Transparent
Inloggen
Sluiten

Davy Klaassen: 'Ik wil gewoon voor Ajax spelen, klaar'

21 oktober 2020 13:01 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Davy Klaassen: "Ik wil gewoon voor Ajax spelen, klaar"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Davy Klaassen aan blij om na drie jaar weer terug te zijn bij Ajax. De middenvelder ziet wel verschillen tussen de selectie van toen en nu. "Het grote verschil zit voor mij in de balans in de selectie. En dan doel ik op de leeftijd. In die periode speelden we elk jaar met een piepjong elftal in Europa. Volgens mij behoorde ik zelf vaak tot de oudere en meest ervaren spelers, terwijl ik nog maar 22 of 23 jaar was", aldus Klaassen. "Het gebrek aan ervaring zag je vaak ook direct terug in de uitslagen. De derde plaats in de poule was vaak het hoogst haalbare. Nu is dat gevoel wel anders, want Ajax heeft in de voorbije jaren internationaal een flinke stap kunnen maken. Dat heeft natuurlijk met de andere koers van de club te maken qua mix in de selectie, salarishuis en handelen op de transfermarkt."

Klaassen vindt het heel goed dat Ajax een nieuwe koers is ingeslagen. "De ambities zijn hier nog steeds hetzelfde als tijdens mijn vorige periode. Maar de middelen om die ambities waar te maken, zijn flink gegroeid. Als je echt wil presteren in Europa, en niet alleen maar die opleidingsclub wil blijven, dan is dat noodzakelijk", zo geeft hij aan. "Het heeft ook al veel opgeleverd. Het is al vaak benoemd, maar de ommekeer kwam natuurlijk met het aantrekken van spelers als Daley Blind en Dusan Tadic. Jongens met veel ervaring en ook op een bepaalde leeftijd, waardoor de mix in de selectie beter werd. Nu ik terug ben, merk ik dat ook wel. Niet alleen zij, maar ook spelers als Klaas Jan Huntelaar, Maarten Stekelenburg, Nicolás Tagliafico en Quincy Promes zijn ouder dan ik."

In de jaren dat hij weg was uit Amsterdam beleefde hij als supporter de Europese avonden van Ajax. "Niet zozeer dat ik als een gek door de kamer rende, maar ik kon me wel steeds verheugen op een avond als Ajax in de Champions League speelde", zegt hij daarover. "Het was mooi om te zien, qua uitslagen, maar vooral ook de manier waarop het gebeurde. Het sterke en warme gevoel bij Ajax is ook altijd gebleven en dat merkte ik goed tijdens die avonden. De ploeg heeft veel mooie wedstrijden in de Champions League gespeeld en dat is ook dit seizoen weer het doel."

Klaassen heeft altijd een heel sterk gevoel gehouden voor Ajax. "Toen de club zich drie weken voor de transferdeadline meldde, was het voor mij duidelijk. Ik had zó sterk het gevoel: Ik wil gewoon voor Ajax spelen, klaar", zegt hij daarover. "En natuurlijk speelt ook mee dat ik hier weer om de prijzen kan voetballen. Daar doe je het als speler toch allemaal voor. Uiteindelijk ben ik blij dat alles rond is gekomen en dat ik het met een goede wedstrijd bij Werder heb kunnen afsluiten."

Meer op VI.nl




Tags

koers blind huntelaar ingeslagen piepjong promes rende salarishuis stekelenburg tadic tagliafico transferdeadline verheugen werder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Vanavond een uitgelezen mogelijkheid voor Davy om te laten zien hoe hij zich in het buitenland verder heeft ontwikkeld! Het hoogste podium tegen één van de beste clubs in de wereld. Aangezien Liverpool veel druk zet op het middenveld met veel ‘powerplay’ kan Klaasen hopelijk voetballend de druk wegnemen! Kom op Ajax! Vanavond 2-1 (2x Tadic).
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal