Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil Arek Milik opnieuw naar Amsterdam halen'

20 november 2020 14:35 - AreaNapoli.it
Foto: Pro Shots

"Ajax wil Arek Milik opnieuw naar Amsterdam halen"; image source: Pro Shots

Volgens het Italiaanse AreaNapoli wil Ajax in januari Arek Milik terughalen naar Amsterdam. De club wil een topspits met een grote naam vastleggen en de Pool is daarvoor een van de spelers die in beeld is. Ajax zou een budget hebben gereserveerd van 20 miljoen euro om de aanval te versterken. Milik heeft nog een contract voor het einde van het seizoen en er zou ook concurrentie zijn vanuit de Premier League, waar hij meer zou kunnen verdienen dan in Amsterdam.

Meer op AreaNapoli.it




Tags

milik arek areanapoli pool topspits

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Is dit een foto van de beruchte editie van Ajax-Utrecht uit april 2016 (van 0-2 naar 2-2 door een gegeven penalty in de 90e minuut waardoor we de koppositie vasthielden). Weet overigens niet of Milik een versterking zou zijn, heb hem daarvoor niet voldoende gevolgd na zijn vertrek bij Ajax.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Op de foto is te zien dat hij wordt vastgehouden. Terechte penalty.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik zou me meer zorgen maken om zeg de nummer 6 positie de conectie tussen het midden veld en verdediging is zoek, je zie dat bij Ajax en ook bij het Nederlands elftal.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Ja klopt, laten we daarom de overige posities maar vergeten. Dat gaan we daarna wel evalueren.
+2/-0

3 jaar geleden
heb mijn twijfels en 20 is ook te veel max 10
+2/-0

 
3 jaar geleden
Lijken me 2 losse statements. 1. Ajax heeft 20 miljoen gereserveerd om de aanval te versterken. 2. Ajax heeft interesse in Milik. Dat betekent niet per se dat ze 20 neer gaan leggen voor Milik met nog een half jaar contract...
+2/-0

3 jaar geleden
Twee klassen beter als Traore in ieder geval. Misschien dat Traore er nog gaat komen maar ik heb nog steeds mijn twijfels. Onze spitspositie is de zwakke schakel in het team dus waarom geen Milik?
+4/-0

3 jaar geleden
Laten de middenvelders nu eens als middenvelders gaan voetballen en zich aanbieden voor de verdediging en steun geven aan de aanvallers.
En zorgen dat ze bij balverlies niet als een kip zonder kop meerennen met de tegenstanders tot zelfs de zestienmeter.
Het is een ziekte in het hele Nederlandse voetbal.
Bij balovername van de tegenstander is elke Nederlandse ploeg kwetsbaar en leggen ze de tegenstanders geen strobreed in de weg. Kunnen zo oversteken.er is totaal geen communicatie en ieder rent maar wat. Duels worden niet eens aangegaan.
+1/-1

3 jaar geleden
is onze opleiding zo slecht dat de spitsen uit de opleiding niet goed genoeg zijn, gaan straks de jeugd lopen, JAMMER
+1/-3

Een mooi verkoopverhaal van een medium uit Napels.
Er is geen club in Europa die in deze crisis 20 miljoen voor Milik gaat betalen en Ajax al helemaal niet.
+2/-3

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind het bijzonder dat zo veel mensen Milik in twijfel trekken of kennelijk tegen een eventuele terugkeer zouden zijn. Spitsen zijn in trek. Dus een spits van een Italiaanse topclub terughalen naar Nederland, zou echt een behoorlijke prestatie zijn. Er zijn echt wel goede clubs uit grotere competities die hem op de korrel hebben.

Bovendien: is iedereen vergeten dat Milik bij Ajax vertrok als een veelscorende spits? Hoeveel hebben we daarvan sinds hem gehad (Tadic niet meegerekend, want dat is gewoon geen spits)? En denkt men dat hij een mindere speler is geworden in zijn periode bij Napoli? Alsjeblieft zeg. Mensen maakten dezelfde fout met Davy Klaassen. En die zat niet eens bij een echte topclub en kijk hoe hij terug is gekomen naar Ajax.

Als je nu Milik haalt, ragt die er met speel gemak 25-30 voor je in. 20 miljoen zou een uitstekende investering zijn voor zo’n speler. Dan komt er vast weer dat argument dat hij geen typische Ajax spirts is. Laat die nieuwe Kluivert-utopie nu eens los. Bij een topclub als Ajax hoort gewoon een dodelijke afmaker in de punt. Klaas-Jan in zijn prime, Suarez, Pantelic en Milik. Dat zijn de enige gasten die dat de afgelopen pak ‘m beet 10 jaar hebben laten zien. Maakt mij niet uit dat Milik niet aan het ideale plaatje voldoet. Doe mij nu maar een knaller die eindelijk weer eens mee kan dingen naar de topscorer titel, dan een sierlijke pony die niet verder komt dan 12 balletjes in het net.
+8/-0

 
3 jaar geleden
Gelukkig is dit bericht inmiddels ontkracht, maar je moet er toch niet aan denken om terug te gaan naar de jaren FdB en de spelers die we noodgedwongen moesten opstellen.

Milik is een middelmatige spits met een goed schot in z'n linkerbeen. Hij is misschien beter dan Traoré, maar dat betekend niet dat hij goed genoeg is. Heeft het meevoetballende vermogen van een doelpaal, en je kunt net zo goed Mikey vd Hoorn in de spits zetten.

Als je hem koopt weet je iig zeker dat hij je geen kampioen maakt. Een lousy doelpuntje hadden we nodig in Doetinchem. Eentje maar! Maar deze topspits was zo goed dat De Boer hem van ellende maar wisselde voor El Ghazi. En áls je em al kunt kopen, is dat voor een bedrag waaraan je kunt afleiden dat hij in Italië ook geflopt is. (maar dat kun je ook aan het feit dat hij daar geen eerste spits is)
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ben het totaal niet met je eens. Wat doet een goede spits? Doelpunten maken. Harry Kane en Jamie Vardy zijn ook geen spitsen om je vingers bij af te likken qua speelstijl, maar scoren wel als een dolle. Milik maakte 21 competitiegoals in zijn laatste seizoen bij Ajax. Een prima aantal. Bij Napoli maakte hij er 17 in 35 wedstrijden in ‘18/‘19 en 10 in slechts 17 potjes in ‘19/‘20. En we hebben het hier over Napoli he, niet zomaar een stelletje koekenbakkers. Hij is daar uit de gratie geraakt omdat hij zijn contract niet wil verlengen, maar heeft een hele periode ook andere uitstekende spelers uit de basis gehouden. Juventus had verregaande interesse en dat is ook niet zomaar.

Noem maar eens een paar spitsen voor een vergelijkbaar bedrag die er meer in gaan leggen.
+4/-0

3 jaar geleden
Topspits en Milik in 1 bericht. Wie is die topspits dan? Volgens mij lachten we destijds allemaal om het bedrag.
+2/-1

3 jaar geleden
Voordat iedereen hier zomaar wat roept, kijk eerst eens even zijn 48 goals bij de italiaanse topclub Napoli. Scoren overigens in de Serie A is wel even wat pittiger dan in Nederland.

https://www.youtube.com/watch?v=89U0pENLjoslink


Milik soort met zijn hoofd, links, rechts, intikkers, afstandschoten, vrije trappen, penalties, kan meevoetballen, goed gevoel voor ruimte, winnaar.

En hij heeft het wel laten zien in de Serie A.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Over 4 seizoenen, in alle competieties. Dat zijn niet de cijfers van een topspits.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Juventus had verregaande interesse zoals hier boven al werd gezegd. Niet zomaar.

Milik het mes is welkom!
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zag dat Milik op de reservebank zat tijdens Polen-Nederland. Zou een spits die zo goed is (Polen moest ook winnen!) op de reservebank blijven zitten? Ik denk daarom dat Milik zijn beste jaren heeft gehad.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Blijf wel de context zien.

1.hij heeft de beste spits ter wereld voor zich.

2.misschien mist hij wat ritme? Vorm?

Dus niet te snel oordelen.
+3/-0

3 jaar geleden
Ik heb hem altijd een typische goalgetter gevonden. Naast sympathiek en een harde werker uiterst geschikt voor het huidige Ajax een versterking.
+3/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Beter Milik dan dat enge ventje dat nu bij PSV is de spits speelt, met zijn grote waffel. Zahavi of zo?
Ik vind Milik sowieso wel een echte goal getter voor Ajax.
+1/-0

3 jaar geleden
Geloof ik niks van. Blessuregevaar alleen al veel te groot. Daarnaast loopt er een kerel in jong Ajax die ze nu kansen moeten gaan geven.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos