Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan zondagavond flinke tik uitdelen in de strijd om de landstitel

29 februari 2020 09:37

Zondagavond wacht voor Ajax in eigen huis de topper tegen AZ. In een rechtstreeks duel tegen de nummer twee van de Eredivisie kan een flinke tik worden uitgedeeld in de strijd om de landstitel. Bij een overwinning zal het verschil tussen beide ploegen weer groeien naar zes punten. Net zoals Ajax werd ook AZ deze week uitgeschakeld in de Europa League.

Voor de competitie trof Ajax AZ al 41 keer eerder en daarin weet het voortreffelijke cijfers te overleggen. Liefst 33 keer werd er door Ajax gewonnen. Gelijk werd het 6 keer, terwijl er slechts 2 keer werd verloren.

Ajax heeft met regelmaat met grote cijfers weten te winnen. De grootste zege werd behaald in het seizoen 1970/1971 toen met 8-1 werd gewonnen, terwijl in het seizoen 1885/1986 met 8-2 werd zege gevierd. Vorig seizoen eindigde het duel in een overtuigde 5-0 overwinning.

De selectie van AZ kent twee spelers met een verleden bij Ajax. Doelman Marco Bizot speelde liefst elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam nooit in een officiële wedstrijd in actie voor het eerste elftal. Bij AZ heeft hij zich inmiddels opgewerkt tot international van het Nederlands elftal en is hij vooral dit seizoen uitstekend op dreef. Ook Dani de Wit is afkomstig van Ajax. Hij kwam uiteindelijk tot 14 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waaronder nog twee aan het begin van dit seizoen. Eind augustus maakte hij echter de overstap naar AZ en hij speelde tot nu toe nog in iedere wedstrijd.




Tags

landstitel uitdelen bizot dreef eredivisie opgewerkt topper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal