Transparent
Inloggen
Sluiten

'Zakaria Labyad voorlopig uit de roulatie met blessure'

1 december 2019 14:56
Foto: Pro Shots

"Zakaria Labyad voorlopig uit de roulatie met blessure"; image source: Pro Shots

Ajax kan voorlopig niet beschikken over Zakaria Labyad. Dat gaf Erik ten Hag aan op de persconferentie na de zege tegen FC Twente. "We zullen nog verder onderzoek moeten doen, maar het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat hij in ieder geval dit kalenderjaar en ik denk ook een heel lange tijd in het nieuwe jaar niet kan spelen", aldus Ten Hag.

Over de blessure van Quincy Promes kon hij na het duel tegen FC Twente nog niets zeggen. "Hij moest eruit met klachten. Hij voelde dat zelf aan en gaf het ook aan", zei hij daarover. "De ernst daarvan kunnen we morgen of overmorgen iets over zeggen."

Ten Hag kreeg de vraag of Ajax in de winter de transfermarkt op gaat nu na David Neres ook Labyad voorlopig niet inzetbaar is. "Daar wil ik vandaag nog geen antwoord op gaan geven", zo gaf hij aan. "Maar je ziet nu ook een Noa Lang die zich nadrukkelijk laat zien. Hem moet je ook kansen gaan geven."

De trainer van Ajax ging verder: "We hebben natuurlijk nog een paar aanvallende opties, laat dat duidelijk zijn. Van Neres weten we dat hij direct na de winter of niet lang na de winter weer beschikbaar zal zijn. We moeten alles op een rijtje gaan zetten en kijken wat de mogelijkheden daarin zijn. Uiteindelijk draait het allemaal op kwaliteit."




Tags

labyad hag neres twente promes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Heel sneu voor die jongen. Hij begon eindelijk zijn draai te vinden en dan dit. Hopelijk komt hij sterker terug.
+3/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Stiekem vind ik dit echt heel jammer, vooral voor die jongen maar ook voor het elftal. Dan kom je er ineens achter hoe belangrijk het is om driedubbel bezet te zijn op alle posities. Lang laat nog maar een keer zien hoe zwaar meerdere wedstrijden op hoog niveau zijn voor jonge gasten, dan kan je iemand als Zakaria goed gebruiken.
+2/-0

4 jaar geleden
Zo jammer. Ik vind dat Zakaria het heel goed gedaan heeft niet alleen in zijn prestaties: 3 wedstrijden, 1 goal, 1 assist, 1 voorassist. Maar ook zijn presentatie naar de pers. Voorbeeld. Goed gedaan jongen. Moge je snel weer fit zijn en erbij zijn. Gun deze jongen zijn speeltijd.

* hopelijk is Promes er super snel weer bij.
* mooi dat Lang super hongerig is.
* mooi dat Klaas Jan er nog is en zo hongerig en scherp is voor de goal.

Ajax van 1995 had ook o.a. Van den Brom, Van Vossen, Kanu, Oulida etc, later Wooter, Musampa om het team te helpen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kanu vond ik een bijzondere speler om naar te kijken. Lange slungel met de bal aan een touwtje vast aan zijn voet.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Kanu was een unieke speler 1 of a kind. En zo jong al zo goed. Jammer dat hij na twee CL finales wegging. Miste vervolgens Ajax de rest van zijn carrière.
Ging na Inter en kreeg daar een blessure.

Zo goed Kanu.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Kanu kreeg bij Inter geen blessure, er werd daar een hartafwijking geconstateerd waar hij aan is geopereerd. Daarna heeft hij nog 6 jaar voor Arsenal gespeeld en 43 goals gemaakt.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En Kanu mistte Ajax helemaal niet de rest van zijn carrière. Je moet echt die romantiek eens loslaten.

Bij Inter was er bij hem vooral de vraag waarom ze eerder bij Ajax zijn hartprobleem niet hebben ontdekt. Als hij de transfer naar Inter niet had gemaakt had die keuring ook nooit plaatsgevonden en had hij dood kunnen neervallen.

En bij Arsenal was hij een cultheld.
https://www.planetfootball.com/nostalgia/salute-kanu-mercurial-genius-ultimate-arsenal-cult-hero/link
+1/-0

 
4 jaar geleden
Potter, blessure/ hartafwijking...patato/tomato.

Betreft de romantiek. Nee die laat ik niet los. Waarom zou ik Potter?
Ik hou van romantiek. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

Betreft het missen van Ajax. Dat heeft hij zelf gezegd in een interview. Nimmer zei hij dat in zo'n goed team heeft gespeeld en nimmer heeft hij zulke prijzen gewonnen als bij Ajax.

En sure, bij arsenal heeft hij zeker mooie jaren gehad.

Maar wat zei ik: Miste Ajax de rest van zijn cariere.
Zeker. Wat een geweldig team heeft hij in moge spelen. 1994-1995. 1995-1996

Mijn punt was vooral. Kanu was een voorbeeld van een speler die TE SNEL wegging ook. Achteraf zal hij dit zelf ook toegegeven.

Hij was 20 jaar toen hij wegging!
Hij had eigenlijk maar 2 volledige seizoenen gespeeld bij Ajax in de eredivisie.

Daarna heeft hij nog 17 voetbal seizoenen gespeeld op 'papier'. Want inderdaad door zijn belssure/ hartaandoening, heeft in 3 jaar Inter nauwelijks gespeeld.

Hij heeft zelf gezegd dat hij altijd Ajax heeft gemist.

Wat een Ajax miste hij ook. 1 van de beste elftallen ooit van Ajax Amsterdam + 1 van de betere elftallen ooit uit de voetbalgeschiedenis.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs