Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Huddersfield Town bedingt ook optie tot koop bij huur van Carel Eiting'

18 september 2020 17:34 - Johan Inan
Foto: Pro Shots

[Update] "Huddersfield Town bedingt ook optie tot koop bij huur van Carel Eiting"; image source: Pro Shots

Carel Eiting staat op het punt om tijdelijk te vertrekken bij Ajax. Algemeen Dagblad-verslaggever Johan Inan meldt via Twitter dat de middenvelder op weg is naar Engeland om zich aan te sluiten bij Huddersfield Town. Alleen het papierwerk scheidt hem nog van een vertrek. Eiting heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2022.

In tegenstelling tot wat in de tweet staat is Huddersfield geen degradant. De ploeg kwam afgelopen seizoen ook al uit in de Championship en eindigde daarin op de achttiende plaats. Het zat daarmee maar twee punten boven de degradatiestreep. Het seizoen werd vorige week geopend met een thuisnederlaag tegen Norwich City. Ook werd Huddersfield al uitgeschakeld in de League Cup door in eigen huis onderuit te gaan tegen Rochdale, dat een niveau lager speelt.

Update 17:34: Voetbal International meldt dat Huddersfield Town ook een optie tot koop heeft bedongen op Carel Eiting. Naast de ploeg uit de Championship hadden ook PEC Zwolle en sc Heerenveen belangstelling getoond, terwijl er ook interesse was uit Italië, Spanje en Griekenland. Eiting heeft zijn medische keuring al achter de rug.

Meer op Johan Inan




Tags

eiting huddersfield town bedingt championship huur degradant degradatiestreep engeland griekenland heerenveen inan keuring norwich papierwerk pec rochdale scheidt thuisnederlaag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Aparte move, kon toch ook bij aardig wat eredivisieclubs aan de slag dacht ik.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Die Engelsen zullen hem vast flink wat munten geven om daar te komen ballen...
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
goede zet,bij Ajax 1 gaat het hem niet worden, gaat daar leren snel te handelen, anders worden je poten afgezaagd, wens hem succes!!
+2/-0

3 jaar geleden
ben blij dat hij niet in de ere divisie bij andere club gaat spelen
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben er geweest: Huddersfield is een klein stationnetje waar je stopt als je met de trein van Manchester naar Leeds gaat. Triest stadje wel. Een soort Tilburg van Engeland, maar dan kleiner.
Hij gaat Engels eerste divisie degradatievoetbal spelen...
+1/-1

 
3 jaar geleden
Hey, een beetje respect voor Tilburg he?! Na een tijdje wennen vind het wel prettig wonen hier. Het verschil met Amsterdam is natuurlijk gigantisch, maar een triest stadje is het zeker niet.. :-P
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Haha, sorrie Solidus!! Heb je een ander vergelijkbaar stadje?
Ik weet het, een tuintje, geen pestherrie altijd, en lieve boeren die je fiets niet stelen, dat heeft ook wel wat...
+1/-1

 
3 jaar geleden
Hey, een beetje respect voor Breda he? :p :p
+1/-0

3 jaar geleden
Ik gun het hem om ergens aan spelen toe te komen.
Wel aparte keuze dit, hier horen we nooit iets meer van.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Gaat het bij Ajax sowieso niet redden maar dit is wel een hele vreemde move. Sampdoria en enkele andere grotere clubs op het vinkentouw en dan kiezen voor degradatie voetbal in the Championship. Het lijkt wel bijna een vlucht.
Wens hem wel het beste want klaagde noot hardop en gun hem dus de weg naar boven via Huddersfield.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik kan eerlijk gezegd weinig tot geen begrip opbrengen voor deze stap. Slaat toch nergens op? Blijf dan lekker bij Ajax en vecht voor een plek of ga naar een club die ergens in de hoogste divisie speelt.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Slim?

Nee. Hij heeft een aanvallende ploeg nodig. Een Willem II of Heerenveen...

Ik snap hier niets van.

Van Ajax naar Huddersfield.
+1/-0

3 jaar geleden
Dat deze jongen tekort kwam voor Ajax was wel duidelijk, maar dit is toch wel een verrassend verre stap terug. Zeker als je het vergelijkt mijn zijn billenmaten De Ligt en De Jong. Ah ja, ieder z'n ding. Fare thee well, Carel.
+2/-0

3 jaar geleden
Snap hier ook niks van.. kun je dan niet gewoon beter bij Volendam of Cambuur gaan voetballen? Zal elkaar niet veel ontlopen denk ik. Nu ga je degradatievoetbal spelen in de Championship, wat sowieso al een schop-competitie is..
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs henderson hlynsson jong kiki klaiber liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht