Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax onder 19 door naar volgende ronde in UEFA Youth League na winst tegen Lille

27 november 2019 15:53
Foto: Pro Shots

Ajax onder 19 door naar volgende ronde in UEFA Youth League na winst tegen Lille; image source: Pro Shots

Ajax onder 19 heeft zich weten te kwalificeren voor de volgende ronde in de UEFA Youth League. Dankzij een 1-2 zege op bezoek bij Lille staat de ploeg van John Heitinga nu bovenaan in de groep. Omdat Chelsea onderuit ging tegen Valencia kan Ajax nu niet meer achterhaald worden. Over twee weken zal er alleen nog gestreden gaan worden om de koppositie. Indien Ajax onder 19 deze vast weet te houden, mag het in de knock-out fase een ronde overslaan.

In Frankrijk begon Ajax voortreffelijk aan de wedstrijd. Ondanks dat Lille de eerste grote kans kreeg, was het Brian Brobbey die na twee minuten spelen de score al opende. Enkele minuten later zorgde Kenneth Taylor bovendien ook voor de 0-2.
Ajax bleef de beste kansen houden om de score verder op te laten lopen, maar ruim twintig minuten voor tijd viel plotseling de aansluitingstreffer. Waar iedereen zich op leek te kunnen maken voor een slotoffensief van de Fransen, kwam aan die illusie al snel een einde toen aanvoerder Niasse met rood van het veld werd gestuurd.

De resterende minuten werden vrij probleemloos uitgespeeld, waardoor de zege en de koppositie een feit waren. De vreugde werd daarna nog mooier toen bleek dat de uitslag van Valencia - Chelsea goed was uitgevallen en overwintering al een feit was.




Discussieer mee op de forums


Tags

lille uefa chelsea valencia brobbey frankrijk heitinga niasse taylor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Gefeliciteerd jongens. Fantastisch mooi resultaat. Goed voor het zelfvertrouwen en tevens weer verder op de ladder.
+2/-0

4 jaar geleden
geweldig, goed voorbeeld doet volgen,
wie de jeugd heeft, heeft de toekomst
+2/-0

4 jaar geleden
De opzet van deze competitie is perse niet in het voordeel Van de Ajax jeugd ,maar wel een goede leerschool. er zijn jongens bij die wel veel wedstrijden moeten spelen, soms wel drie in de week.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal