Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wandelt over ADO heen alsof het een oefenpotje is

21 maart 2021 22:08
Foto: Pro Shots

Ajax wandelt over ADO heen alsof het een oefenpotje is; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax tegen ADO Den Haag was officieel een wedstrijd in het kader van de Eredivisie maar in de praktijk bleek het een ongelijke strijd. Zonder zich te hoeven inspannen won Ajax op kinderlijk eenvoudige wijze met 5-0. Devyne Rensch, Brian Brobbey, Edson Alvarez, Dusan Tadic en Davy Klaassen tekenden voor de goals.

Ajax-trainer Erik ten Hag kon geen beroep doen op de door Corona gevelden Sébastien Haller en Jurriën Timber maar dat maakte allemaal weinig uit. De kleedkamer is ‘groot’ volgens Ten Hag en dat bleek ook vandaag weer, de Amsterdammers hadden geen kind aan ADO Den Haag dat de indruk wekte alsof ze voor het eerst in een groot stadion mochten acteren. De middag was al zo lekker begonnen voor Ajax, de aanstaande kampioenen mogen we wel zeggen, omdat naaste concurrent PSV wederom gemorst had. Bij een zege op ADO zou Ajax een voorsprong van liefst veertien virtuele punten nemen. Leverde dat druk op? Nou nee, de tegenstand van ADO was te minimaal.

Na een aanval over Dusan Tadic was het al snel raak. De bal werd teruggelegd en de goed gevolgde Devyne Rensch prikte vanaf de rand van de zestien secuur raak met de binnenkant van de rechtervoet: 1-0.
Even later was het de beurt aan Brian Brobbey. Na een De Toekomst- combinatie over Rensch, Ryan Gravenberch (en Klaassen) belandde de bal bij de sterke spits die zijn fysiek gebruikte en onhoudbaar de 2-0 binnen knalde. ADO wist zich geen raad, snakte al snel naar het einde van de wedstrijd. Na een scrimmage tekende vervolgens Edson Alvarez 3-0 aan. Vlak voor de pauze een fraai overstapje en een bekeken schot van Tadic met rechts in de verre hoek: 4-0. Dit was geen wedstrijd meer, eerder een trainingspartij.
Toen na de eerste goede actie van David Neres, een absolute dissonant voor rust, Davy Klaassen meteen na de hervatting voor 5-0 zorgde leek ADO rijp voor een monsterscore maar Ajax nam gas terug en spaarde de gasten uit de hofstad. Ten Hag wisselde volop en zijn team nam genoegen met vijf goals. Het was goed zo.




Discussieer mee op de forums


Tags

ado hag rensch tadic alvarez brobbey oefenpotje wandelt beroep binnenkant corona dissonant eredivisie gemorst gevelden gevolgde gravenberch haller inspannen kader kampioenen kind kinderlijk knalde monsterscore neres onhoudbaar overstapje pauze prikte rand rechtervoet scrimmage sebastien secuur snakte spaarde tekenden teruggelegd timber trainingspartij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos