Transparent
Inloggen
Sluiten

VI: Davy Klaassen interessante optie bij vertrek van Donny van de Beek

9 juni 2020 09:36 - VI.nl
Foto: Pro Shots

VI: Davy Klaassen interessante optie bij vertrek van Donny van de Beek; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat Davy Klaassen een interessante optie is indien Donny van de Beek vertrekt bij Ajax. De middenvelder speelt momenteel in Duitsland bij Werder Bremen en is uiteraard afkomstig uit de Ajax-school. Bovendien zou Klaassen ook in het beleid van de club passen om ervaring toe te voegen aan de selectie. Zo werden eerder al Daley Blind en Dusan Tadic gehaald.

Volgens de clubleiding zou Van de Beek overigens geen problemen hebben met nog een jaar Ajax indien het niet tot een transfer komt. Manchester United zou een bod van bijna 40 miljoen euro aan het voorbereiden zijn. Real Madrid bereikte eerder al een akkoord over een transfersom van 50 miljoen euro, wat nog kan oplopen tot 55 miljoen euro, maar wil vanwege de coronacrisis voorlopig wachten.

Meer op VI.nl




Tags

beek blind bremen coronacrisis duitsland madrid tadic voorbereiden werder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Mmm, weet niet of ik zo blij word van dit nieuws. Ik heb namelijk mijn twijfels of Klaassen een betere speler is geworden in Duitsland, zoals Blind dat wel werd bij United. Ervaring is prima, maar kwaliteit moet altijd voorop staan.
+1/-0

3 jaar geleden
Logische zet. Minder slim of technisch begaafd als Donny, maar net zoveel longinhoud en iets beter in de afronding voor de goal.

Je team wordt er niet geraffineerder van, maar hoeft aan effectiviteit (assists, goals) niets in te leveren.
+1/-0

3 jaar geleden
Mocht Werder Bremen degraderen dan kan hij volgens mij transfervrij vertrekken. Correct me if I'm wrong. Als dat zo is, is het natuurlijk een interessante speler. Baadt het niet dan schaadt het niet. Echte Ajacied en ook een echte strijder met de nodige technische bagage en mooie ervaring. Ik zou hem dan wel graag op de 8 dan wel 6 positie willen zien. Naast Martinez zou dat goed kunnen. Op '10' verwacht ik wel iets creatievers.
+1/-0

3 jaar geleden
Weet ook niet zo hoe ik dit moet zien. Kan de concurrentie met Gravenbergh aan, 2 aanvallende middenvelders. Ik mis nog wel creativiteit op het middenveld als Ziyech weg is. De jeugd, zoals Unuvar is nog wel erg jong. Al zou een type Frenky de Jong ook niet misstaan. Zie nog graag een echte voetballer komen, Klaassen moet het meer van zn inzet hebben, ook niet onbelangrijk.
+1/-0

3 jaar geleden
Gewoon een goede speler met de juiste mentaliteit.
+5/-1

3 jaar geleden
Klaassen is zeker nuttig om erbij te hebben. Maar zonder Vd Beek, Tagliafico, Onana gaan we echt hárd achteruit. Dan is 't beste er echt helemaal af. Met jongens als Gravenberch (nog niets laten zien, airtje van arrogantie) en Klaassen (harde werker maar minder voetbal dan VD Beek) gaan we er echt niet komen. Hopelijk komt er dan ook nog wat écht voetbal bij de selectie.
+1/-0

3 jaar geleden
Afgaand op de laatste wedstrijden die ik gezien heb bij Weder. Hmmm...dat was namelijk ronduit slecht.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Werder slecht of Klaassen slecht? Klaassen is geen type speler die een slecht draaiend elftal op sleeptouw neemt.
+1/-1

 
3 jaar geleden
allebei, Weder is een zeer matig elftal en Klaassen kan daar dus niet bovenuit presteren. Dat kan...maar ik mis de dynamiek.
+2/-2

3 jaar geleden
Je bent snel geneigd te denken, gevalletje Siem de Jong.
Deze jongen heeft wel meer karakter.
Van mij krijgt ie voordeel van de twijfel.
+1/-0

dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Doe maar niet, deze ultieme rennende verstoppertje spelende middenvelder. Ik herinner hem alleen positief van Ajax-Barcelona, maar ja dat is al weer tig jaar geleden.....
+1/-2

3 jaar geleden
Hier was ik dus al bang voor - dit gaat voor mij toch echt terug naar Ajax in de begin jaren 2000.

Probeer toch niet steeds zo krampachtig vast te houden aan het terug halen van oudere spelers, de zpelers die bij ons terug willen komen zijn gewoon geen verbetering. Dan heb ik liever dat we een kampioenschap missing omdat we talenten de kans hebben gegeven dan dat Klaasen een jaartje weer bij ons heeft kunnen spelen.

We zijn geen koopclub en zullen het altijd van de talenten moeten hebben. Dit zal alleen veranderen als de transfermarkt instort en de rijke clubs hun sugar daddy kwijtraken.
+1/-0

3 jaar geleden
Het niveau van Ajax met Klaassen was minder als nu.
Bij gebrek aan goede spitsen werden alle ballen op Klaassen gespeeld die daardoor voor een middenvelder veel scoorde.
Dat valt op. Echter met V.d. Beek bleek meteen welke Klaassen mist.
Van de beek scoort minder maar is veelzijdiger als Klaassen en kan o.a. een team mede op sleeptouw nemen. Dus een teamspeler. Dat is Klaassen niet. Nu bij Bremen wordt er niet in zijn dienst gespeeld zelfs niet op dat niveau. Klaassen zou er bovenuit moeten steken gezien zijn periode bij Ajax. echter Klaassen kan zijn eigen kwaliteiten niet creëren. Vooral van een middenvelder mag je dat juist wel verwachten. Dus niet halen.
+2/-1

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
En daarom wil Real (Zidane) Donny niet, dat niveau is weer veel te hoog voor hem.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het feit dat R. Koeman hem links heeft laten liggen bij Oranje zegt misschien wel genoeg? Kijk je kan hem terughalen maar haal dan ook een vracht aan spelers zoals onder Olsen en laat iedereen keihard concurreren.

Stel dat een 6 spelers vertrekken, bv:

Zyech, Huntelaar, Tagliafico, Onana en Dest en Beek en je hebt 150 miljoen?

en je bent al Dolberg, F.de Jong, Schone en de Ligt kwijt?


Haal dan gewoon als je dan toch niet weet:
Bizot, Klaassen, Stengs, Idrissi, Itharren, Wijndal en Berghuis
en stel de beste 11 op.

Je hebt dan al Anthony.
Haal Luis Suarez er ook nog bij en het lijkt de zomer van 1997 wel toen Olsen een hele karrenvracht haalden (10 spelers) en M. Laudrup. Spelers die zeker wel tof waren: Benni, Shota, Tobiassen, Sunday Oliseh, Laudrup! Mooie bunch.

Wel grappig, gewoon de beste spelers bij Fey, PSV, Az weg kopen.

Stel je hebt bij het vertrek van al die kwaliteit terug gehaald:

Bizot, Klaassen, Stengs, Idrissi, Itharren, Wijndal en Berghuis.

en ook nog Athony en Luis Suarez?

Dan kun je weer echt een fatsoenlijk elftal opstellen in de CL en je hebt de concurrentie zwakker gemaakt. Laat het seizoen maar beginnen dan : )

: )
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal