Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in eigen huis al 14 seizoenen zonder nederlaag tegen Feyenoord in de competitie

15 januari 2021 19:16

Ook de tweede wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA van 2021 is een absoluut topaffiche, want zondag staat de Klassieker op het programma. Extra beladen ook bovendien omdat Feyenoord op een tweede plaats in de Eredivisie staat. Een nederlaag van Ajax zou betekenen dat beide teams gelijk met elkaar komen te staan, al is het doelsaldo van Ajax vele malen beter.

Sinds de start van de Eredivisie is Ajax - Feyenoord nog ieder seizoen gespeeld. Van de 65 voorgaande edities wist Ajax 37 keer te winnen. Het duel kende 16 keer geen winnaar, terwijl Feyenoord 11 keer te sterk was. Vooral de laatste seizoenen is Ajax oppermachtig, want de laatste 14 seizoenen gingen niet verloren. Vorig seizoen werd nog overtuigend met 4-0 gewonnen. Dankzij doelpunten van Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek werd de uiteindelijk eindstand na 40 minuten spelen al bereikt.

In het seizoen 1983/1984 werd de grootste overwinning behaald. Met 8-2 werd Feyenoord volledig vernederd. Marco van Basten scoorde in die wedstrijd drie doelpunten. In de seizoenen 1975/1976 en 1998/1999 werd met 6-0 gewonnen.

De selectie van Feyenoord kent één speler met een verleden bij Ajax. Luciano Narsingh speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar moest in de C-jeugd al vertrekken.




Tags

feyenoord eredivisie arena basten beek klassieker malen narsingh neres oppermachtig tagliafico topaffiche vernederd ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos