Transparent
Inloggen
Sluiten

Laat Erik Ten Hag het succesvolle 'Chelsea'- middenveld staan?

8 november 2019 13:33

De wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd lastig voor Ajax. Er komt bij de Utrechters altijd iets extra's los als er elf Ajacieden aan de andere kant aan de aftrap verschijnen.

In de huidige vorm lijkt de kans echter groter dan ooit dat Ajax 'gewoon' wint maar door de pittige blessure van David Neres is er wel een probleempje opgetreden voor trainer Erik Ten Hag. Hoe lost hij dit op? Hakim Ziyech heeft namelijk zowel in Zwolle, als vooral ook bij Chelsea, laten zien dat hij waarschijnlijk momenteel de beste optie op 10 is. Samen met Donny van de Beek en Lisandro Martinez vormde hij een middenveld dat uitstekend functioneerde. Het lijkt erop dat Ten Hag wat dat betreft eindelijk zijn ideale middenveld heeft gevonden.

De blessure van Neres komt daarom slecht uit want wat gaat Ten Hag nu doen? Toch weer Ziyech naar rechts of gaat Dusan Tadic een vleugel bezetten en komt Klaas-Jan Huntelaar als centrumspits aan de aftrap? Ook lijkt het misschien een moment om Noa Lang eens een echte kans te geven. Het middenveld nu weer overhoop gooien zou misschien niet handig zijn want dat functioneerde prima, met als exponent een werkelijk weergaloze Hakim Ziyech die bijvoorbeeld de diepgaande Quincy Promes constant wist te vinden.

Komende zondag zal Ajax ook secuur moeten zijn in de opbouw want als er één ploeg dodelijk is bij ruimtes in de rug is het FC Utrecht wel.




Tags

hag chelsea ziyech aftrap neres utrecht beek centrumspits diepgaande dodelijk exponent huntelaar lost martinez opbouw opgetreden overhoop probleempje promes secuur tadic utrechters vleugel vormde weergaloze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag ramaj rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal wijs