Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft woensdag een zege nodig om te kunnen overwinteren in de Champions League

7 december 2020 23:54

Voor Ajax staat woensdag de wellicht belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Voor de ploeg van Erik ten Hag is het doel heel duidelijk: winst tegen Atalanta betekent overwintering in de Champions League. De doelstelling van de club is al gehaald, omdat er Europees overwinterd zal gaan worden. Indien er niet gewonnen wordt van Atalanta zal het Europese avontuur na de winter hervat gaan worden in de Europa League. Uiteraard hoopt iedereen echter dat ook na de winterstop Ajax nog in de Champions League actief zal zijn.

Atalanta heeft dus genoeg aan een punt en dat biedt juist historisch gezien perspectief voor Ajax. In de afgelopen 10 seizoenen is het 15 keer voorgekomen dat de nummer twee in de groep in een rechtstreeks duel tegen de nummer drie in de laatste speelronde genoeg had aan een gelijkspel om te overwinteren in de Champions League. Slechts 5 keer lukte dat ook. Uiteindelijk ging de nummer twee 10 keer onderuit en wachtte de Europa League. Helaas ook Ajax vorig seizoen na een nederlaag tegen Valencia.

Het zal woensdag alweer de 21ste keer worden dat Ajax in Amsterdam een Italiaanse tegenstander treft. Tot nu toe wist het 5 keer te winnen, speelde het liefst 10 keer gelijk en verloor het 5 keer. Het doelsaldo is met 22-18 in het voordeel van Ajax. De laatste negen ontmoetingen met een Italiaanse ploeg werden echter niet gewonnen. Aanstaande donderdag is het precies 18 jaar geleden dat Ajax voor het laatst in eigen huis van een Italiaanse club wist te winnen in Europees verband. Dankzij doelpunten van Zlatan Ibrahimovic en Jari Litmanen werd AS Roma met 2-1 verslagen.




Tags

atalanta hag historisch ibrahimovic jari litmanen overwinterd roma valencia voorgekomen wachtte zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.251 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal