Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax speelt zondagmiddag tegen koploper van het rechterrijtje

25 januari 2020 10:39

Ajax zal zondag richting Groningen afreizen voor een uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Het zal het duel tussen de koplopers worden, omdat FC Groningen bovenaan staat in het rechterrijtje. De thuisploeg kent een wisselvallig seizoen en begonnen vorige week de tweede seizoenshelft met een 0-0 tegen FC Twente.

Doorgaans haalt Ajax vaak goede resultaten in het noorden van het land. Tot nu toe werd het duel in competitieverband 52 keer gespeeld. 32 keer ging Ajax met de winst aan de haal. 10 keer kende het duel geen winnaar en 10 keer wist FC Groningen te winnen.

De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1966/1967 tegen voorloper GVAV. Het was direct een van de meest doelpuntrijke wedstrijden ooit in de Eredivisie aangezien Ajax met 3-8 wist te winnen. Vorig seizoen ging het een stuk moeizamer toen met 0-1 werd gewonnen. Eerder dit seizoen won Ajax in Amsterdam met 2-0.

De huidige selectie van FC Groningen kent de nodige spelers met een verleden bij Ajax. Sergio Padt, Django Warmerdam, Deyovasio Zeefuik en Azor Matusiwa speelden allemaal in de jeugdopleiding van Ajax, terwijl Kaj Sierhuis momenteel wordt gehuurd door de Groningers. Voor Dusan Tadic wordt het ook een weerzien met zijn voormalig werkgever. Hij speelde van 2010 tot 2012 voor FC Groningen. Daley Blind kwam in 2010 op huurbasis ook enkele wedstrijden uit voor de Groningers.




Tags

groningen rechterrijtje groningers azor blind deyovasio doelpuntrijke eredivisie gvav kaj koplopers matusiwa moeizamer padt plaatselijke sergio sierhuis tadic twente weerzien werkgever wisselvallig zeefuik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos