Transparent
Inloggen
Sluiten

'Barcelona zet in op ruildeal tussen Donny van de Beek en Luis Suárez'

23 augustus 2020 09:59 - El Mundo Deportivo
Foto: Pro Shots

"Barcelona zet in op ruildeal tussen Donny van de Beek en Luis Suárez"; image source: Pro Shots

Ook het Spaanse El Mundo Deportivo meldt dat FC Barcelona de selectie wil versterken met Donny van de Beek. De vraagprijs voor de middenvelder zou tussen de 45 en 50 miljoen euro liggen, maar dat is voor de Spaanse ploeg veel te hoog. Barça zou daarom Luis Suárez in de deal willen betrekken om de transfersom zo omlaag te kunnen krijgen. De verwachting is dat de komst van de Uruguayaan plus een transfersom van zo'n 20 miljoen euro genoeg zou zijn om Ajax over de streep te krijgen om akkoord te gaan met een transfer. Volgens El Mundo Deportivo is het ook niet uitgesloten dat Barcelona enkele talenten op huurbasis naar Ajax wil laten vertrekken om de prijs nog verder te laten zakken.

Grootste twijfelpunt in de deal zou Suárez zijn, omdat hij aarzelt of hij wel moet vertrekken bij Barcelona. De spits heeft nog een contract voor een jaar en dat wordt automatisch met nog een seizoen verlengd indien hij komend seizoen minstens 60% van de wedstrijden speelt. Van de Beek zou zelf erg enthousiast zijn om bij Barcelona te gaan spelen.

Meer op El Mundo Deportivo




Tags

barcelona beek suarez deportivo mundo ruildeal aarzelt twijfelpunt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dus met andere woorden, als Donny 45-50 miljoen waard is, en we krijgen er maar 20, betalen we voor Suarez 25-30 miljoen. Gaat nooit gebeuren...
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Barcelona is een pauper club die Ajax al een paar afdankertjes heeft gegeven. Miljard schuld heeft en teert op Messi.
Als ze vd Beek echt willen, Suárez +40 miljoen.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat vindt je hiervan:

Donny ruilen tegen Suarez en Rakitic?

Ik denk dat Rakitic meteen in de basis staat in dit Ajax.

Op zich mooie deal.


Of Donny ruilen tegen Suarez en Busquets.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
De vrouw van Rakitic komt uit Sevilla. Ze was serveerster op het terras waar hij ging zitten op het moment dat hij pas net bij Sevilla speelde. Hij wist gelijk dat hij met haar wilde trouwen.

Is het nu een verrassing als Sevilla er momenteel alles aan doet om hem terug te halen en hij een nog al overtuigende reden heeft om terug te keren in de stad van zijn schoonfamilie?

Zolang Sevilla hem wil gaat Rakitic naar Ajax never nooit gebeuren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat zal best Mike. Dat zal vast.

Maar ik bedoel gewoon, is Rakitic interessant voor Ajax?
Ik denk het wel. Zo bedoel ik het. En als ze toch graag Donny willen, was dat even een gedachte die bij me op kwam Donny vs Rakitic en Suarez. Dan hoeft er ook geen geld bij, want beiden spelers mogen denk ik weg voor tussen de 20/25 mil (R & S)

Op de 10 heeft Ajax genoeg andere spelers van kaliber, maar op de 2, controlerende posities zou Rakitic super goed kunnen passen.

We gaan het allemaal zien.

Wat spelers als Pique, Rakitic of Busquets van Ajax vinden weet ik niet.
Wat ik wel is dat er veel bewust zijn is gekomen bij de Pep's , Xavi's, Messi's dat Barcelona super veel te danken heeft aan Ajax, zijn trainers en spelers en vooral dan Johan. Daarna Frenk, Louis. Dus zoals M. Laudrup ooit kwam, wie weet is Busquets een echte liefhebber en zou hij graag een paar jaar bij Ajax willen spelen. Ge weet het maar nooit. En M. laudrup is een grotere speler dan Busquets, Rakitic, Suarez. In het voetbal weet je het maar nooit.

Als Koeman maar met zijn plannen van Blind af blijft.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Je bedoelt dat Emmen-uit, VVV Venlo-uit en Volendam voor de beker interessant zijn voor Rakitic?

Want je gaat echt alleen maar uit van de CL, en dat we daar weer de halve finale kunnen halen. Voor hetzelfde geld is het na 4 wedstrijden over dat hele avontuur en moet Rakitic het hebben van VVV Venlo-uit.

Wat zou jij zelf nou doen?

Bovendien, als je vindt dat Barcelona wanbeleid heeft gepleegd met al zn aankopen hoe werkt het halen van 30+ 'ers dan bij Ajax?
+2/-1

 
3 jaar geleden
Waarom Potter belicht je het negatieve van bij Ajax spelen en niet het positieve?

Inspirend vind ik het niet.

Hij mag bij Afc AJAX spelen!
1 van de meest bijzonderste voetbal clubs of all time! Johan Cruijff, Rijkaard, Zlatan, Bergkamp, Seedorf, Michael Laudrup.

En zijn huidige club was een veredeld Espanyol zonder Ajax, Cruijff, Michels etc.

Waarom zou Rakitic komen?

Omdat het Ajax Amsterdam is. Daarom.

En bij alle grote clubs in de wereld zijn er rotwedstrijden in de competitie zonder sfeer.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Real Sociedad of Mallorca uit is echt iets anders dan een bekerwedstrijd tegen Telstar op donderdagavond.

Dat ik minder droom dan jij betekent nog niet dat ik negatief ben.
Ik probeer gewoon realistisch te zijn, de CL kan met een beetje ongunstige loting gewoon al na 4 wedstrijden over en uit zijn.

Ik vind het nogal wat om van alles daar aan op te hangen. Elk jaar 3 30+ 'ers er bij betekent dat we na een jaar 3 8 of 9 spelers moeten gaan vervangen. Dat kan gewoon echt niet de bedoeling zijn.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja, en uit naar Utrecht of Twente is ook heel wat anders dan een bekerwedstrijdje uit naar Lugo.

M.a.w. een kromme vergelijking. Sociedad is gewoon een subtopper in Spanje en Real Mallorca pendelt momenteel tussen LaLiga en de Segunda division, maar was dat ook tot een paar jaar geleden. Telstar speelt al 40 jaar onafgebroken, veelal in de onderste regionen van de eerste divisie.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind de vergelijking ook stom en vervelend zelfs. Daarnaast hoop je toch een beetje dat Ajax fans/liefhebbers niet op deze wijze (glas is halfleeg) redeneren over hoe het is om te spelen bij Ajax. " Je wil toch niet uit bij Telstar spelen". Want als je op deze manier de club verkoopt, dan komt niemand bij je spelen. Want wie heeft daar nou zin in?

Daarom spreekt mij bv de mindset van Dusan Tadic aan die bij Ajax binnenkomt vol trots en zegt meteen: Ik ben trots om hier te zijn! Ajax is top 20 van Europa, a BIG Club, they belong in the Champions league. En later in het seizoen, dit zelfs naar boven bij stelt en zegt dat Ajax top 10 is van Europa. En warempel, woorden en geloof hebben kracht. Ajax eindigt tegen iedereen zijn verwachting bij de laatste 4 van de wereld. (in principe is CL het allerhoogste podium voor club ter wereld, win je dat, dan ben je in principe de beste van de wereld, maar goed dat even ter zijde.)

For the sake of argument. Als je bij Ajax mag spelen is dat gewoon fantastisch. Ajax is 1 van de mooiste en bijzonderste clubs of all times. Dat je in de eredivisie speelt is minder aantrekkelijk dan de premier league misschien, maar je speelt bij Ajax en je mag om de prijzen spelen en ook Europees proberen te winnen. En ALS je dan wint met Ajax is veel specialer dan winnen met clubs die 8 x de begroting hebben van een AFC Ajax. Daarnaast vergissen we ons vaak dat spelers als Overmars, Davids, Kanu, R. de Boer, Litmanen, Kluivert ondanks hun fantastische carieres maar 1 x de CL hebben gewonnen. En bij welke club was dat?
JUIST bij Ajax. En alleen bij Ajax. Bij Ajax wat inderdaad soms uit bij Roda of VVV een game speelt. Maar echte goede spelers en teams winnen overal en halen altijd het beste uit hun zelf.

Leipiz, Ajax, Spurs, Monaco, Lyon zijn clubs die allemaal de laatste jaren de Halve finale CL hebben gehaald. Het kan dus wel nog! En de CL winnen kan dus ook nog, je dient alleen erin te geloven en goed beleid voeren en zie hoe ver je kan komen. En in het jaar dat Ajax zulke hoge ogen gooien waren inderdaad net 2 mannen van laten we even zeggen 30 jaar gehaald uit de premier league. PRECIES wat Ajax nodig had.

Ik beweer dus helemaal niet Ajax volop nu moet inzetten op een groep dertigers, ik kijk niet zo naar leeftijd, maar na kwaliteit. Wel kijk ik naar balans in het team. Kijk bv eens bij München, wat de aanwezigheid van Lewandoski, Muller, Peresic, Neuer, Boateng, Tiago doet bij deze club. Allemaal basisspelers van 29 of ouder. Alaba en Couthino zijn 28.

Mij ging het alleen even om het brainstormen als Barcelona echt voor Donny van den Beek gaat, wat Ajax bv kan terugvragen met of zonder geld. En Suarez + Rakitic versus Donny vind ik een mooie deal, die ook het middenveld van Ajax weer wat kwaliteit brengt aangezien Alvarez en Marin etc nogal matig zijn. Daarnaast Luis Suarez binnen halen zou gewoon een gruwelijke meester aktie zijn voor de club. Iedereen die verstand van voetbal heeft bevestigd dit. Daarnaast heeft Ajax op dit moment niet eens een echte goede spits meer. Want over Traore of Huntelaar ga je me toch niet vertellen dat zei CL waardig zijn. Labyad en Tadic zijn gewoon uitvindingen/uitprobeersels.

Wil Ajax echt zichzelf sterker maken voor de Europa cup?

Dan regel je nog een goede RCV ( van 1.86 of groter), een middenvelder en nog een aanvaller. Als Donny vertrekt en je kunt daarvoor Suarez + rakitic terug krijgen zou dat een super goede deal zijn. Realistisch of niet. Wat is überhaupt realisme? Het is maar gewoon een term die we soms er tegen aan gooien.
Oleguer, Bojan, Gabri (M. Laudrup was ook ex) kwamen ook van Barcelona, dus je weet het maar nooit. Daarnaast staat Ajax er NU veel beter op. Heel Barcelona heeft Ajax, Real Madrid zien vernederen en liepen te geilen op het spel en de spelers. Messi en Suarez zaten met chips op de bank te genieten.
+2/-0

3 jaar geleden
Realistisch? 30 miljoen + Suarez. Maar denk dat beide partijen hier niet mee kunnen leven. Suarez is misschien nog 15 miljoen waard voor Ajax (Donny 50). Barcelona is van mening dat Suarez nog 30 miljoen waard is. Suarez heeft voor een seizoen waar hij lang is geblesseerd geweest toch een pittig gemiddelde:
- CL: 7 wedstrijden/ 5 doelpunten.
- competitie: 28 wedstrijden / 16 doelpunten / 8 assists.

Los van het feit dat Suarez zelf ook moet willen (kan ergens anders nog veel meer verdienen of Barcelona aan het contract houden), denk ik dat het gat tussen de twee clubs te groot zal zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Jammer dat mijn reactie blijkbaar te groot is en aarom niet geplaatst kan worden.
De emotie als reactie op bovenstaand artikel is groot.
Ik zal het nu kort houden.
Ajax wordt misbruikt en V.d. Beek gebruikt door Barca.
Torenhoge salarissen betalen omdat ze spelers van Ajax voor een habbekrats mogen meenemen.
Jeugdspelers van Barca ? Nooit een succes geweest. Afdankertjes gebleken.
Daarbij is de Ajaxjeugd van een hoger niveau. Barcajeugd helemaal niet nodig.
Johan Cruijff heeft Barca groot gemaakt en dat voortgezet als trainer.
Gebleken is dat Ajax zonder B. kan en B. niet zonder Ajax.
Het zou me pijn doen als Ajax zich laat leiden door emoties en als belangrijkste reden daarom probeert Suarez terug te halen.
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Barcelona wilde zijn contract verlengen. Onana zelf koos voor kans op speeltijd in het eerste en dus Ajax. Heeft niks te maken met Barcelona die ons iets gunnen.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik zie 't heel anders. Van de Beek heeft een transfer verdiend en dat moment is nu gewoon gekomen. Op hetzelfde moment is er een mogelijkheid om een absolute topspits (ja nog steeds, kijk maar naar z'n statistieken) met Ajax-affiniteit terug te halen. Transferbeleid uit een ver verleden is water onder de brug en ik denk dat Overmars het nu prima uitvoert.
+3/-0

3 jaar geleden
Is men bij Barcelona wel op de hoogte over de financiële situatie van ons aller Ajax!
De tijden dat Ajax moest verkopen zijn voorbij en laat Barcelona nu precies in die situatie te zitten, mag toch aannemen dat Marc dat ook duidelijk maakt tegenover hun is heel simpel wij hoeven Donny niet te verkopen en het liefst houden wij hem en alss Barca hem dan toch wil tja dan gewoon de prijs betalen die wij voor hem willen.....niets meer of minder ;-)
+1/-0

3 jaar geleden
Zou betekenen dat we Suarez voor 30 tot 35 miljoen kopen, en dan koopt barca straks een ander voor 50+. Ze mogen van mij naar de kloten lopen met die goeie band van ze. Liever niet verkopen en anders minstens 40 + Suarez.
+2/-0

3 jaar geleden
40 plus Suarez, klinkt fair.

1 goed jaar van Donny bij Barca en ze vragen voor hem 100 miljoen euro.

Wie nu Frenkie wil kopen betaald 150 miljoen euro.

Donny v Beek in vorm is veel beter dan de meesten hier denken en zijn beste jaren komen nog.

Blijft heel raar dat notabene Koeman of all people hem zou willen halen terwijl hij hem nauwelijks gebruikt heeft bij Oranje en wel de Roon, de Jong en Wijnaldum.

Het zou dus veel logischer zijn als Koeman gaat voor de stokpaardjes van oranje die ook Barcelona kapot maakte op Anfield.

Virgil en Wijnaldum bv.

Het kan tevens zomaar zijn dat Koeman over een jaar al ontslagen is A: door slechte resultaten. B: door een nieuwe voorzitter.
C: beiden.

Wat een wespennest is Barcelona.

Seedorf was het lievelingetje van Milaan en Silvio... 5 maanden later was hij gone with the wind.
+1/-0

3 jaar geleden
Suarez verdient iets van 16 miljoen bruto per jaar, ik snap niet dat er over de hoogte van een eventuele transfersom wordt gesproken als het daadwerkelijke struikelblok het salaris zal zijn...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hmm, toch echt een stuk meer maar niet dat het verder heel veel uitmaakt, waar het om draait is het uiteindelijke punt ;-)
+1/-0

3 jaar geleden
Ben niet zo'n voorstander van oude spelers kopen. In dit specifieke geval lijkt me huren wel een fijne optie. Zijn salaris van 6 miljoen betalen als huur. Volgend seizoen kijken hoe het ervoor staat.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Rot op man. Wat een kut club, ze geven honderden miljoenen uit aan miskopen, maar voor kwaliteit doen ze krenterig. Gewoon dokken of oprotten. En wat betreft Suarez, die blijft een held, maar het is graag of niet.

En talenten op huurbasis naar ons? Zijn ze daar helemaal gek geworden? Onze talenten spelen die van Barça helemaal naar de klote.
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het zegt al genoeg dat als we het al over talenten van La Masia hebben alleen Puig genoemd wordt en die haalt zijn neus voor ons op. De rest stelt al helemaal niks voor. Talenten hebben we zelf al genoeg.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal