Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ze waren gekookt'

11 maart 2021 21:40

Ajax-coach Erik ten Hag had vanzelfsprekend van zijn team genoten. "We hadden volledige dominantie", zegt hij terecht, "In de eerste helft investeer je, je maakt de tegenstander moe. Daarna maak je het af, ze konden niet meer. Ik denk dat ze kapot waren, we hebben ze kapot gespeeld. Ze waren gekookt."

De trainer weet ondertussen hoe je een ploeg als Young Boys aanpakt. "Het is een counterploeg en het beste middel daartegen is balbezit. In de eerste helft zochten we soms te snel de eindpass. Hierdoor hadden ze gevaarlijk kunnen worden bij uitbraken als ze een goede bal hadden gegeven."

Verslaggever Milan van Dongen merkte op dat de Zuid Amerikanen goed aan het communiceren waren met de jonkies Jurriën Timber en Devyne Rensch: "Voetbaltaal is overal hetzelfde, daar trainen we ook op. Ontwikkelen, coachen is mondiaal."

Dan nog even over Brian Brobbey, uiteraard werd er weer gevraagd naar de status van zijn contract. "Als er nieuws is dan horen jullie het wel. Laat die jongen liever een beetje met rust, hij is bezig met zichzelf in alle facetten te ontwikkelen. Natuurlijk speelt hij, de beste speelt namelijk."




Discussieer mee op de forums


Tags

gekookt hag aanpakt brobbey communiceren counterploeg daartegen dominantie dongen eindpass facetten jonkies milan moe mondiaal rensch timber uitbraken voetbaltaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos