Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'Het waren vijf geweldige jaren, maar nu tijd om een stap te maken'

28 april 2020 22:32 - AD.nl
Foto: Pro Shots

André Onana: "Het waren vijf geweldige jaren, maar nu tijd om een stap te maken"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft André Onana aan deze zomer te willen vertrekken bij Ajax. "Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar. Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken", aldus Onana. "Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk."

De doelman is al gelinkt aan verschillende Europese topclubs. "Er is veel beweging rondom Andre. Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar hebben wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt", zo geeft zaakwaarnemer Albert Botines aan. "Daarbij speelt de huidige situatie van Barcelona natuurlijk ook een rol. De club moet financieel concessies doen, dus hebben ook geopperd om huidige doelmannen van Barcelona in de deal te betrekken."

Als het aan Erik ten Hag ligt, blijft de international uit Kameroen echter in Amsterdam. "Andre is heel belangrijk voor ons, we willen hem natuurlijk niet kwijt", zegt hij daarover. "Maar het klopt dat er vorig jaar afspraken zijn gemaakt. Over het ontwikkelingsplaatje en een eventuele stap als de juiste club en prijs voorbijkomt. Op dit moment is er naar mijn weten geen concrete aanbieding gedaan bij Ajax."

Meer op AD.nl




Tags

onana barcelona albert botines hag kameroen kenbaar ontwikkelingsplaatje verregaande voorbijkomt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Alleen als er een serieuze kans bestaat voor André om als nr 1 gekocht te worden en voor een groot bedrag zou ik zeggen.
+1/-0

3 jaar geleden
Voor een mooi bedrag laten gaan. Net zoals bij Zyech, het is hem gegund. Hij heeft prijzen gepakt, punten gepakt in belangrijke competitiewedstrijden en Europese duels. Hij heeft zich echt ontwikkeld naar een van de beste keepers in de historie van Ajax (en dat zegt nogal wat). Ik had mijn twijfels toen hij Cillessen moest opvolgen. Achteraf bleek het nog een betere keeper. Katachtige reflexen, greep vaak goed in bij corners, kon meevoetballen (soms misschien iets te relaxed aan de bal), maar het belangrijkste: hij stond er ALTIJD als het er echt toe deed! Een duidelijk voorbeeld van een speler die piekte op de belangrijkste momenten. Hopelijk kan Ajax een keeper in huis halen die zich net zo goed kan ontwikkelen als Onana.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Na vd Sar de beste keeper die Ajax gehad heeft in 25 jaar. Hier mag ook wel een aardig prijskaartje aan hangen. Onana is beter dan Courtois en Keppa. Beide gingen voor meer dan 80 miljoen over de toonbank. Is Onana gegund dat hij een mooie club krijgt. Mooie vent.
Verder heeft Ajax een behoorlijk probleem zo. Vd Beek, Tagliafico, Ziyech, Veltman, Onana, allemaal weg. Je krijgt dan wel tussen de 120 en 160 miljoen binnen wat in deze tijden welkom is.
Overmars zou moeten proberen om toch maar Stengs te kopen van AZ, verder zou ik Klaassen, Propper proberen te halen. Martinez kan mooi linksback, daar is hij ook voor gehaald.
Een nieuwe keeper komt wel goed daar heb ik alle vertrouwen in. Misschien van Crombrugge losweken bij Anderlecht?
We gaan het zien, alle vertrouwen in Overmars.

Crombrugge-Dest-Schuurs-Blind-Martinez-Propper-Klaassen-Stengs-Neres-Tadic-Promes. Bank: Eiting-Gravenberch-Huntelaar-Traore-Anthony-Timber-Mazaroui.
+2/-0

3 jaar geleden
Die 70 miljoen kun je vergeten. Mogen in onze handen knijpen bij 40 miljoen.
Waarom?
- Onana wil graag, heel graag. Het feit dat hij zijn vertrekwens direct nogeens in de media benadrukt zegt veel over zijn gretigheid. Meestal zie je spelers nog met dooddoeners 'het is aan de clubs' en 'ik ben nu nog gefocust op Ajax, maar als de kans zich voordoet'. Geloof me, hij zal niet schromen de media verder te bespelen als hij zijn zin niet krijgt en waar nodig de knuppel in het hoenderhok te gooien en vervelend te worden.
- Het overduidelijke in elkaar zakken van de markt. Frankrijk kan ook al niet uitspelen, toch ook alweer de 5e competitie qua welvaart en een belangrijke afzetmarkt voor de grotere competities om minder geslaagde spelers af te vloeien. Het plan van Engeland is erg wankel en komt in het gedrang als volgende week daar de maatregelen niet worden versoepeld en dan lopen ze daar ook vele honderden miljoenen mis samen. De voetbal economie krimpt gewoon, dat ga je niet alleen terugzien in salarissen, maar ook in transfersommen en het aantal transfers.

40 miljoen voor een keeper is in de nieuwe wereld gewoon weer een absoluut topbedrag.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Daar geloof ik niet in. De transfercarrousel gaat gewoon weer draaien. Topbclubs in Europa gaan geen 100+ miljoen meer betalen. Maar wel tussen de 50 en 80 miljoen. Die zijn zo naief die clubs die zijn bank dat ze de plank misslaan. Rr zijn zat clubs met achterlijk veel geld. Dan bedoel ik niet Real en Barca. Wat dacht je van PSG, Bayern, Liverpool, Juventus, City, Arsenal e.d
En wil je stoppen met de bangmakerij termen als " de nieuwe wereld e.d) Even met beide benen op de grond blijven. We zitten tot januari in een rare wereld maar dit is niet het nieuwe normaal zoals onze PM loopt te roepen. Nu een kut situatie, over een jaar is het weer normaal. Pin mij er maar op vast, dat mag.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@El Nico wil je jouw frustraties over wat Rutte al dan niet gezegd heeft niet op mijn uitspraken projecteren aub? Ik heb het over voetbal en de transfermarkt. Prima als je denkt (of wellicht vooral 'hoopt') dat alles straks weer bij het oude is, maar sommige dingen zullen toch echt anders zijn, waaronder de economie, waaronder de bedrijfstak voetbal. Die krimp verdwijnt niet in een half jaar, net als het virus dat ook zo snel niet zal doen overigens.

Transfersommen zijn opgebouwd als een piramide en als de onderste lagen wat verzakken dan doet het topje dat ook. Die paar financiële topclubs gaan echt niet opeens 100% meer betalen dan de laag onder hen waar ze voorheen bijvoorbeeld 40% meer betaalden, zo werkt het gewoon niet. Als grote competities onverhoopt ook niet zonder publiek uit kunnen spelen (er hoeft maar 1 speler besmet te raken en de hele opzet die ze nu hebben bedacht zakt ook in elkaar) deze zomer, dan zijn de gevolgen echt heftig. We gaan niet failliet (sommige clubs wel) met zijn allen hoor want uiteindelijk willen grote media bedrijven de competities wel overeind houden daar, maar ik verwacht geen golf van grote transfers deze zomer.

Het beste wat Overmars kan doen is niet speculeren en wachten wat er gaat gebeuren dus proberen tijd te winnen voor deze transfer. Als je geluk hebt kunnen de grote competities door en blijft de oorlogskas bij die clubs redelijk gevuld. Heb je pech dan krijg je nog wat minder maar dan weet je ook vrij zeker dat je ergens een goede vervanger voor niet-belachelijke bedragen op kan pikken.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Dat denk ik ook.

Blijkbaar zijn er (net als met Ziyech) afspraken gemaakt voor nog een extra jaar na het succes in de CL. Anders waren deze mannen al weggeweest. En net als bij Ziyech zal er ook met Onana de afspraak gemaakt zijn mbt verlaging verlaagde transfersom als ze nog een jaar extra blijven.
+1/-0

3 jaar geleden
Laat hem nu maar gaan voor de juiste prijs. Maar 1 van de beste keepers van de wereld verkopen voor een scheintje - vergeet het.

Als een club perse hem wil, betalen de prijs die Onana waard is. En dat is heel veel. Of anders ruilen met een topspeler.
Zo simpel is het. Onana kan nog 10 jaar de top keepen in tegenstelling tot ter stegen, neuer, de gea, courtois, Loris.
Onana is een kroonjuweel.

Onana moet verder ook nadenken dat hij dit wel kan en mag roepen, maar welke club wil hem nu in covid tijd kopen voor 40 mil...

Een keeper blijft een keeper en vele clubs hebben al topkeepers.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Mwoa, ben ik niet helemaal met je eens hoor, de topclubs zitten qua keepers wel redelijk ok.
Wat Neuer en Lloris (en Navas) betreft heb je gelijk qua leeftijd, maar Bayern heeft net die Nübel aangetrokken, die is pas 23. Lloris zit niet bij een echte topclub en vind ik geen topkeeper.
De overigen zijn nog relatief jong, zeker voor een doelman. Szczęsny is 30, de Gea is 29, Courtois (en Real heeft daar nog Areola van 23 als backup, al is die volgens mij gehuurd van PSG), Oblak, Alisson en Ter Stegen zijn 27. Dan heb je nog Kepa en Ederson en die zijn nog jonger. Dus de topclubs hebben zeker allemaal keepers die nog wel even mee kunnen en voor wie de meeste normaal gesproken hun topjaren nog zouden moeten komen. Ik zou zo even niet weten waar ie heen moet.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik schreef toch:
"en vele clubs hebben al topkeepers."

vele clubs hebben al topkeepers en soms hele dure aangekocht..
Dus de vraag blijft wie gaat er dan komen voor hem?

En ik hoop echt met heel mijn hart voor Onana en Ajax dat hij niet als 2e doelman gaat zitten op de bank bij Barcelona. Ter Steegen is een klasse beter en dus zal Onana moeten banken. Alleen als ter Steegen wordt verkocht, wat ik ontzettend dom zal vinden van Barcelona snap ik het. Ter Steegen is misschien wel de beste van de wereld en verdiend terecht een basisplek boven Neuer.

Loris is in de ogen van 'de markt' wel degelijk een topkeeper en heeft een WK gewonnen met Frankrijk, hij heeft alleen een minder seizoen achter de rug.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Yes, I know. Het was ook bedoeld als reactie hierop:

"Onana kan nog 10 jaar de top keepen in tegenstelling tot ter stegen, neuer, de gea, courtois, Loris."

Ik vind dat keepers van 27 nog wel even meekunnen. Over Lloris zijn we het oneens qua kwaliteiten, maar hierbij bedoelde ik dat Spurs geen topclub is en ik Onana daar niet heen zie gaan (naar Spurs dus).

Ik zal voortaan wat duidelijker zijn ;-)
+2/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Schmeichel keepte tot zijn 39ste, Van der Sar tot zijn 40ste en Buffon keept op zijn 42ste nog steeds....
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal