Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wacht donderdag flinke klus om nog Europees door te kunnen gaan

25 februari 2020 13:36

Voor Ajax wacht donderdag de return tegen het Spaanse Getafe. Na de 2-0 nederlaag in Spanje wacht de ploeg van Erik ten Hag een zware klus om alsnog door te gaan naar de volgende ronde van de Europa League. Ajax kreeg afgelopen weekend bovendien nog een tik te verwerken toen het met 1-0 verloor op bezoek bij Heracles Almelo. Ook Getafe ging onderuit. Sevilla was met 0-3 te sterk.

Het is niet de eerste keer dat Ajax een nederlaag met twee doelpunten verschil moet goed zien te maken in Amsterdam. Het gebeurde al zeven keer eerder. In 1970 werd met succes Carl Zeiss Jena nog aan de kant gezet en dat lukte in 1977 en 1978 ook tegen respectievelijk Lillestrøm SK en Athletic Bilbao. Tegen Nottingham Forest (1980), FC Porto (1985), Sporting Lissabon (1988) en Auxerre (1993) ging het echter mis en was uitschakeling een feit. Mede gezien de korte Europese historie ging Getafe nog nooit eerder een return in met al een 2-0 thuisoverwinning op zak. De twee keer dat het met een thuiszege begon aan een return werd de volgende ronde bereikt. In beide gevallen was er echter maar met 1-0 gewonnen, zo ook tegen FC Twente in 2007. Het had daarvoor wel twee keer een verlenging nodig.

Als wordt gekeken naar alle thuiswedstrijden van Ajax tegen Spaanse teams wordt het duel van donderdag alweer de 22ste keer. Ajax won tot nu toe 10 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 8 keer. In de strijd om de Europese Supercup werd Real Zaragoza met 4-0 verslagen. Eerder dit seizoen was Valencia nog met 0-1 te sterk. De grootste thuisoverwinning werd in het seizoen 1995/1996 behaald.




Tags

getafe thuisoverwinning almelo athletic auxerre bilbao carl forest hag heracles historie jena lillestr lissabon nottingham porto sevilla sporting supercup thuiszege twente valencia verlenging zak zaragoza zeiss

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid