Transparent
Inloggen
Sluiten

Solide Ajax plaatst zich freewheelend voor kwartfinale Europa League

18 maart 2021 23:10
Foto: Pro Shots

Solide Ajax plaatst zich freewheelend voor kwartfinale Europa League; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax moest een kwartiertje even bij de les zijn maar uiteindelijk wonnen de Amsterdammers ook het tweede duel tegen Young Boys met het grootste gemak. In Bern werd het donderdagavond 0-2 door treffers van David Neres en Dusan Tadic (vanaf elf meter). Hierdoor plaatst men zich voor de kwartfinale van de Europa League waarvoor morgen reeds wordt geloot.

De bezoekers konden weer aantreden met Daley Blind die als middenvelder vervolgens liet zien dat zijn blessure verleden tijd lijkt. Jurriën Timber ontbrak vanwege ziekte, hij werd in het centrum vervangen door Edson Alvarez. Aan de rechterkant stond Devyne Rensch opgesteld. De gastheren geloofden er in de openingsfase nog heel even in. Ajax kwam af en toe in gevaar, de Zwitsers hadden in principe in deze fase een goaltje kunnen maken. Toen was het echter ineens aan de andere kant raak. Wederom was het de absolute leider van Ajax, Dusan Tadic, die aan de basis stond van een belangrijke goal. Hij was het die slim tussen de linies liep, zodoende vrijkwam, en David Neres bediende. Via een been van de gastheren kwam de bal zo uit dat de snelle Braziliaan vanuit een scherpe hoek toch redelijk simpel kon raakprikken: 0-1.

Hoewel Ajax op kunstgras moest spelen ging het team vanaf dat moment lekker ontspannen aan het tikken. Young Boys werd regelmatig op simpele wijze van het kastje naar de muur getikt, het was heerlijk om te zien voor de Ajax-fans.
De tweede goal viel pas na rust. Ajax was frivool begonnen aan de tweede helft, zo miste Davy Klaassen de mogelijkheid om met een doffe volley een weergaloze aanval over onder meer Neres af te ronden. Even later dartelde men weer door de Zwitserse defensie en was het Rensch die doorkwam. Volgens de VAR maakte een Young Boys-speler hands en mocht daarom Tadic vanaf elf meter de 0-2 binnenschieten.

De buit was binnen. Het massale wisselen kon beginnen, Ten Hag kon spelers gaan sparen. Natuurlijk kwamen er nog kansen voor de bezoekers, zo was invaller Oussama Idrissi telkens behoorlijk dreigend. Aan de andere kant werd een doelpunt van Nsame afgekeurd. Het zat Young Boys wat dat betreft niet mee maar Ajax was over twee duels dan ook veel en veel te sterk gebleken voor de ongenaakbare koploper in Zwitserland. Zondag wacht voor Ajax alweer ADO Den Haag maar eerst morgen met zijn allen naar de loting kijken.




Discussieer mee op de forums


Tags

neres plaatst tadic freewheelend gastheren rensch solide aantreden ado alvarez bediende binnenschieten blind braziliaan buit dartelde doffe doorkwam frivool geloofden gemak getikt goaltje hag hands idrissi kwartiertje les muur nsame ongenaakbare ontspannen openingsfase oussama raakprikken simpele sparen timber var vrijkwam weergaloze zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid