Transparent
Inloggen
Sluiten

FIFA-directeur: 'Transfermarkt blijft gesloten op 1 juli'

12 april 2020 21:02 - AS.com
Foto: Pro Shots

FIFA-directeur: "Transfermarkt blijft gesloten op 1 juli"; image source: Pro Shots

De transfermarkt zal op 1 juli nog niet open gaan. Dat geeft Emilio García Silvero, juridisch directeur van de FIFA, aan in een interview met het Spaanse AS. "De FIFA kan contracten niet verlengen na 30 juni, maar het zal niet hetzelfde zijn. Spelers kunnen niet overstappen naar een andere club, want de transfermarkt blijft gesloten", aldus Garciá Silvero. "Als een verhuur afloopt, zal de speler normaal gesproken terug moeten keren naar zijn club. Hij is dan echter niet speelgerechtigd."

Onduidelijk is nog wanneer er wel weer transfers mogelijk zijn. "Er kunnen meerdere periodes zijn", zo geeft hij aan. "Het hangt allemaal samen met het begin en einde van iedere competitie. Het is de bedoeling dat de transfermarkt sluit net na het begin van iedere competitie, maar die periodes hoeven niet samen te vallen."

Het is zelfs mogelijk dat er komend seizoen drie transferperiodes zullen zijn. Dat gaf James Kitching van de FIFA aan tegenover ZDF. "Hier kunnen we flexibel in zijn, zolang de totale periode niet meer dan 16 weken in beslag neemt", zei hij daarover.

Meer op AS.com




Tags

fifa garcia silvero emilio james kitching transferperiodes zdf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
FIFA, UEFA en KNVB, allemaal maar .et 1 ding bezig, de centen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Succes Hakim, dan wordt nog ff geen huis zoeken in Londen. Betekent dat de overschrijving per 1-7 door FIFA niet wordt goedgekeurd.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
De FIFA gaat keihard in het zand bijten, arbeidsrecht staat boven impulsieve voetbalregeltjes. Als ik morgen een contract bij een andere werkgever teken, dan kan ik gewoon over twee maanden beginnen. Zelfde game, zelfde regels.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Je hebt gelijk wat betreft de werkgever, maar als die werkgever vervolgens besluit mee te doen aan noem maar iets een gesloten ontbijtkoekhappen competitie waarvoor je je had moeten inschrijven voor een bepaalde datum sta je machteloos, contract of niet. Spelers kunnen dan wel onder contract staan bij een bepaalde club, maar zolang de FIFA een speler niet vrijgeeft kan deze niet voor de club in actie komen. Niet op straffe van de wet, maar wel strafbaar binnen die competitie door bijvoorbeeld puntenaftrek of uitsluiting van Europees voetbal.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Ik weet niet in hoeverre men dingen kan tegengaan. Ziyech kan gewoon zeggen volgens mij, per 1 juli ga ik naar Chelsea, zie mijn ARBEIDScontract. Dat hij vervolgens twee maanden niet mag voetballen dat is niet zijn zorg. Chelsea moet salaris betalen voor een voetballer die ze niet kunnen inzetten en Ajax mag ook zijn nieuw aangetrokken spelers niet inzetten als die hetzelfde doen maar ze staan terdege op de payrole. Ik ben bang dat er wereldwijd diverse rechtzaken gaan volgen.

Bogarde deed ooit iets soortgelijks bij Chelsea die kwam iedere dag trainen en men kon hem met geen mogelijkheid ontslaan of iets maken. Andere reden maar een zelfde werkwijze. Contract is contract.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos