Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax al meer dan dertig jaar ongeslagen in Zwolle

31 oktober 2019 10:22

Ajax neemt het vrijdagavond op tegen PEC Zwolle. De uitwedstrijd in de Overijsselse hoofdstad stond oorspronkelijk voor aanstaande zaterdag gepland, maar omdat Ajax op dinsdag voor de Champions League in actie komt, is deze met een dag vervroegd. PEC Zwolle kent tot nu toe een zeer moeizaam seizoen en staat na 11 wedstrijden op de 13de plaats. Vooral defensief heeft de ploeg veel problemen, omdat alleen VVV en RKC meer tegentreffers hebben tot nu toe.

De wedstrijd van vrijdag zal de 20ste keer worden dat Ajax voor de Eredivisie afreist richting Zwolle. Tot nu toe wist Ajax 11 keer te winnen, speelde het 4 keer gelijk en verloor het ook 4 keer. De laatste nederlaag is echter al meer dan 30 jaar geleden. De grootste zeges van Ajax zijn afkomstig uit de seizoen 2002/2003 en 2003/2004. De ploeg was in die wedstrijden met 0-5 veel te sterk. Bij die laatste editie wist Wesley Sonck drie keer te scoren. Vorig seizoen wist Ajax nog met 1-4 te winnen op het kunstgras van het MAC³PARK stadion.

De selectie van PEC Zwolle kent met Xavier Mous, Darryl Lachman en Pelle Clement drie spelers die in de jeugdopleiding van Ajax actief waren. Bovendien huren de Zwollenaren dit seizoen Dennis Johnsen van Ajax.




Tags

pec afreist clement darryl editie eredivisie johnsen lachman mous overijsselse park pelle rkc sonck vvv xavier zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos