Roma één keer eerder. In het seizoen 2002/2003 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de Champions League. Destijds bestond het Miljoenenbal nog uit twee groepsfases. Mede door een 2-1 zege in eigen huis en een 1-1 gelijkspel in Italië eindigde Ajax op een tweede plaats en ging het door naar de kwartfinale. De overige wedstrijden in de tweede groepsfase eindigden voor Ajax overigens ook in een gelijkspel.

Doelman Maarten Stekelenburg keepte bovendien twee seizoenen voor AS Roma. Hij vertrok in 2011 bij Ajax om naar de hoofdstad van Italië te verhuizen. Uiteindelijk kwam hij daar tot 55 officiële wedstrijden. Momenteel speelt de Nederlander Rick Karsdorp in het shirt van AS Roma. Justin Kluivert staat ook onder contract bij AS Roma, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor RB Leipzig.




Tags

roma groepsfases karsdorp kluivert leipzig miljoenenbal onvrede romeinen stekelenburg verhuizen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal