Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag een weerzien met twee zeer bekende spelers

2 april 2021 23:26

De weg naar de prijzenregen dit seizoen wordt zondag hervat in Heerenveen, de koploper van het rechterrijtje. De Friezen kennen een zeer wisselvallig seizoen, maar sinds de winterstop is de lijn naar beneden ingezet. Van de 13 competitie wedstrijden werden er maar 3 gewonnen, al zijn Feyenoord en Vitesse twee van de clubs die wel verslagen werden.

Ajax speelde 28 keer eerder voor de Eredivisie in Heerenveen. Tot nu toe wist het 16 keer te winnen, speelde het 6 keer gelijk en ging het ook 6 keer onderuit. De grootste zege werd behaald in het seizoen 2011/2012 toen met 0-5 gewonnen werd, terwijl vorig seizoen Ajax met 1-3 te sterk was. De thuiswedstrijd in Amsterdam eindigde in een overtuigende 5-1 overwinning, terwijl een maand geleden sc Heerenveen in de halve finale van de TOTO KNVB Beker met 0-3 werd verslagen.

De selectie van sc Heerenveen kent sinds de winterstop twee voor Ajax zeer bekende spelers. Siem de Jong en Lasse Schöne tekenden beiden namelijk een contract in Friesland. In Amsterdam kwamen ze respectievelijk tot 277 en 286 officiële wedstrijden. Schöne is bovendien de buitenlander met meeste officiële wedstrijden ooit in het shirt van Ajax. Voor assistent-trainer Hennie Spijkerman van Heerenveen wordt het zondag ook weer een weerzien met zijn oude club. Hij was over twee periodes in totaal acht seizoenen assistent-trainer van het eerste elftal en werkte bovendien twee seizoenen in de scouting van Ajax.




Tags

heerenveen weerzien schone buitenlander eredivisie feyenoord friesland jong knvb prijzenregen rechterrijtje spijkerman tekenden vitesse wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.251 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal