Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Sebastien Haller doorstaat medische keuring bij Ajax met succes'

7 januari 2021 20:01 - VI.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Sebastien Haller doorstaat medische keuring bij Ajax met succes"; image source: Pro Shots

Volgens L'Equipe is Ajax dicht bij het aantrekken van Sebastien Haller. Voor een transfersom van 25 miljoen euro lijkt de international van Ivoorkust overgenomen te worden van West Ham United. Voor Erik ten Hag is het een bekende speler, omdat Haller onder hem al speelde bij FC Utrecht.

In 2017 vertrok de spits naar het Duitse Eintracht Frankfurt om vervolgens in de zomer van 2019 richting Engeland te vertrekken. Dit seizoen kwam hij in 16 wedstrijden in de Premier League tot 3 doelpunten.

Update 07-01 08:17: Ook Nederlandse media maken melding van de nadrukkelijke interesse van Ajax in Sebastien Haller. Volgens zowel De Telegraaf als Voetbal International is het echter onwaarschijnlijk dat de club in deze tijd een bedrag van 25 miljoen euro gaat betalen en wordt er vanuit de club ingezet op een huurperiode met een al dan niet verplichte optie tot koop.

Haller zou zelf zeer openstaan voor een vertrek naar Amsterdam, terwijl West Ham United bereid is om mee te werken aan een transfer.

Update 09:00: De Telegraaf meldt nu dat Ajax al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Sebastien Haller over een meerjarige verbintenis. De spits is zondag mogelijk al inzetbaar als de topper tegen PSV op het programma staat. Ondanks dat het prijskaartje fors is, zet Ajax in op het definitief overnemen van de 26-jarige spits. Onduidelijk is nog of het bedrag van 25 miljoen euro dat door L'Equipe wordt gemeld klopt, maar dat is volgens De Telegraaf wel reëel. Het zou in dat geval om een recordbedrag gaan.

Volgens Voetbal International is het aannemelijk dat Haller voor een half jaar wordt gehuurd met een verplichte optie tot koop. Het transferbedrag zal daarna over meerdere jaren worden uitgesmeerd.

Update 09:57: Volgens Voetbal International verwacht Ajax dat het op korte termijn met West Ham United de transfer van Sebastien Haller kan afronden. Ajax zal ongeveer 20 miljoen euro betalen voor de spits.

De Telegraaf voegt daarbij aan toe dat het transferbedrag over meerdere seizoenen zal worden verspreid. Het voorstel ligt nu op tafel dat Ajax vijf jaar lang vier miljoen euro betaalt voor de spits, maar het kan nog vier jaar lang vijf miljoen euro worden. Ook de raad van commissarissen van Ajax is hiermee akkoord.

Update 20:01: Sebastien Haller heeft met succes de medische keuring bij Ajax doorstaan. Dat meldt Fabrizio Romano via Twitter. Naar verwachting zal de spits in de komende uren zijn contract ondertekenen.

Meer op VI.nl




Tags

haller sebastien telegraaf ham keuring west doorstaat equipe transferbedrag afronden eintracht engeland fabrizio frankfurt hag huurperiode ivoorkust meerjarige onwaarschijnlijk prijskaartje recordbedrag romano topper uitgesmeerd uren utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Jezus, is dit nou het buitenkansje? Weer een ex speler van Utrecht. Weer een ‘vriendje’ van Ten Hag. Ja, hij scoorde in de eredivisie een aantal goals, maar 25 miljoen voor dit? Ik hoop dat ik geen gelijk krijg, maar dit kan toch niet de spits zijn waar we de komende jaren voor naar het stadion gaan?
+8/-9

 
3 jaar geleden
En er komen meer versterkingen.
Verdediging Mark van der Maarel.
Aanval Gyrano Kerk.
En voor de sfeer in de kleedkamer Willem Jansen.
+3/-3

 
3 jaar geleden
je hebt gelijk, wie wil nou een spits die dit soort goals kan maken....

https://www.youtube.com/watch?v=03TIaR4O1Oglink
+2/-2

 
3 jaar geleden
Je kan ook mooie goals van Lex Immers online vinden, dat zegt niets. Als jij een spits bent en honderden wedstrijden hebt gespeeld dan zitten er altijd pareltjes tussen. Desalniettemin hoop ik dat jij gelijk hebt, het is al rond.
+2/-1

3 jaar geleden
Dit kan toch niet waar zijn. Voor dat bedrag ook echt!
+4/-2

 
3 jaar geleden
Ik zou zeggen, kijk eerst maar eens wat beelden van hem.
Best een goede aanvaller. Veelzijdig.

Ajax moet wat..Suarez kwam niet. Milik is waarschijnlijk ook onhaalbaar en wil (nog) niet, maar Haller wel.

Het is wel winter.

En voor iedereen die nu zegt" vriendje van Ten Hag":

Ajax had al jaren geleden interesse in Haller toen hij bij Utrecht speelde.
Jep.
+2/-1

Raar verhaal. West Ham heeft hem voor meer dan 40 miljoen gekocht. Waarom zouden ze anderhalf jaar later een basisspeler met nog een contract voor een paar jaar voor de helft vertrekken?
+4/-1

 
3 jaar geleden
Wellicht heeft West Ham grote financiële problemen door Corona. Van wat ik gelezen heb op forums is het geld daar op en willen ze graag één of meer versterkingen halen. Qua type is Haller toch niet geschikt voor het type spel dat Moyes wil spelen dus om dan zo'n speler te willen verkopen die toch nog een redelijke restwaarde moet hebben lijkt mij niet zo heel onwaarschijnlijk. Als dit nog langer doorgaat wordt hij alleen maar minder waard naarmate de looptijd van zijn contract korter wordt. Beter nu verkopen dan die 45+ miljoen geheel zien verdampen.

Voor iedereen die zegt dat hij ex-Utrecht is en een bekende van Ten Hag: Dat is zo en ik heb over dat soort (mogelijke) aankopen ook mijn twijfels, maar Ajax had al interesse in Haller voordat hij naar Frankfurt vertrok. Op 28-12-2017 wordt Ten Hag aangesteld als trainer van Ajax terwijl er bij het vertrek van Haller naar Frankfurt op 28-05-2017 al gesproken werd over interesse van Ajax. Dat is dus een half jaar voordat Ten Hag naar Ajax kwam, toen Bosz nog trainer van Ajax was.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Precies!! Ajax had al interesse in Haller jaren geleden ( kon ik me ook nog herinneren)
+2/-1

3 jaar geleden
Haha Ajax en spitsen, het zal nooit lukken.
+3/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Reactie van Freek Janssen van VI, niet de eerste de beste,
sluit ik me bij aan. Als dit echt waar is, dan is het een POWERMOVE van Ajax naar de anderen clubs.


https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/137011/jansen-haller-verantwoorde-keuze-want-ajax-heeft-nu-nikslink


Beter nu wat halen en punten gaan pakken dan in februari wakker worden en een maand zonder een echte spits gespeeld hebben en er heel slecht voor staan.

Kampioenschap en Uefacup zijn de doelen van Topclub Ajax!
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals Donald Dumb zou zeggen: Fake news!

-edit- blijkbaar geen fake news. Als het echt zo is ben ik wel positief verrast. Haller is een prima spits, maar had niet verwacht dat we ons tijdens de coronacrisis zo een bedrag konden permiteren.
+5/-2

3 jaar geleden (gewijzigd)
Waar zijn de tijden dat Ajax zelf spitsen bracht als Kieft, Van Basten, Bosman, Kluivert?
Een spits die in de A1 35 goals maakt, in Jong Ajax 30 goals maakt en vervolgens in Ajax 1 er 25 in jast per seizoen.

Hoe zit het dan met die Braziliaanse spits Brenner? Goed geïnformeerde journalist die daarmee kwam toch?
Van Brenner naar Haller, ben benieuwd wie de volgende is, Veerman?
+3/-1

 
Frotnek (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Nel Veerkamp is rondom de Arena gesignaleerd in rood mantelpakje.
+4/-2

 
3 jaar geleden
Brutil Hose maakt ook 30 in de A1.
Dat is nog geen garantie dat je bij Ajax1 het gaat waarmaken.

Dolberg is gedeeltelijk ook ajax jeugd.
Heerlijke spits. Maar het moet ook kloppen met de rest, systeem etc.

Je hebt Brobbey nu toch voor de lange termijn?

Haller, Brobbey en Traore.

Kluivert, Kanu en.....
+3/-1

3 jaar geleden
25 miljoen is wel erg veel. Toch gaat hij 20+ inschieten mocht het waar zijn.
Ik geloof er niks van.
+1/-1

3 jaar geleden
In de eredivisie deed hij het heel goed. In de bundesliga hetzelfde verhaal. In Engeland wil het maar niet lukken maar krijgt hij ook amper fatsoenlijke ballen omdat West Ham niet met echte buitenspelers speelt.
Mocht hij zijn vorm van de eredivisie en de bundesliga weer oppakken dan schiet hij er echt wel een stuk of 25 in voor Ajax.
West Ham gaat voor Antonio op zijn plaats en is al druk bezig een extra spits aan te trekken vandaar dat Haller met verlies weg mag.
Er was hier te lezen dat ze zelfs interesse hebben in Traore dus ruilen met een paar miljoen er bij zou ik helemaal niet mee zitten. Brobbey nog als talent achter de hand en voor dit jaar ook Huntelaar nog.
+3/-0

Frotnek (geschorst)
3 jaar geleden
Het vreemdelingenlegioen wordt verder uitgebouwd. Compleet gestoord om dergelijke bedragen voor een speler van deze leeftijd neer te tellen. Met poep in de korte broek januari in.
+3/-7

 
3 jaar geleden
Nou het is dus geen ordinaire roddelpraat maar realiteit, Ik blijft het, als de 25 miljoen klopt, een hoog bedrag vinden. Aan de andere kant, het is een grote sterke spits, maakt oorlog in de 16, hard schot en kan goed koppen. 26 jaar oud, kan je over 3 jaar nog verkopen mocht ij gaan vlammen.
Ik snap de reactie, weer iemand uit de ten Hag stal, anderzijds denk ik dat Haller er direct staat.
De enige andere optie die ik zo snel kan bedenken is Milik. Ik ben een beetje klaar met het eeuwig aantrekken van 18, 19 jarige die het nog maar moeten laten zien. In de Bundesliga prima cijfers en bij Utrecht ook. Weing gespeeld bi West Ham, daar hebben ze 5 Hallers bij wijze van spreken.
Ik juich deze transfer toe en denk dat het een sensatie gaat worden.
Persoonlijk denk ik dat we beter een verdediger konden kopen, scoren is niet echt een probleem dit jaar.
Laten we positief zijn en deze jongen niet direct affikken omdat het een ten Hag adept zou zijn!
+4/-0

 
3 jaar geleden
HJa, ik ben het wel met je eens. Over het bedrag valt natuurlijk te discussiëren. Maar het zal wel 1 van de weinige spitsen zijn die (zelfs al tegen PSV) direct zou kunnen staan. Scoren is niet het probleem, maar je merkt wel dat Ajax het moeilijk heeft tegen de wat betere teams om de bal wat langer voorin te houden. Met Haller kun je wel zorgen dat de verdediging iets meer tijd heeft om te organiseren.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad positief blijven. We hebben gewoon absoluut een spits nodig die er vanaf zondag meteen staat. Tadic, Haller en Antony in de frontlinie zondag. Twintig miljoen over 4/5 jaar gespreid is gewoon de prijs die je betaald voor een spits die Ajax nivo heeft.
In Duitsland was hij een van de spelers met het hoogste percentage gewonnen duels dus die bal vasthouden zodat spelers als Klaassen en Kudus in scoringspositie gaan komen moet lukken. Daarnaast heeft hij scorend vermogen en tik ik hem af op 20/25 goals met een stuk of tien assists.
Als ten Hag dan Kudus wel laat beginnen zondag zie ik het opeens weer helemaal zitten. De achterhoede zou zich met die opstelling een stuk minder met verdedigen bezig hoeven te houden. Of zullen we beginnen zonder Haller maar met Promes op links en Labyad op de plaats van Kudus? Nee, dacht het ook niet.
Welkom Sebastien, je voorzetten komen er weer aan en je mag weer in de zestien van de tegenpartij aan de slag.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Vreemdelingenlegioen? Bij Ajax wordt gelukkig niet gekeken naar nationaliteit, maar naar kwaliteit.
+1/-0

3 jaar geleden
Inmiddels is het 20 miljoen. Nog 5 miljoen te veel, maar misschien wel logisch bedrag als je een spits haalt in Januari.

Vandaag afronden, vrijdag en zaterdag laten meetrainen en zondag al opstellen!
(misschien iets te optimistisch ;) )
+4/-0

3 jaar geleden
Topaankoop.
Deze man was een sensatie in de bundesliga. Dit seizoen 7 goals in 17 wedstrijden (alle competities) en vorig jaar 7 in 34 in Engeland. Dan ben je daar niet hopeloos geflopt maar gewoon geen daverend succes en dat is niet gek als je naar het veldspel van West Ham kijkt. Verder niet heel veel geblesseerd volgens mij.

Tenzij hij een enorme vormdip krijgt zoals Torres toen hij naar Chelsea ging, gaat hij er gewoon 25 per seizoen maken in de eredivisie. Brobbey mag bijtekenen met de belofte dat hij 2e spits is dan verkopen we Traore, zo niet dan andersom dan mag Traore in de schaduw van Haller spelen.
+4/-0

3 jaar geleden
Volgens de Telegraaf: Met de komst van Haller springt Ajax in op de aanvallende problemen. Door de blessures van David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Brian Brobbey en Lassina Traoré is de spoeling vooring wel heel erg dun. Januari is de maand, waarin de topduels op het programma staan. komende maand is belangrijk....
+4/-1

3 jaar geleden
Serieus? Hij deed het aardig bij Utrecht en in de Bundesliga, maar dit is niet echt een superspits. Wel weer een superbedrag waarvan ik denk of die het wel waard is...
We kunnen beter denk ik dan. Als Haller mislukt is het wel direct de nagel aan de doodskist van Ten Hag.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Noem is een goedkoop alternatief die direct staat?
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dat is waar. Staat er wel direct.
Maar is hij dat bedrag echt waard. Dat is wel wat ik me af vraag en wat ik hoop.
+1/-0

3 jaar geleden
Kan waarschijnlijk zondag tegen de Lampen al meedoen
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik weet niet of hij 100% fit is, maar anders zeker laten starten. Daarmee verras je PSV natuurlijk enorm en echte topspelers vinden elkaar toch wel. Labyad erachter en beide na 60 minuten wisselen voor Kudus en Neres. Verwacht namelijk niet dat beide een hele wedstrijd kunnen spelen.
+1/-0

3 jaar geleden
persoonlijk vindt ik een goede en mooie voetballer. maar alles wat op advies via ten hag gekocht is is onder de maat en dus niet ajax waardig. maar denk dat dit lukt laten we positief zijn
+2/-1

 
3 jaar geleden
Antony, Klaassen, Kudus zijn toch aardige aankopen? Of is ten Hag alleen verantwoordelijk voor de miskopen?
+4/-0

 
3 jaar geleden
Antony, Kudus, Klaassen zijn prima aankopen die misschien nog wel HELE goede aankopen gaan worden. En wie weet wordt Haller het ook.
Als je zijn beelden ziet, dan zien je iemand die links en rechts benig kan scoren, met het hoofd, omhaal, hard schot, technisch, sterk.

Iedereen die meteen loop te mieppen. Misschien is dit wel het beste wat Ajax op dit moment in de winter kan doen? Een spits van West Ham United halen die zichzelf al bewezen heeft in Nederland en Duitsland en in Engeland heeft gespeeld.

Met Huntelaar geblesseerd en zijn laatste jaar, met Traore die misschien niet goed genoeg is voor de top en alle kritiek van iedereen: Ajax heeft geen goede spits!
is dat dus nu opgelost. Ajax heeft nu een spits die er meteen kan staan.
de rest moeten maar laten zien dat ze beter zijn, Traore en Brobbey.


> Ik zou zeggen nu nog een centrale verdediger en het ziet er al meteen een stuk beter uit! Zeker ook als Kudus en Neres er weer bij zijn. Doorselecteren en de middelmaat mag weg. met Atony-Haller-Neres kan je Tadic bv ook eens wat rust geven als hij door zijn benen zakt. Tadic is nog steeds een hele degelijke speler voor Ajax maar hij moet wel in vorm zijn. Hij is geen 25 meer en verliest ook snelheid.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Laten we inderdaad blij zijn dat we een spits gehaald hebben en niet meer met Labyad in de spits voor schut hoeven te staan. Meningen over wie er dan gehaald is lopen altijd uiteen en dat is ook bij geen enkele topclub eenvoudig om te doen.
Kijk maar een naar Barca waar Griezman, Dembele en Coutinho voor 400 miljoen gehaald worden en ze moeten alle drie nog bewijzen waarom.
Een nieuwe aanwinst heeft steun nodig om vertrouwen te tanken dus het beste wat wij als fans kunnen doen is die jongen een kans geven. Afbranden kan altijd nog maar eerst moeten we een bak vertrouwen op tafel zetten voor hem.
Konden we Sanchez ook nog maar binnen hengelen voor ongeveer hetzelfde bedrag dan waren we weer op oorlogssterkte. Van de fans mag het Marc, zet het kapitaal maar op het veld.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt, deze guy nu vertrouwen geven.

Al denk ik dat Haller het gewoon zelf wel gaat waar maken.

Powermove van Ajax.

Kostte westham 50 miljoen!!
+2/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Als hij echt komt verwelkom ik hem en moge hij het goed doen!

Voor iedereen die meteen loopt te kraken:

Wat wil je nu? Je wilde toch dat Ajax versterking haalde?

Kijk even zijn top 5 bij Eintracht...Nou, nou wat een drama spits...

https://www.youtube.com/watch?v=03TIaR4O1Oglink
+3/-1

 
3 jaar geleden
Als hij écht komt, dan sta ik achter hem en dan hoop ik dat hij het goed doet. Maar dat is in wezen niets anders dan bij Sean Klaiber. Die is nu een van ons, en daar zou ik in eerste instantie nooit voor gekozen hebben. Het is overigens ook een speler waarvan je een filmpje kunt maken met 5 fantastische goals, dus als we op basis daarvan moeten beslissen dat het wat is dan kunnen we nog bedrogen uitkomen.

Ik hoop het van harte niet maar laten we wel eerlijk zijn. Haller heeft nog nooit bij een topclub gespeeld, hij heeft geen enkele Europese wedstrijd gespeeld en ook nooit voor een Nationaal team gespeeld. Dus wat haal je nou echt in huis? Het voelt allemaal wel heel erg als scouten met het bord op schoot. Het is echt paniek in Amsterdam ZO, en ik vraag me af of een (schijnbaar) vertrekkend TD wel dit soort beslissingen moet nemen.
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Was Ziyech ook niet een paniek aankoop?
"Na de teleurstellende seizoenstart van Ajax, met onder meer een pijnlijke uitschakeling door FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League, kwam Ziyech alsnog in beeld. Overmars gaf zondag al toe dat hij hem toch graag naar Amsterdam wilde halen, ook omdat andere middenvelders mogelijk bij Ajax vertrekken".
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zeer zeker en bij fatsoenlijk beleid was hij aan het begin van de transferperiode gehaald, had hij de hele voorbereiding meegedaan en waren we wsl niet zo op ons bek gegaan bij Rostov.

Maar het heeft ons geen windeieren gelegd, dat is zeker wat je daarmee wilt zeggen..?

Haller zal alleen niet ook voor het 4-voudige doorverkocht worden, daar is ie nu te oud voor.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad, dat bedoel ik ermee te zeggen.
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
3 doelpunten in 16 wedstrijden? Ze moeten wel heel radeloos zijn...
+2/-4

3 jaar geleden (gewijzigd)
Haller! Ho eens even! Dat is echt een interessante ontwikkeling!

En ik moet eerlijk bekennen, als een ietwat brutale maar gewiekste zakenman heb ik wederom gratis het ESPN pakket afgedwongen dus dat wordt Haller checkuhh!

Okay, okay!

Even humor weet je wel..

Er gewoon van uitgaande dat Haller zondag speelt tegen Die Mannschaft reserve elftal 3, ga ik Ajax EN Haller zo hard aanmoedigen dat het forum hier niet alleen stilt valt..

Nee, nee, nee!

Ik ga Ajax EN Haller zo hard aanmoedigen dat het mijn doel is om aan de hand van het keiharde aanmoedigen deze website off line te krijgen en dus de veel te voorbarige criticasters de mond te snoeren!

En tegen al die (voorbarige en taalkundige) criticasters zeg ik dan ook:

Ga jullie mond spoelen bouwvakkers!

Ga Haller gewoon eens rustig en geduldig bekijken!
Dan na verloop van tijd op basis van zijn prestaties een oordeel vellen!

Oftewel: Steunen die handel! Er moet van PSV gewonnen worden!
+3/-2

3 jaar geleden
Ajax heeft 5 spelers als spits opgesteld dit seizoen.

Een spits die afnokt na dit jaar, een ervaren speler die geen echte Ajaxspits is, een middenvelder als spits, en twee spitsen die nog jeugdspeler zijn.
Voor een club als Ajax is Haller dus geen overdreven aankoop. Het bedrag is fors maar voordat Ajax de centjes uitgeeft moet het door verschillende geledingen goedgekeurd worden. Nu maar hopen dat Haller niet geblesseerd raakt.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal