Transparent
Inloggen
Sluiten

Topaffiches volgen zich in hoog tempo op voor Ajax

19 januari 2021 16:21

Voor Ajax staat het volgend topaffiche alweer te wachten. Na wedstrijden tegen PSV, FC Twente en Feyenoord wacht woensdagavond AZ. In Alkmaar zal de ploeg van Erik ten Hag strijden voor een plek in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Waar Ajax een maand geleden nog FC Utrecht versloeg, is het voor AZ pas de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. De Alkmaarders waren vorige ronde nog vrij geloot.

Vijf keer eerder speelden Ajax en AZ tegen elkaar voor de beker. Drie keer was Ajax de sterkste, terwijl AZ twee keer wist te winnen. De enige keer dat het bekerduel in Alkmaar werd gespeeld was in het seizoen 2013/2014. In de halve finale werd met 0-1 gewonnen door Ajax dankzij een treffer van Lasse Schöne. De finale zou vervolgens echter verloren gaan tegen PEC Zwolle.

Beide teams speelden dit seizoen nog niet tegen elkaar. De competitiewedstrijd in Alkmaar staat voor 31 januari op de planning, terwijl op zaterdag 24 april het duel in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld.

De selectie van AZ kent ook meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Marco Bizot en Timo Letschert speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwamen niet tot het eerste elftal. Dani de Wit lukte dat wel. Hij kwam uiteindelijk tot 15 officiële wedstrijden.




Tags

alkmaar topaffiches arena bekerduel bizot feyenoord hag knvb letschert pec schone topaffiche twente utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos