Transparent
Inloggen
Sluiten

Ryan Babel: 'Het is geen geheim dat ik Ajacied ben en altijd ben gebleven'

9 januari 2020 23:21 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Ryan Babel: "Het is geen geheim dat ik Ajacied ben en altijd ben gebleven"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Ryan Babel aan blij te zijn dat hij komend half jaar weer voor Ajax zal gaan spelen. "Het is geen geheim dat ik Ajacied ben en altijd ben gebleven. Het was mooi om te zien hoe de club zich de afgelopen negen jaar heeft ontwikkeld tot waar we nu staan", aldus Babel. "Voetballiefhebbers over de hele wereld praten weer op een manier over Ajax, zoals ik als kleine jongen was gewend. Hiervan tot het einde van het seizoen deel uit te mogen maken, is bijzonder."

De aanvaller vindt het eervol dat hij weer voor Ajax mag spelen. "Maar het was niet aan mij", zo geeft hij aan. "Het lag eraan hoe Galatasaray daar tegenaan zou kijken. Maar toen bleek dat ik met de verhuur beide clubs kon helpen, was de keuze makkelijk en dus snel gemaakt."

Babel bevestigt tegenover De Telegraaf dat hij salaris heeft ingeleverd om terug te keren in Amsterdam. "Maar ik zie het vooral als een investering in mezelf die zich later, tijdens het EK, kan uitbetalen", zegt hij daarover. "Ik kom in een goed draaiend elftal terecht dat voetbalt, zoals ik het heb geleerd en ik leuk vind om te doen. Ik wil het beste in mezelf naar boven halen. En dat kan makkelijker in een goed draaiend elftal. Bij Galatasaray was het eerste half jaar moeizaam."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

babel galatasaray telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik hoop dat je de Uefa cup gaat winnen met Ajax Ryan!
+1/-0

4 jaar geleden
Experts: hoeveel gaat hij spelen, denken jullie?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Met de hervatting van de competitie in ieder geval nog aardig wat denk ik. Huntelaar, Neres en Labyad nog in de lappenmand en Promes net terug van een blessure.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Precies! Ik begrijp niet waar al die kritiek toch vandaan komt. Het is toch niet zo dat Lang het even laat zien dat hij basis zou moeten staan. 1 leuke wedstrijd tegen Twente waar hij 3 keer op de juiste plaats staat. Daarnaast is het voor Huntelaar langzaam maar zeker toch een beetje klaar.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dit is natuurlijk wel een beetje de kritiek op Ten Hag. Hij gunt bij wedstrijden waar het kan (als ze 3 of 4-0 voorstaan) vaak de 'oudjes' als Huntelaar en de Jong speeltijd ipv dat ie de jeugd de kans geeft om vlieguren te maken in het eerste. Nu is er een waslijst aan blessures en worden de jonkies voor de leeuwen gegooid en lijkt ie verbaasd dat die het niveau nog niet aankunnen.
Ja, Babel staat er meteen, maar het zou toch eigenlijk niet moeten kunnen dat straks Babel, Huntelaar en de Jong tegelijk in het veld staan.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Wat betreft je opmerking over de Jong ben ik het helemaal met je eens. Die moet je gewoon afschrijven. Is ook niet beter dan de jeugd. Maar ik ben van mening dat de beste in het veld moeten staan, ongeacht de leeftijd of waar hij vandaan komt (jeugd of extern). Het probleem is dat de jeugd vaak al denkt dat ze ‘er al zijn’. Lange gezichten op de bank, maar als ze in het veld staan en de kans krijgen niet echt kunnen overtuigen. Dat soort jongens moet je dan speeltijd geven tijdens bekerwedstrijden of als je 3-0 voorstaat.
+2/-0

 
4 jaar geleden
We zijn het grotendeels wel eens denk ik. Zelf denk ik dat het wel meevalt met dat de jeugd denkt dat ze er al zijn. Jeugd is wisselvallig, dat zo'n Lang 3x scoort tegen Twente is natuurlijk niet de standaard. Ik denk dat Ten Hag de jeugd moet laten spelen zodra het kan. Haal Tadic er eens vanaf als het 2 of 3-0 staat, die speelt al tijden onder zijn niveau. Dan mógen die jonge spelers en hoeven ze niet per sé. Nu moesten ze opdraven terwijl heel Ajax op zijn laatste benen liep en dat wordt gezegd dat ze het niveau niet aankunnen. Dat is m.i. niet de juiste manier van beoordelen. Ten Hag wisselt vaak pas laat in de wedstrijd en dan kiest ie ook nog vaak voor ervaring. Heb altijd het idee dat ie zo min mogelijk risico wil lopen, want waarom niet eens een Tadic eraf voor Traoré? Of Gravenberch, Ekkelenkamp of Eiting? Nee, Huntelaar en de Jong en straks Babel. Ik snap dat Huntelaar nog alles wil spelen, maar hij snapt echt wel hoe het werkt hoor.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens. Huntelaar heeft er denk ik ook geen moeite mee om het te doen met invalbeurten, die is lekker aan het afbouwen. Geeft gewoon 100% als hij speelt en knalt hem er in als hij een open kans krijgt, dat is hij niet verleerd. Ik ben overigens ook blij dat hij wilde afsluiten bij Ajax. Babel doet het vooral voor het EK, ook prima. Iedereen moet strijden voor hun plek, ook Tadic, Blind, Zyech, Vd Beek en zelfs Onana. Zo werkt het in de topsport!
+2/-0

 
4 jaar geleden
En als ze dan wel mogen invallen is het vaak in de 88ste minuut - daar worden ze natuurlijk helemaal niet beter van en wordt alleen gedaan om tijd te rekken. Als het kan laten beginnen tegen de 'mindere' tegenstanders en als het moet kan je altijd de tweede helft je kanonnen erin gooien. En tegen de grotere tegenstanders lekker een kwartier mee laten doen.
+1/-0

4 jaar geleden
Hij heeft inmiddels in 7 verschillende landen gespeeld, debuteerde in 2005 in het Nederlands elftal en komt voor de derde keer bij Ajax spelen. Zo'n carriereverloop verzin je toch niet?
+2/-0

4 jaar geleden
Ik ben er super blij mee en als het goed gaat dan kan je altijd nog kijken of hij kan blijven.
Ook is het een echte Ajacied in hart en nieren en is super gemotiveerd.
Ik denk dat hij nog wel is belangrijk kan gaan worden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk het ook hoor. Babel is natuurlijk nog steeds een enorme klasbak met heel veel ervaring. Hij staat natuurlijk niet voor piet snot in het Nederlands Elftal (wat draait als een tierelier)
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos