Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zondag in Klassieker tegen moeizaam draaiend Feyenoord

24 oktober 2019 15:13

Aanstaande zondag wacht voor Ajax een van de grootste wedstrijden van het seizoen. In de Johan Cruijff ArenA staat dan de Klassieker tegen Feyenoord op het programma. Dit keer een affiche tussen de koploper van het linkerrijtje tegen de koploper van het rechterrijtje. Feyenoord kent tot nu toe een zeer moeizaam seizoen en wist pas drie van de tien competitiewedstrijden te winnen.

De wedstrijd van zondag zal de 64ste keer worden dat beide ploegen in Amsterdam tegenover elkaar staan voor de Eredivisie. Ajax wist tot nu toe 36 keer te winnen, speelde 16 keer gelijk en verloor 11 keer. Over die 63 wedstrijden wist Ajax een doelsaldo van liefst 145-68 te halen.

De grootste en direct ook meest doelpuntrijke overwinning vond plaats in het seizoen 1982/1983. Ajax wist toen met liefst 8-2 te winnen. Mede dankzij drie treffers van Marco van Basten werd Feyenoord met Johan Cruijff in de basis met grote cijfers van het veld geblazen. In de seizoenen 1975/1976 en 1998/1999 was Ajax met 6-0 ook veel te sterk voor de Rotterdammers. Afgelopen seizoen eindigde het duel in een 3-0 overwinning, terwijl de laatste nederlaag in eigen huis al meer dan 14 jaar geleden is.

De selectie van Feyenoord kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Doelman Kenneth Vermeer maakte in 2014 de pikante overstap van Amsterdam naar Rotterdam, terwijl Luciano Narsingh, Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden ook in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld. Hoofdtrainer Jaap Stam en assistent-trainer Denny Landzaat waren als speler ook actief bij Ajax, terwijl Stam dat ook was als jeugdtrainer. In zijn periode als hoofdtrainer van Jong Ajax had hij bovendien Said Bakkati als zijn assistent, die die functie nu ook bij Feyenoord vervult.

Ook aan de kant van Ajax zitten mensen met een verleden in Rotterdam. Noa Lang maakte in 2013 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van Ajax, terwijl keeperstrainer Carlo l'Ami zowel als speler en als keeperstrainer actief was voor Feyenoord.




Tags

feyenoord klassieker stam affiche ami arena ayoub bakkati basten carlo doelpuntrijke eredivisie geblazen heijden jong landzaat linkerrijtje narsingh rechterrijtje vermeer vervult

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal