Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft zaterdag grote verrassing FC Twente

4 december 2020 19:30

Voor Ajax staat er zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In de Johan Cruijff ArenA is FC Twente de tegenstander, een va de grootste verrassingen tot nu toe in de Eredivisie. Met een flink gerenoveerde selectie staan de Tukkers op een vijfde plaats in de Eredivisie en wisten ze onder meer gelijk te spelen tegen Feyenoord en PSV.

Ajax speelde inmiddels al 52 keer eerder tegen FC Twente voor de competitie in Amsterdam. Tot nu toe wist het liefst 41 keer te winnen, speelde het 8 keer gelijk en slechts 3 keer gingen de Tukkers met de volle punten terug richting Overijssel. Met zoveel zeges zijn er logischerwijs ook enkele grote zeges behaald. In het seizoen 1978/1979 werd het seizoen afgesloten met een 8-1 overwinning, de hoogste zege ooit.

Aangezien Ajax - FC Twente vorig seizoen niet gespeeld werd vanwege het coronavirus is de laatste ontmoeting in het seizoen 2017/2018 geweest. Dankzij doelpunten van Justin Kluivert en Lasse Schöne werd met 2-1 gewonnen.

Bij FC Twente staan bovendien ook een hoop bekenden onder contract. Kik Pierie en Danilo Pereira zijn dit seizoen door Ajax verhuurd aan de Tukkers, terwijl ook Vaclav Cerny en Queensy Menig een verleden bij Ajax hebben. Ook voor Erik ten Hag is het een bijzonder treffen. Als speler, jeugdtrainer en hoofd opleidingen heeft hij een lang verleden bij FC Twenten.




Tags

twente eredivisie arena bekenden cerny coronavirus danilo feyenoord gerenoveerde hag kluivert menig ontmoeting overijssel pierie queensy schone twenten vaclav verrassingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal