Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax lijkt zondag ideale tegenstander te treffen om weer aan vertrouwen te werken

30 januari 2020 10:16

Zondagmiddag wacht voor Ajax de competitietopper tegen PSV. De ploeg van Erik ten Hag lijkt na een paar moeizame speelrondes de ideale tegenstander te treffen omdat de crisis in Eindhoven enorm is. In oktober stonden Ajax en PSV nog samen bovenaan, maar inmiddels is het verschil tussen beide ploegen elf punten en staat PSV op een vijfde plek. Al bijna vier maanden wisten ze geen uitwedstrijd meer te winnen, in een ogenschijnlijk eenvoudige poule in de Europa League volgde uitschakeling en NAC was vorige week in de TOTO KNVB Beker ook al te sterk. Het ontslag van Mark van Bommel als trainer had voor de Eindhovenaren ook geen positief effect op het veld.

Het duel van zondag zal de 64ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam gaan treffen voor de Eredivisie. Tot nu toe wist Ajax 33 keer te winnen, speelde het 9 keer gelijk en 21 keer werd er verloren. Inclusief de Johan Cruijff Schaal van begin van dit seizoen wist Ajax de laatste drie keer echter te winnen.

Voor de grootste overwinning ooit tegen PSV moeten we terug naar 22 november 1964. Ajax was toen met 5-0 veel te sterk in De Meer. Met twee doelpunten en twee assists groeide Klaas Nuninga uit tot man van de wedstrijd.

Beide selecties kunnen een hoop spelers met een verleden bij de andere club. Zo speelden Donyell Malen en Pablo Rosario in de jeugdopleiding van Ajax, terwijl Nick Viergever anderhalf jaar de overstap maakte van Ajax naar PSV. Aan de zijde van Ajax hebben Siem de Jong, Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar een verleden in Eindhoven, terwijl trainer Erik ten Hag enkele jaren als assistent-trainer van PSV actief was.




Tags

hag bommel eredivisie huntelaar jong knvb labyad malen nac nuninga rosario viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos