Transparent
Inloggen
Sluiten

Fred Grim: 'Uiteindelijk is Ajax wel verplicht om jaren achtereen kampioen te worden'

19 oktober 2019 08:28 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Fred Grim: "Uiteindelijk is Ajax wel verplicht om jaren achtereen kampioen te worden"; image source: Pro Shots

Volgens Fred Grim verdienen Marc Overmars en Edwin van der Sar een standbeeld voor de Johan Cruijff ArenA. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Die mannen hebben het ontzettend goed gedaan en de mensen binnen Ajax en de fans datgene gegeven waar jarenlang naar is gesmacht: nationale prijzen en Europees succes", aldus Grim. "Daarvoor hebben ze hun nek uitgestoken door on-Nederlands veel geld uit te geven. En je kent de achterban. Op het moment dat het geen successen had opgeleverd, was het voor Sar en Marc snel afgelopen geweest."

De trainer van RKC ziet wel een groot verschil met hoe het eerst ging in Amsterdam. "Meer dan ooit kijkt Ajax nu hoe het eerste elftal elk seizoen weer resultaat kan boeken. Kampioen worden en ver komen in Europa is het uitgangspunt", zo geeft hij aan. "In het verleden was de jeugdopleiding veel meer het uitgangspunt, maar nu wordt niet geschroomd om de geldbuidel flink te laten rinkelen. Ajax is daarom ook uiteindelijk wel verplicht om jaren achtereen kampioen te worden, denk ik."




Tags

grim sar arena overmars rkc telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wat kan je hier nu nog aan toevoegen. Fred heeft gewoon gelijk en ik vindt dat ze zelfs met overmacht kampioen dienen te worden of ziet iemand dat anders?
+1/-0

4 jaar geleden
Probleem is dat, over het algemeen, Ajax en PSV zo ver boven de rest uit steken, dat het steeds een nek aan nek race zal zijn. Zeker als Ajax steeds lang actief is in Europa en PSV niet. De wedstrijd tegen Utrecht was een anomalie, PSV - Vitesse werd bijvoorbeeld 5-0. Ajax/PSV moeten echt een mega offday hebben, wil het tot puntverlies lijden. Alles moet dan tegen zitten (2 rode kaarten bijv). Dan maakt het dus niet zo veel uit of Ajax tig keer sterker is dan PSV of niet. Degene die uiteindelijk het minst vaak struikelt, die wordt kampioen. Daarom is het van belang dat Ajax die potten in Eindhoven eens systematisch gaat winnen, dan geef je jezelf al veel meer lucht. En waken voor gemakzucht, zoals zaterdag, want dat is ook killing.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht