Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft 100% score tegen Heerenveen in de beker

2 maart 2021 16:03

Als we op de statistieken mogen afgaan, dan gaat Ajax via SC Heerenveen de finale van de TOTO KNVB Beker halen. De twee ploegen troffen elkaar in de historie namelijk vier maal in het bekertoernooi en alle keren stapten de Amsterdammers als winnaars van het veld. De laatste keer was in januari 2019 (3-1). Slechts éénmaal eerder werd de bekerwedstrijd tussen de twee clubs in het Abe Lenstra Stadion gespeeld. In 2006 werd het 0-3 voor Ajax.

Als we breder kijken naar uitwedstrijden tegen SC Heerenveen, dan is het saldo ook nog altijd ruim in het voordeel van de Amsterdammers. Uit in Friesland won Ajax 18 (58%) van de 31 wedstrijden. Zesmaal (19%) werd het gelijk en zeven keer (23%) won de thuisploeg. Dat laatste is inclusief een wedstrijd in de play-offs van 2007. Gelukkig zette Ajax het 1-0 verlies toen recht door een ruime 4-0 overwinning in eigen huis.




Tags

heerenveen afgaan breder friesland historie knvb saldo stapten zesmaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos