Transparent
Inloggen
Sluiten

‘Perfect hattrick’ Siem de Jong legt basis voor simpele bekerzege op Spakenburg: 7-0

22 januari 2020 22:56
Foto: Pro Shots

‘Perfect hattrick’ Siem de Jong legt basis voor simpele bekerzege op Spakenburg: 7-0; image source: Pro Shots

Ajax had zoals verwacht woensdagavond weinig moeite om tweede divisionist Spakenburg van een bekerstunt af te houden. Het was Siem de Jong die voor de pauze een perfect hattrick in huis had (drie keer achter elkaar scoren met de linker- en rechtervoet plus het hoofd) en voor een 3-0 stand halverwege zorgde. Daarna ging het snel : binnen een kwartier stond het via twee goals van Lassina Traoré en een mooi schot van Dusan Tadic al 6-0. Uiteindelijk scoorde alleen nog invaller en debutant Naci Unüvar. Het 16-jarige megatalent mocht zelf vanaf elf meter aanleggen nadat hij even daarvoor was gevloerd: 7-0.

Het was een mooie avond voor trainer Erik ten Hag om wat andere spelers minuten te gunnen. Zo stonden Razvan Marin, Edson Alvarez, Carel Eiting en Siem de Jong in de basis. Ondermeer Quincy Promes, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Donny van de Beek hadden rust gekregen. Voor een uitverkocht stadion, het geeft de huidige populariteit van Ajax nog eens aan, hadden de Amsterdammers weinig te duchten van de enthousiaste bezoekers. Al moet wel gezegd dat de eerste kans was voor ex-Ajacied Vince Gino Dekker. Daarna ontstond een soort van handbalwedstrijd waarbij het verboden was voor Spakenburg om zelf ook in de aanval te gaan. Het regende schoten en halve kansen totdat Carel Eiting na ruim een kwartier een heerlijk balletje in huis had richting Razvan Marin die echter de lat raakte. De rebound was echter wel besteedt aan de scherp ogende Siem de Jong die met links droog het net wist te vinden: 1-0. Hoewel het bij tijd en wijle op een veredelde schiettent leek voor de neus van Spakenburg –keeper Jordy Deckers duurde het vervolgens nog tot vlak voor de pauze dat de tweede goal viel. Na een fraai balletje van Dusan Tadic op Siem de Jong was het laatstgenoemde die bij de tweede paal wist binnen te knikken: 2-0. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers scoorde De Jong even later nog een keer door een voorzet van Sergino Dest technisch behendig met rechts in de verre hoek te verlengen: 3-0.

Meteen na de hervatting leek het voor Spakenburg alsnog op een ramp uit te lopen. Ajax gaf even vol gas en het was Lassina Traoré die binnen vier minuten een voorzet van Ryan Babel kon binnenlopen voor de 4-0. Even daarna bediende vormgever Eiting, deze avond heerlijk strooiend met delicate chipballetjes, hem op maat waarna de Zuid Afrikaan zijn grote talent toonde door handig op de borst aan te nemen en beheerst de hoek te vinden met links: 5-0. De naar adem happende amateurs zagen groen en geel toen Ajax weer een paar minuten later alweer door de defensie wervelde en Dusan Tadic met een fraai schot in de verre hoek de 6-0 zag vinden. Maar zie daar: de wissels kwamen en het tempo zakte. Het Amsterdamse publiek veerde massaal op toen een kwartier voor tijd het troetelkind van De Toekomst, Naci Unüvar, zijn officiële debuut mocht maken. Hij begon met een mispeer toen hij wilde uithalen voor zijn eerste goal maar even later werd hij onderuit gehaald en volgde er een strafschop. Klaas-Huntelaar ging vaderlijk in op de smeekbedes van de debutant en gunde Unüvar de eer om vanaf elf meter zijn eerste echte Ajax-goal in de boeken te schieten: 7-0. In de kwartfinale wacht Ajax een uitwedstrijd bij Vitesse dat Heracles wist uit te schakelen.




Tags

jong spakenburg eiting hattrick tadic unuvar balletje bekerzege marin pauze ramp simpele traore aanleggen afrikaan alvarez babel bediende beek beheerst bekerstunt besteedt binnenlopen borst chipballetjes deckers dekker delicate dest divisionist droog duchten eer enthousiaste gevloerd gino gravenberch groen gunde gunnen hag handbalwedstrijd happende heracles huntelaar knikken laatstgenoemde mazraoui megatalent mispeer ogende overmaat populariteit promes rebound rechtervoet schiettent smeekbedes strooiend troetelkind uithalen vaderlijk veerde verboden veredelde vince vitesse vormgever wervelde wijle

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht