Transparent
Inloggen
Sluiten

Weg naar nieuwe landstitel gaat in Enschede verder

12 januari 2021 22:06

De wedstrijden volgen zich in hoog tempo op. Donderdag komt Ajax alweer in actie als de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma staat, de huidige nummer zes van de Eredivisie. Met een 1-4 zege op bezoek bij FC Emmen begonnen de Tukkers uitstekend aan het kalenderjaar.

Al 53 keer eerder speelde Ajax voor de Eredivisie in Enschede. Daarvan wist het tot nu toe 23 keer te winnen, speelde het 14 keer gelijk en verloor het 16 keer. In het seizoen 1985/1986 werd met 1-8 de grootste zege ooit behaald, terwijl vorig seizoen met 2-5 werd gewonnen.

Bij FC Twente staan ook een hoop bekenden onder contract. Kik Pierie en Danilo Pereira zijn dit seizoen door Ajax verhuurd aan de Tukkers, terwijl ook Vaclav Cerny en Queensy Menig een verleden bij Ajax hebben. Ook voor Erik ten Hag is het een bijzonder treffen. Als speler, jeugdtrainer en hoofd opleidingen heeft hij een lang verleden bij FC Twenten.




Tags

enschede eredivisie landstitel twente bekenden cerny danilo emmen hag menig pierie queensy twenten vaclav

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos