Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Oranje onderuit in Turkije, debuut Ryan Gravenberch en doelpunt Davy Klaassen

24 maart 2021 19:51
Foto: Pro Shots

Zwak Oranje onderuit in Turkije, debuut Ryan Gravenberch en doelpunt Davy Klaassen; image source: Pro Shots

Een zeer matig Oranje is de WK kwalifcatie begonnen met een 4-2 nederlaag in Turkije. Bondscoach Frank de Boer had namens Ajax alleen Daley Blind opgesteld in de basis. Hij werd in de slotfase gewisseld. Davy Klaassen kwam na 70 minuten spelen in het veld en was direct belangrijk. Via een heerlijke goal wist hij de aansluitingstreffer te maken en bovendien was hij ook betrokken bij de tweede treffer van Nederland. Ryan Gravenberch kwam in de slotfase binnen de lijnen. Voor de jonge middenvelder was het zijn debuut.

Het Nederlands elftal komt zaterdag alweer in actie als de thuiswedstrijd tegen Letland op het programma staat. Dinsdag volgt bovendien ook nog de uitwedstrijd tegen Gibraltar. Verder zitten ook nog Noorwegen en Montenegro in de WK kwalificatiegroep. Alleen de tien groepswinnaars zijn verzekerd van een ticket voor het WK. De nummers twee uit iedere groep zullen samen met twee landen afkomstig uit de Nations League in een play-off ronde strijden om de overige drie tickets.




Tags

gravenberch oranje turkije blind boer gibraltar kwalifcatie kwalificatiegroep letland montenegro nations nederland noorwegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Begin gewoon met Stekelenburg, Klaassen en Gravenberch in de basis. Ze zijn in vorm, ze kennen elkaar, dat loopt op rolletjes. Je zou toch denken dat je Frank zoiets niet uit hoeft te leggen... O, en selecteer Rensch ook even.
+1/-0

3 jaar geleden
Het zat niet mee de eerste helft, geen penalty, zuiver doelpunt niet gezien en goals Turkije inclusief penalty waren ook geluk.
Maar vooral de Roon blijven opstellen en geen Klaassen die in vorm is.
Die Malen ook weer drama en over Depay maar te zwijgen. Wat een arrogante kwal is dat!
+4/-0

Nog 2 weken en een dag, Ajax - AS Roma!
Nog even doorbijten.
Een NL elftal wat enkel om Depay draait en waar BLM boy de aanvoerder is behalve met een kritische vraag over Qatar want dan word die boos is niet mijn NL elftal, of ze nou winnen of verliezen.
+8/-3

 
3 jaar geleden
Kijk echt niet naar die onzin.... Vind het louter vreselijk irritant dat dat NL elftal onze wedstrijden onderbreekt en er dus nog minder te doen is dan er al was
+7/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Tik tok tik tok...

Yo Frank (de Boer),

Het tijdperk Peter Bosz komt echt heel snel dichtbij!

Help!

Ja jij!

Doeiiiiii!

:-)
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een drama zeg.

Met het materiaal wat F. De Boer heeft....dit op de mat leggen...

* De Ligt, Wijnaldum, Depay, F. de Jong, Blind * om een paar te noemen.





Maar ik zeg je eerlijk, toen ik vernam dat Koeman wegging, dacht ik..
daar gaat je kans om het EK te winnen, want Koeman is die topcoach...

Maar toen ik las dat F. De Boer kwam wist ik, daar vervliegen je kansen al helemaal mee want F. de Boer is niet die topcoach.

Frank de Boer zal bv nimmer coach worden van FC Barcelona.
Want hij heeft het gewoon niet.

Spijtig. Spijtig.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Peter Bosz met eigen staf en het enigste wat overblijft van het veld zijn de grassprieten!

😂

We hadden problemo..

Nu problemo opgelost en cup binnen!

👍👍
+1/-0

3 jaar geleden
Ik heb door omstandigheden alleen de eerste helft gezien. Ik vond het breiclub de slappe hap. Hopelijk krijgen we alle Ajaxspelers gezond en zonder blessures terug . Krijgen een belangrijke maand voor de kiezen.
+3/-0

3 jaar geleden
Ach, dan hoeven we Qatar niet te boycotten.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ja wel als zo door blijven gaan dan hoeven ze inderdaad niet te boycotten , maar ik vraag om niet naar Qatar te gaan niet alleen aan het Nederlands elftal ik vraag het ook aan al die grote landen.
+1/-0

3 jaar geleden
Drama wat een (langzaam) gebrei. En natuurlijk een voorste linie met TE veel dezelfde spelers die als een breed lint voor blijven terwijl dat een gapend gat laat op het middenveld en er totaal geen aansluiting is. Frank zou er goed aan doen om eens te bestuderen HOE Ajax nu speelt. Want met ZO veel (een aantal overschatte) talenten moet je er nog altijd eerst een TEAM van maken nu zijn het enkel eilandjes. Blind kan gewoon de bal niet kwijt.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik bekijk geen enkel WK-(kwalificatie)wedstrijd en blijkbaar is dat nog goed ook.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb echt 0,0 met dit NL elftal, tal van persoonlijke ego's, hypocrisie, en lange tenen.
Frank de Boer is een echte Ajax man in mijn ogen waar wij veel aan te danken hebben, echter als trainer buiten Ajax om volledig geflopt en dat gaat nu weer gebeuren. Ik kots van spelers als Wijnaldum, van Dijk en Depay. Prima als je een statement maakt, alleen jammer dat zij zich nog nooit echt verdiept hebben in de BLM beweging. Die VI boycott was ook lachwekkend. Nu er arbeidersmigranten dood neervallen (6500 mensen) is het moraal ver te zoeken. Bange laffe schoothondjes die hun carrière, ondanks dat zij al miljoenen hebben, belangrijker vinden. Ik had het zo mooi gevonden als een paar spelers hadden gezegd, ik pas voor dit WK. Dan was je echt een held geweest.
Dat ze gisteren onderuit gingen vind ik prachtig. Die Depay man man... zo zwaar overschat. Denk alles zelf te moeten doen. Malen, 15 kansen nodih om 1 goal te maken, de Roon opstellen i.p.v Klaassen???? Wijnaldum, balletje breed balletje terug, Krul, een te zware keeper uit de 2e divsie Engeland haha. Wijndal, leuk rennertje voor AZ, Berghuis, staat 5e in NL en scoort enkel pingels, Tete, onderaan met Fulham waar gaat het allemaal over.
Mensen roepen om Peter Bosz, op basis van wat? Lees ook geruchten dat Bosz kandidaat is als ten Hag weg gaat. Ik mag hopen van niet.
Nooit wat gewonnen met zijn naïeve aanvallende speelstijl. Is wederom een hype van de media.
Hoop dat het snel voorbij gaat deze Ajaxloze tijd.
+5/-1

 
3 jaar geleden
Ik heb sowieso weinig met het NL-elftal (zeg maar gerust niets), maar dit elftal is zo bedroevend. Ik probeer af en toe te kijken, maar de tranen springen me in de ogen (en dat zijn geen tranen van geluk). Man man man wat een bedroevende bedoeling, kan niet wachten tot we weer mogen kijken naar AJAX.
+1/-0

3 jaar geleden
Bij Frank de Boer valt iedereen in slaap.
Vier titels bij Ajax is leuk maar zijn carriëre daarna, en zijn spelopvatting daarna zegt veel meer over zijn kwaliteiten.
Bij Ajax werd hem steeds de hand boven het hoofd gehouden, kind van Ajax, niemand mocht kritiek op hem hebben maar ook in die periode was het spel niet om naar huis te schrijven. Als Ajax geen kampioen wordt heeft het gefaald. Hooguit PSV in die jaren was de club waarmee afgerekend diende te worden. De Boers resultaten Europees gezien waren ook toen niet om over naar huis te schrijven. Dan druk ik me nog eufemistisch uit.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Frank de Boer heeft een wereldprestatie neergelegd destijds bij Ajax. Met zulk paupermateriaal en het amper uit mogen geven van geld, 4x kampioen worden. 4x CL gehaald was rond de 100 miljoen aan inkomsten. De financiële situatie van nu is daar begonnen.
Maar inderdaad met slecht voetbal.
+2/-1

 
Frank heeft Ajax wel echt uit het moeras getrokken zo eerlijk moet je zijn.
In een tijd met een ware stammenstrijd binnen Ajax en rechtzaken bleef hij de rust zelfe.
Ajax had met zijn aanstelling nog 6 miljoen op de bank, nog een jaar geen CL en we hadden in hetzelfde schuitje gezeten als Feyenoord met Psv dat dan voor altijd het Bayern van Nederland zal worden.
Europees verrichten hij geen wonderen maar het was ook niet helemaal niks.
Werd 4x 3e in een CL poule en won bijvoorbeeld van Barca, City en AC Milaan.
Best knap met Dijks, de Sa, Boerrigter, Anita, Sana, Serero om er maar is wat te noemen.
De eerste 1,5 jaar was prima met 2 titels en acceptabel voetbal en naar de 3e titel waar het voetbal al niet meer om aan te gluren was had Ajax afscheid moeten nemen, had ook beter voor Frank zelf geweest.
Die 3 jaar teveel eindigde uiteindelijk in de grote deceptie van Doetinchem.
Het enigste voordeel van die dag was wel dat hij toen zijn biezen pakte anders had hij zeker gebleven.
Het jaar erna met Bosz was genieten ook al wonnen we uiteindelijk ook niets maar het was wel weer Ajax zoals Ajax hoort te zijn.
Uiteindelijk moeten we Frank dankbaar zijn en het is en blijft een echte Ajacied.
Het is jammer dat hij niet het vermogen heeft gehad om zich door te ontwikkelen als trainer.
Gaat ook niet meer gebeuren ben ik bang.
+5/-0

3 jaar geleden
Onder Frank de Boer heb ik nog nooit goed voetbal gezien. Verreweg de zwakste trainer die Ajax ooit gehad heeft. Is slecht omgegaan met talent floreerde in risicoloos terugspeel voetbal en had alle mazzel ter wereld dat de concurrerende ploegen het lieten liggen. Daarnaast had hij een ploeg in handen gekregen waar zelf de slechtste analist op dit forum nog kampioen mee was geworden. Goede keuze om hem aan te stellen. Hebben we ook niet de discussie of we wel of niet in Qatar moeten zijn. Redden we toch niet. Als ik Ajax was zou ik niet eens meer spelers afstaan. Alleen maar kans op corona of blessures.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Hij was niet best, maar toen hij kwam was hij toch een echt een verademing ten opzichte van Jol, hoor
+1/-0

3 jaar geleden
Natuurlijk krijgt de Boer de schuld,maar het Nederlands moet een afspiegeling van de samenleving zijn onlangs in een kamer debat opperde Jesse klaver nog dat Nederland met
inbreng van bepaalde spelers de EK gaan winnen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal