Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax toont belangstelling voor Pierre-Emile Højbjerg'

8 juli 2020 11:17 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax toont belangstelling voor Pierre-Emile Højbjerg"; image source: Pro Shots

Volgens het Engelse The Telegraph heeft Ajax belangstelling getoond voor Pierre-Emile Højbjerg. De 24-jarige middenvelder van Southampton kan komende zomer vertrekken omdat hij zijn tot 2021 lopende contract niet wil verlengen. Tottenham Hotspur zou echter de beste papieren hebben om de international van Denemarken aan te trekken, omdat hij een voorkeur heeft voor spelen in de Premier League. Bij Ajax zou hij echter verzekerd zijn van spelen in de Champions League, terwijl Tottenham nog niet zeker is van überhaupt Europees voetbal.

Højbjerg doorliep zijn jeugdopleiding bij FC Kopenhangen en Brøndby IF, waarna hij op 16-jarige leeftijd naar Bayern München vertrok. Na 24 officiële wedstrijden in het eerste elftal en huurperiodes aan FC Augsburg en Schalke 04 vertrok hij in 2016 voor Southampton. Sinds december 2018 was hij aanvoerder van The Saints, maar moest de aanvoerdersband recent inleveren omdat hij zijn contract niet verlengd.

Update 12:40: Ook Voetbal International maakt melding van de interesse van Ajax in Pierre-Emile Højbjerg. De Deen wordt gezien als potentiële versterking voor het middenveld. De middenvelder zou in Amsterdam opnieuw samen kunnen werken met Erik ten Hag, die in het seizoen 2013/2014 trainer van Bayern München II was. Ook speelde hij bij Southampton twee seizoenen samen met Dusan Tadic.

Meer op VI.nl




Tags

jbjerg southampton bayern tottenham augsburg denemarken hag huurperiodes kopenhangen ndby potentiele saints schalke tadic telegraph

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
lijkt me de keuze voor wanneer donny vertrekt. concurrentie van spurs win je echter niet bij een speler van die leeftijd die al premier league speelt. jammer want deze man zou ajax niet zwakker maken.
+1/-1

3 jaar geleden
Hij is zeker geen onaardige optie maar Pröpper lijkt me beter. Waarom, waarom, waarom is Davy niet in beeld? Precies een jaar geleden vroeg ik me dat ook al af.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is heel simpel. Propper scoort nooit en is voor de balans en voor de balans staat Martinez al op het middenveld. De vervanger van Donny zal moeten scoren en veel diepgang moeten hebben.Net als de vervanger van Hakim creatief zal moeten zijn en goals zal moeten maken en assists zal moeten geven. Het is wel Ajax.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat deze knul nog maar een jaar contract heeft en dus goedkoper is dan Pröpper vermoed ik. Pröpper heeft net bijgetekend. Daarnaast denk ik dat er al gepolst is dmv ten Hag en Tadic of er interesse is en ik vermoed van wel anders zou ik er sowieso al geen moeite in stoppen.

Het lijkt me overigens een prima aanwinst. Nog maar 24 jaar(!) een heerlijke leeftijd om nog door te groeien. Hij heeft internationale en PL ervaring en daarnaast veel persoonlijkheid (aanvoerder Southampton) en ook behoorlijk wat technische bagage en tactisch vernuft gezien z'n achtergrond. Ik zie hem zo naast Gravenberch ballen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Nu Werder Bremen zich heeft gehandhaaft, zullen gesprekken met Davy worden gestart.
+2/-1

3 jaar geleden
Als Tottenham serieuze interesse heeft in deze speler zie ik hem niet naar Ajax komen. Het salarisaanbod zal te veel uit elkaar liggen. Ik zie dan alleen spelers van dat caliber komen die een speciaal gevoel met Ajax hebben (dat zijn vaak oud-Ajax spelers zoals Blind, Huntelaar, Babel, Suarez). Zelfs Vertonghen, een oud aanvoerder, noemde zichzelf Amsterdammer, wil niet genoegen nemen met het salaris wat Ajax wil bieden. Tadic was een uitzondering, hij zal namelijk bij Ajax na zijn prof-carrière starten als trainer. Overigens had Tadic ook een bijzonder gevoel voor twee clubs: Ajax en Real Madrid.
+1/-0

3 jaar geleden
Gewoon alles over me heen laten komen,niet gissen maar vooral hopen op een Ajax waarvan ik verwacht ,nee nou doe ik het toch. AZ is even vergeten dat dankzij de goede resultaten van Ajax mee spelen in de CL mogelijk is .Dat heeft niets te maken met de Deen die waarschijnlijk toch naar de Spurs zal gaan.
+1/-0

3 jaar geleden
Hoop dat Ajax deze middenvelder laat schieten. Was een 10 en door gebrek aan kwaliteit verder naar achter gezet. Geef Jurgen dan maar wat meer tijd in het elftal
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat is exact de redenatie van Van der Vaart. Maar Schone was bij Ajax al niet goed genoeg om op 10 te spelen net als Theo Janssen, kwamen allebei als spelbepaler voor de verdediging terecht. Deze jongen redt het in de premier league niet als 10, de zwaarste competitie ter wereld waar het minste plek is voor dat soort spelers.

Ik heb ook liever dat we voor Kevin de Bruyne gaan maar denk dat deze Hojbjerg een heel goede jongen is die de rol van Schone iets minder begaafd maar met veel meer ballen in kan vullen.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk voor de fans, "Hooiberg" schreeuwen vanaf de tribune.

Kale en Kokkie roepen vast meteen "Nauw die hooiberg kenne ze beter het gras laten maaie of zo vin ik".
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal