Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech: 'Ik zocht de tegenstander op, ging naar binnen en schoot'

3 oktober 2019 00:19

Hakim Ziyech werd na afloop in gesprek met Veronica gevraagd of hij een verklaring had hoe Ajax op deze manier had kunnen winnen. "We waren heel efficiënt in het kansen afmaken. We weten dat het niet onze beste wedstrijd was", aldus Ziyech. "We zijn als team ook heel sterk in de counter, terwijl we normaal altijd zeggen dat we een heel goed voetballende ploeg zijn. Vandaag hebben we ook laten zien dat we een goede counterploeg zijn. De goals zijn vaak counters. We waren heel efficiënt en wat we kregen maakten we zo goed als af."

De creatieveling gaf zelf uitleg bij zijn fenomenale treffer. "Het was een aanval van hun, maar Joël onderschepte de bal. Hij speelde mij op eigen helft in. Ik zocht de tegenstander op, ging naar binnen en schoot", zo gaf hij aan. "Ik zag niet waar Jasper stond. Ik zag wel dat de back naar buiten ging, zodat ik naar binnen kon en de ruimte had. Ik dacht ik zwabber hem gewoon en hij gaat er dan goed in. Ik mikte wel op die hoek, maar gelukkig daalde hij op tijd."

Ziyech was bovendien ook erg dicht bij een tweede magistraal doelpunt. "Die bal op de lat mocht er ook wel in", zei hij daarover. "Die krulde ik wat meer, maar daar moet je een beetje geluk bij hebben dat hij net onderkant lat gaat of dat hij net op tijd daalt. Het was wel jammer, want dan was het 0-3 met rust en ging je met nog een lekkerder gevoel naar de kleedkamer."




Tags

ziyech counter counterploeg counters creatieveling daalt fenomenale krulde lekkerder magistraal mikte onderkant onderschepte veronica zwabber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal