Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'Marc Overmars heeft al aangegeven dat leegloop bijna niet meer tegen te houden is'

25 februari 2020 16:36 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "Marc Overmars heeft al aangegeven dat leegloop bijna niet meer tegen te houden is"; image source: Pro Shots

Ajax-watcher Mike Verweij verwacht komende zomer een flinke leegloop bij Ajax. Dat geeft hij aan in de podcast van De Telegraaf. "Overmars heeft afgelopen zomer al aangegeven dat het nu bijna niet meer tegen te houden is", aldus Verweij. "Normaal gesproken zal Sergino Dest vertrekken. Ik ga er nog steeds vanuit dat hij naar Bayern München gaat. André Onana zal weg gaan, Nicolás Tagliafico zal weg gaan, Donny van de Beek zal weg gaan en Hakim Ziyech is natuurlijk al weg."

Verweij gaat verder: "Tel maar uit. David Neres heeft de ambitie om te vertrekken. Daley Blind heeft nog de ambitie om een keer in het buitenland te spelen. Bij zijn komst zijn er volgens mij ook afspraken gemaakt dat hij voor een bepaald bedrag weg kan. Ik ken het bedrag niet, maar hij hoeft niet de hoofdprijs op te leveren."

De journalist van De Telegraaf adviseert Marc Overmars om Erik ten Hag niet betrekken bij de nieuwe aankopen. "Op basis van twee wedstrijden van Standard Luik zei Ten Hag dat hij Razvan Marin per se wilde hebben. Dat ging eerder ook al niet goed met Rasmus Kristensen en Zakaria Labyad", zo geeft hij aan. "Als Overmars verstandig is laat hij Ten Hag niet meer met het transferbeleid bemoeien. Laat hem maar de trainingen geven, de opstelling maken en coachen."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

overmars verweij hag leegloop telegraaf bayern beek blind dest hoofdprijs kristensen labyad luik marin neres onana podcast rasmus standard tagliafico transferbeleid ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
De Telegraaf blijft Ajax maar aanvallen; te pas en te onpas. Nu krijgen ze meer gehoor, omdat Ajax in een moeilijke periode zit. Dat zien wij ook! Maar ook als Ajax goed voetbalt hebben ze veel te zeuren en te klagen. Er zullen echt wel spelers vertrekken, maar ik denk dat Ajax in staat is om voor volgend seizoen weer een goede selectie te presenteren. Dat wordt wel een hele uitdaging!
Bovendien geloof ik dat het huidige team de vorm ook weer wel terugvindt. Het kan me niet snel genoeg gaan!
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, dat zit er al een tijdje aan te komen. Hopelijk blijft Daley wel gewoon met Tadic.
Neres wil wel weg maar die heeft nog tijd zat dus als Marc daar een soort Hakim constructie op los laat kan hij zo maar nog eens 1/2 jaar blijven. Eerste jaar miljoen extra, tweede jaar twee miljoen en daarna een max transfersom van 40 miljoen, zoiets.
Dan hebben we twee leiders met Tadic en Blind en de samba op de vleugels. Martinez is ook nog jong en dat zit wel goed qua toekomst maar dan hebben we nog steeds maar vijf sterkhouders al zou Promes nummer zes kunnen worden.
Voor de rest moet ik het allemaal nog maar zien met het talent wat er aan zit te komen voor volgend jaar. Meer als ooit zal Marc toch echt heel goed in moeten kopen.
Dat lijstje met Hakim, Donny, Onana, Nico en Dest is wel goed voor ruim 200 miljoen dus er is geld zat om uit te geven. Mits Marc het losweekt bij het bestuur natuurlijk.
Antony is goed gedaan maar zo hebben we er dus nog 5/6 nodig als de leegloop zo groot is.
En laat aub ten Hag niet meebeslissen over de aankopen want daar heeft hij geen talent voor zoals inderdaad blijkt uit de namen hierboven.
Vrijwel nooit eerder was de leegloop zo groot dus de belangen zijn groter als ooit wat de juiste inkopen betreft.
In Nederland is de lijst niet zo groot met potentiële kandidaten. Iedereen heeft ze wel voorbij zien komen met Ihataren, Stengs, Berghuis, Veerman en kompanen.
Ex Ajacieden die er meteen staan zoals Verthongen, Alderwereld, Klaassen en Cillessen. Droomaankopen zoals Lacazette, James of Suarez.
Hij kan aan de bak Marc en de verwachtingen zijn hoog met zo veel geld in kas.
Maar laten we eerst eens zorgen dat we kampioen worden zodat we iets te vieren hebben en de kas nog een vette impuls krijgt door CL voetbal.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb vertrouwen in Overmars.
Vd Beek, Ziyech, Onana, Nico, Dest gaan weg. Haal je rond de 170 miljoen op. Neres zie ik wel blijven met zij mattie Antonhy.
Ajax kan volgend jaar proberen Klaassen terug te halen die gaat degraderen, Neusje voor de goal en maakt vuile meters. Verder van Crombrugge halen van Anderlecht.
Ajax en Overmars kunnen deze selectie samen stellen.

Van Crombrugge-Mazaroui-Schuurs-Vertonghen-Martinez-Ekkelekamp-Klaassen-Tadic-Neres-Traore-Promes. Anthony rustig brengen.
Verder lekker doorgaan met de jeugd. Betrek ze maar bij het 1e
Alles hangt ook af van wel of niet kampioen worden. Kampioen is direct poule fase CL zo kan je nog wat toppers binnen halen.
Ten Hag zie ik liever ook gaan. De chemie is op.
Van mij mag Ajax Fraser ophalen bij Sparta. Nette kerel, lult nooit dom en heeft ervaring. Doet het met Sparta goef en heeft het met Vitesse en ADO meer dan behoorlijk gedaan. Goede toekomstige trainer.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Is een leuke gedachte Fraser, waarom niet. Rijkaard krijgen ze helaas niet meer zo gek, die vind zijn leven wel best zo en Jonk zou ook kunnen maar dat gaat natuurlijk ook niet gebeuren. Ik ben ook klaar met ten Hag.
Ik heb trouwens nu heel wat Anthony materiaal bekeken maar als die zich een beetje snel kan aanpassen dan is hij er ook heel snel klaar voor. Wat mij vooral heel goed bevalt is dat hij zowel binnendoor als buitenom passeert. Neres is een geweldige speler maar gaat 90% binnendoor. En Anthony is trouwens ook razendsnel. Natuurlijk zijn die compilaties niet zijn slechte acties maar dat ventje kan echt ballen. Anders speel je ook niet als 19 jarige in de U23 van Brasil. Daar hebben ze namelijk echt giga veel keus.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Laat Marc maar schuiven, wordt weer een eenheid smeden, maar dat zijn we gewend, toch? De geest is er bij de meesten toch uit ! Die tussentijdse transferperikelen doet de ploeg geen goed en brengt toch onrust!
+1/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ik heb het al op het forum geschreven, als Ajax zijnde moet je eens in de 3-4 jaar top spelen in de CL en de rest van de tijd ben je aan het bouwen. Je koopt geen half elftal vol Europese toppers. En dat is de filosofie van Ajax ook niet. Beter per transfer periode 3 toppers kopen en de rest aanvullen met eigen jeugd. Dat moet genoeg zijn om kampioen in Nederland te worden.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens al reken ik dan terugkerende Ajacieden niet mee zoals Verthongen, Klaassen en Cillessen. Als er echt zes weg gaan zouden deze drie samen met 2 toppers een super oplossing zijn. Ruimte zat dan om die talenten stapsgewijs in te passen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als Klaassen degradeert is hij best de optie hoor. Is de beste bij Bremen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Klopt, zijn laatste wedstrijden heb ik gezien en hij speelde zonder meer goed. Bremen schijnt ook maar een miljoen of 15 voor hem betaald te hebben dus zelfs als ze er in blijven en Davy heeft er zelf oren naar dan moet dat te doen zijn. Als spelers terug naar het oude nest gaan willen clubs zich nog al eens coulant opstellen.
Zullen ze wel 20 miljoen vragen, de kas puilt uit dus ex Ajacieden terug halen mag wat kosten. Davy is 27 raast als nooit te voren en ik vond hem verrassend sterk aan de bal.
+2/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ik ben geen voorstander van alle drie de "oud" spelers, haal je ze ben je EL niveau. Maar goed dat is mijn mening. Ik hoop niet dat iemand boos wordt :)
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Bij Cillessen en Klaassen heb ik geen twijfels. Bij Verthongen begin ik die wel een beetje te krijgen. Was een knoert maar ook Pochettino en Mourinho stelden hem lang niet altijd meer op. Alderweireld daarentegen speelde wel bijna altijd.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Cillissen is gewoon middelmaat en Klaassen is drie klasse minder dan Donny. De ene zit op de bank al 4-5 jaar lang? De andere speelt bij een degradant. In de PL kwam hij zwaar te kort.... Ook Klaassen gaat je geen enig Ajax spel brengen, het enige wat hij kan is rennen. Jasper is gewoon helemaal afgegleden.
+2/-3

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ik ben geen scout Nico. Ik zeg gewoon jeugd aangevuld met drie toppers bv. van 30 miljoen per stuk, buiten de aankopen die je al hebt gedaan. Klinkt allemaal heel romantisch, weet ik. Maar ik neem aan dat je bv. Blind nog wel een jaar langer kunt binden. Martinez ook wel en misschien nog een of twee. Je zult gewoon weer twee drie jaar moeten bouwen voor een topploeg. Als we maar ieder jaar kampioen worden en de CL inkomsten krijgen. Ajax kan niet jaarlijks aan de top staan in Europa.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Vertonghen is passe, Cilissen..ach waarom niet maar Klaasen..nee. Verwonderd me nog altijd dat haast niemand Joey Veerman noemt, un beetje bij schaven (handelingssnelheid) en je hebt er een (goedkope) topper bij. Babel mag terug naar Turkije hoor hij presteert TOTAAL niet en heeft dus ook geen meer waarde, zet dan Ekkelenkamp er maar in!!!
Tadic mag trouwens ook wel een keertje aan de kant worden gehouden hoor Tenhag!! Enfin er zijn nog genoeg opties. Zou jammer zijn als Daley (weer) weg zou gaan...
+1/-0

4 jaar geleden
Sensatiepersbericht. Van de Telegraaf. Gewoon geen aandacht aan besteden.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal