Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Youth League tegen FK Krasnodar

27 januari 2021 13:20 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

Ajax in Youth League tegen FK Krasnodar; image source: Pro Shots

In de UEFA Youth League wacht voor Ajax onder 19 het Russische FK Krasnodar. Dat bleek dinsdag uit de loting van de UEFA. De wedstrijd zal in Amsterdam worden gespeeld en staat op het programma voor dinsdag 2 maart of woensdag 3 maart. Het zal over slechts één wedstrijd gespeeld worden, zodat er geen sprake is van een return in Rusland.

Normaal gesproken loopt de UEFA Youth League gelijk met de groepsfase van de Champions League en volgt na de winterstop de knock-out fase. Vanwege het coronavirus is het toernooi dit seizoen anders en vindt er direct een knock-out fase plaats met alle teams. Naast de 32 ploegen die actief waren in de Champions League zijn er ook nog 32 ploegen actief die in eigen land kampioen wisten te worden in de Onder 19-competitie. Namens Nederland doet AZ daaraan mee. Vanaf de achtste finales worden beide groepen samen gevoegd.

De uiteindelijke finale wordt op 20 mei gespeeld in het Zwitserse Nyon, maar om zo ver te komen zal de ploeg van John Heitinga vijf clubs moeten zien te verslaan. Vorig seizoen kwam de ploeg nog tot de halve finale.

Meer op UEFA.com




Tags

krasnodar uefa coronavirus heitinga nederland nyon rusland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal