Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Compliment naar de ploeg en de mentale weerbaarheid'

1 december 2019 14:43

Daley Blind gaf in gesprek met Fox Sports aan dat Ajax het zichzelf erg moeilijk maakte in het begin. "We waren op bepaalde momenten en op cruciale plekken op het veld erg slordig. Ik moet wel zeggen dat ze het daarna goed afmaakten", aldus Blind. "We nemen in onze opbouw wel eens wat risico. Als je dan niet scherp genoeg bent, kun je een counter om je oren krijgen. Maar ze speelden dat wel goed uit."

De verdediger was wel even bang voor puntverlies. "Dat gaat natuurlijk wel door je hoofd, maar na twintig minuten weet je dat de wedstrijd nog heel lang is", zo gaf hij aan. "We hebben genoeg kwaliteit en ervaring in de ploeg om te weten dat er nog genoeg kansen gaan komen. Je moet dan een beetje geluk hebben. De eerste valt net voor rust en daarna konden we al snel de aansluitingstreffer maken. Van daaruit ga je op zoek naar de derde. We hebben dat goed gedaan. We hebben geduld gehouden en zijn ons eigen spel blijven spelen. Compliment naar de ploeg en de mentale weerbaarheid."

Blind zag ook dat Ajax het eigen spel kan blijven spelen ondanks dat er al meerdere spelers geblesseerd zijn. "Eerst zie je dat Labyad het goed invult. Hij pakt dat gelijk goed op. Het is ontzettend sneu voor hem dat hij geblesseerd is geraakt", zei hij daarover. "Nu gebeurde het met Quincy. Noa pakt het op en staat er gelijk. Hij maakt een hattrick. Het is heel mooi om te zien dat die jongens er dicht tegenaan zitten. De jonge jongens zijn gretig. Ajax staat hier ook voor, dat de jonge jongens een kans krijgen en ze het laten zien."




Tags

blind weerbaarheid afmaakten counter fox hattrick invult labyad opbouw sneu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht