Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft woensdag wisselvallig Vitesse in de TOTO KNVB Beker

11 februari 2020 12:14

Voor Ajax wacht woensdagavond de derde wedstrijd in de TOTO KNVB Beker. Na Telstar en Spakenburg is Vitesse de eerste tegenstander uit de Eredivisie van dit seizoen. De huidige nummer zes van de Eredivisie schakelde De Graafschap, ODIN'59 en Heracles Almelo uit om in de kwartfinale van de beker te kunnen komen. De Arnhemmers kennen een vrij wisselvallig seizoen en zagen eind november trainer Leonid Slutsky opstappen na vijf nederlagen op rij. Nadat Joseph Oosting op interim-basis voor de groep kwam te staan, nam clubicoon Edward Sturing vanaf de winterstop die rol over tot het einde van dit seizoen.

Sinds de start van het betaald voetbal reisde Ajax twee keer eerder af naar Arnhem voor een bekerduel en beide wedstrijden eindigden in een overwinning. In 2014 kwamen beide teams elkaar in Amsterdam tegen voor de beker en toen ging Ajax echter hard onderuit met een 0-4 nederlaag. Helemaal aan het begin van het seizoen troffen Vitesse en Ajax elkaar voor de competitie in Arnhem en toen eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Donny van de Beek en Dusan Tadic zorgden toen voor de doelpunten.

De selectie van Vitesse kent meerdere spelers met een verleden in Amsterdam. Kostas Lamprou werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van Ajax, terwijl Riechedly Bazoer ook een contract tekende bij Vitesse. Danilo Doekhi maakte in de zomer van 2018 de overstap van Ajax naar Vitesse, terwijl Oussame Tannane kort in de jeugdopleiding van Ajax heeft gespeeld.




Tags

vitesse knvb wisselvallig arnhem eredivisie almelo arnhemmers bazoer beek bekerduel danilo doekhi edward graafschap heracles joseph kostas lamprou leonid odin oosting oussame riechedly schakelde slutsky spakenburg sturing tadic tannane

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal